Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Buď v klidu se John Travolta vrací jako Chili Palmer z filmu Chyťte ho! Tentokrát Chili opouští nevyzpytatelný filmový průmysl a vrhne se do hudební branže, zaplete se s ruskou mafií, s různými gangsterskými skupinami a ještě vezme pod ochranu mladou talentovanou zpěvačku Lindu Moonovou. Barry Sonnenfeld, který režíroval Chyťte ho!, nedávno prohlásil, že když John Travolta přijal roli Chiliho Palmera, chtěl ji hrát jako "pouličního Jamese Bonda." Travolta říká, " Chili je gangster, ale má image příjemného gangstera, jakoby Jamese Bonda. A jeden z mých oblíbených filmových idolů byl Sean Connery, zejména v roli Bonda, tak se stal mou inspirací mého pojetí Chiliho Palmera.

Travolta se nadchnul v okamžiku, kdy roli Edie Athens přijala Uma Thurmanová. "Uma a já si na plátně ohromně rozumíme," říká, "a ve filmu Buď v klidu jsme hráli úplně jiné postavy než ve filmu Pulp Fiction - historky z podsvětí, i když spolu opět tančíme. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Super skvělá zábavná komedie na kterou se v životě podívám ještě asi tak milionkrát. A je to hlavně díky obsazení Travolta je přesnej a působí takovym nabouchanym dojmem a přitom je ale slušnej a sedí mi do role "chlápka nad věcí co v tom umí chodit". Uma si tu roli užívá a čím je starší tím je hezčí (dřív se mi nelíbila a teď jsem zvědavej co z ní vyleze až jí bude 80). navíc se opět dočkám společného tancování jakéhosi odkazu na Pulp Fiction. Harvey Keitel jak jsme ho ještě neviděli a asi tak 70% filmu s někym telefonuje. Christina Millan je hezká a roli zvládla, nevím jestli to fakt zpívala ona, ale jestli jo tak taky umí zpívat :-) . Cedric The Entertainer a André Benjamin prostě hrajou "nigga gangstas" a to zvládne každej černoch na jedničku. Oproti nim mě zklamali Rusáci kteří furt jen dostávali do držky nebo chcípali, i když ten týpek s tupé a monoklama byl opravdu "cool". Vince Vaughn opět potvrdil že komedie mu sedne jako praseti drbání, ale to hlavní a nejhustější je The Rock kterej mě naprosto posadil na prdel. Sice jsem koukal na wrestling když jsem byl malej takže vim že je to showman ale to co předvádí tady... No nejenže novej akční král ale bezvadnej komik kterej opravdu umí rozesmát (a taky skvěle tancuje ňáký polynészký tance nebo co to bylo). Přičtěte dobrý nápady s plakátama super hudbu (aby ne když je celej film o hudbě) a dostanete film na kterej se nezapomíná. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

V jeden den jsem viděl hned dvě verze toho filmu. Jednu na DVD (na to se dívala matka protože večer nemohla) a večer v TV. Hned první věc co sem si všiml. Na tom DVD ten dabing není tak hlídaný jako v TV a to by jste někteří, co to neviděli na DVD nevěřili kolik sprostých slov tam je. Toho by si všiml snad i hluchej toho rozdílu :-). Ale tady se nehodnotí dabing, takže když se na to tak podívám tak sem si zcela jist že stejně silný slovník je původní znění. No ale jinak jako taková komedie se mi to trochu i líbilo. Tři hvězdičky dávám za to, že mě to občas pobavilo a že na konci byli "Aerosmith" :-) ()

Reklama

Heraldika odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno někdy před dvěma lety v kině, ze kterého jsem co deset minut odcházela telefonovat. Absolutně mi nevadilo, že přijdu o zápletku či nějaký vtip, jelikož ani jedno ani druhé ve filmu není. Nebýt parťáka v sále, který se hrdinně tvářil, že ho to baví, odešla bych úplně. Pokud tedy tento "skvost" neuvidíte, buďte v klidu :-). ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Teda nevim, jak pro vás, ale pro mě pohodová oddychovka. Velice příjemné herecké výkony a světe drž se, vůbec jsem nepoznal The Rocka - neuvěřitelná proměna a musim přiznat, že mu to seklo a byl úžasně roztomilej :-). Spousta skvělých herců vás rozhodně přinutí sledovat komedii až do konce a určitě se nebudete nudit. Sice se nebudete smát od začátku do konce, ale pár scének si vás zaručeně dostane, hlavně ta negerská sebeparodie je úžasná a Dabu skutečně válí... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Léta jsem míjel tento film v DVD půjčovně, po jeho shlédnutí musím jen konstatovat že jsem o nic nepřišel. Filmový zážitek se prostě nekoná. Travolta působí dosti znaveným dojmem. Hvěždná herecká sestava nefunguje. Za zmínku stojí snad Vince Vaughn se svým černošským přízvukem a The Rock s nadzvednutým obočím. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • Scény na zápase NBA se natáčely v Staples Center během zápasu L.A. Lakers a Sacramento Kings. (imro)
  • Po filmu Malý svědek (2001) se jedná již o druhý snímek, ve kterém si společně zahráli John Travolta a Vince Vaughn. Podobně se jedná o druhý společný projekt i pro hereckou trojice Uma Thurman, John Travolta a Harvey Keitel, kteří se setkali již během natáčení filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). (x_silver)

Související novinky

Durst míří do Hollywoodu

Durst míří do Hollywoodu

13.04.2006

Frontman rap-metalové formace Limp Bizkit, zpěvák Fred Durst, natočí svůj režijní debut. Nezávislý snímek THE EDUCATION OF CHARLIE BANKS bude hudebníkovým prvním regulérním filmovým počinem, přičemž… (více)

Reklama

Reklama