Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Buď v klidu se John Travolta vrací jako Chili Palmer z filmu Chyťte ho! Tentokrát Chili opouští nevyzpytatelný filmový průmysl a vrhne se do hudební branže, zaplete se s ruskou mafií, s různými gangsterskými skupinami a ještě vezme pod ochranu mladou talentovanou zpěvačku Lindu Moonovou. Barry Sonnenfeld, který režíroval Chyťte ho!, nedávno prohlásil, že když John Travolta přijal roli Chiliho Palmera, chtěl ji hrát jako "pouličního Jamese Bonda." Travolta říká, " Chili je gangster, ale má image příjemného gangstera, jakoby Jamese Bonda. A jeden z mých oblíbených filmových idolů byl Sean Connery, zejména v roli Bonda, tak se stal mou inspirací mého pojetí Chiliho Palmera.

Travolta se nadchnul v okamžiku, kdy roli Edie Athens přijala Uma Thurmanová. "Uma a já si na plátně ohromně rozumíme," říká, "a ve filmu Buď v klidu jsme hráli úplně jiné postavy než ve filmu Pulp Fiction - historky z podsvětí, i když spolu opět tančíme. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Hvězda vedle hvězdy. Jinak dějově slabší, ale co. Jednou za čas mi takovej film nevadí, naopak jsem se párkrát i dost zasmála. Přece jen jsem obyčejný divák a nehraju si na to, že po večerech v laboratoři štěpím atom nebo píšu recenze na Ibsenova dramata. Nejlepší je tady pan Skála s nalepeným kobercem na hlavě a setsakramentsky pohyblivým obočím a ruskej mafián, kterýmu při každé ráně z pistole o kus poposkočilo tupé. Vyloženě odpočinková záležitost. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řek, tak mi to přišlo tak debilní, že jsem to ani nedokoukal a radši jsem šel natírat stěnu v pokoji. Ale mam pocit, že jsem se tam něčemu snad jednou zasmál a navíc, kdyby to nebylo tak debilní, tak se k tomu natření stěny asi nikdy nedokopu, takže dávám 1 hvězdičku. Možná se na to někdy zkusim podívat znovu na celý (teď to stejně na HBO běží snad každej tejden), jestli třeba nezměnim náhodou názor, ale dost pochybuju. Momentálně se mi dere na jazyk akorát jeden výrok z filmu Pelíšky... Víš co, Travolto? Di do prdele. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další v řadě těch průměrných komedií, které ničím neurazí,ale také ničím přímo nenadchnou. Je sice pravda,že některé vtipy jsou opravdu povedené a některé hlášky taky stojí za to. Je zde ale i několik nudných míst a scény,které byly naprosto o ničem. Stejně tak mě zklamala i hlavní dvojice Travolta-Thurman. Oba byly takový nemastní neslaní a většinu těch nudných míst zabíraly oni. Nebýt několik dalších herců (např. Vaughn,Rock,Keitel), tak by na tom byl tento film opravdu velmi špatně. Takhle je to aspoň docela dobrý průměr na jedno zkouknutí. ()

noby 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná hudebně-průmyslová gangsterka s plejádou nejen hereckých známých tváří, které dokonce slušně hrají, a štědrá dávka podařených vtípků. Bez ohledu na to, na co by to mělo navazovat, povedená pohodovka. Jen několik nechutně natahovaných pasáží především hudební vaty při sledovaání irituje a sráží hodnocení dolu, takže se na čtyřech hvězdách udrželo jen těsně :). ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jediné,co stojí za povšímnutí v této blbosti je Dwayne "The Rock" Johson a jeho zvednuté obočí(za to ta 1*).Ten chlapík mě dostává,jen pořád nemůžu pochopit,proč se ještě nedostal na trůn akčního krále!No,možná proto,že se účastní natáčení takovýhle zbytečností a nepustí se do nějakého pořádného nářezu?K filmu samotnému.Pokud mělo jít o parodii,nesmál jsem se,pokud mělo jít o krimi,nudil jsem se,pokud mělo jít o cokoliv jiného,nepochopil jsem.Naprostý chaos v ději,v postavách,ve scénách,desítky zvratů a nic z toho,jen jedno velké zmatečné klubíčko.Všeho moc a ničeho pořádně.Spoustu komentářů zde naráží na výborné vtipy a narážky pro zasvěcené,takže těm všem se asi musím tedy omlouvit,ale já teda zasvěcený v tom případě nejsem asi vůbec do ničeho,protože ve mě se nehnula ani brva po celý ten dvouhodinový paskvil. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • 53 milionové pokračování úspešné komedie Chyťte ho! (1995) vydělalo během úvodního víkendu (4.-6.3. 2005) 23,4 mil. dolarů. Celkově si odneslo z amerických kin 55,8 milionu, zatímco jeho předchůdce 72 milionů. (imro)
  • Scény na zápase NBA se natáčely v Staples Center během zápasu L.A. Lakers a Sacramento Kings. (imro)
  • Po filmu Malý svědek (2001) se jedná již o druhý snímek, ve kterém si společně zahráli John Travolta a Vince Vaughn. Podobně se jedná o druhý společný projekt i pro hereckou trojice Uma Thurman, John Travolta a Harvey Keitel, kteří se setkali již během natáčení filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). (x_silver)

Související novinky

Durst míří do Hollywoodu

Durst míří do Hollywoodu

13.04.2006

Frontman rap-metalové formace Limp Bizkit, zpěvák Fred Durst, natočí svůj režijní debut. Nezávislý snímek THE EDUCATION OF CHARLIE BANKS bude hudebníkovým prvním regulérním filmovým počinem, přičemž… (více)

Reklama

Reklama