Reklama

Reklama

Důkaz

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Catherine je sedmadvacetiletá žena, která je oddaná svému otci Robertovi, geniálnímu a proslulému matematikovi. Zatímco se Robertova obratnost ve světě čísel stále jeví jako neotřesitelná, jeho kontakt s realitou se pomalu vytrácí. Když Robert propadne šílenství, Catherine začne přemýšlet o tom, zda mohla po tátovi zdědit duševní chorobu společně s jeho mimořádným matematickým talentem. Po Robertově smrti se na Catherine obrátí Hal, otcův nadaný, ale příliš horlivý student, který chce nahlédnout do poznámek zesnulého muže v naději, že objeví jeho poslední významný počin. Zatímco Catherine se zdráhá ponořit hluboko do otcovy práce v obavách, že by tam mohla vyčíst něco o své vlastní budoucnosti, Halovi k tomu dá svolení. Odhalení matematického důkazu potenciálně historických rozměrů, který se skrývá v jednom z poznámkových bloků, vyvolá vlny šoku, a to v nejednom slova smyslu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Na to, že je tu furt omýlané jedno téma, tak je to působivé drama a gwyneth tu předvádí doslova hereckej koncert plný emocí. Sice je to spíš pořád v jedný rovině, ale je to udělaný tak, že to působí věrohodně a opravdově. Taky je fakt, že ty rozhovory jsou furt dokola, ale za herce a nápad dávám slušné 4 hvězdy. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Celému filmu chybí zajímavá zápletka a s ní spojené napětí. Od začátku až do konce se vše vyvíjí podle předpokladů a jediné, co film trochu zachraňuje, jsou paralely v životě a pocitech dcery a otce a sklouzávání z matematického tématu k tématu lásky a důvěry. Snad za tyhlety světlé chvilky a snad i za Gwyneth Paltrow, která mě poprvé přesvědčila, že je herečka (teď ještě ale zbývá druhý krok - přesvědčit mě, že dobrá), dám dvě hvězdičky. Ale stále mi Gwyneth nepřipadá jako vhodná adeptka na takto velkou roli, která má utáhnout celý film na svých bedrech. Dokážu si na jejím místě představit třeba Jennifer Connelly, ale Gwyneth prostě ještě nedokáže vytáhnout podprůměrný film nad vody průměrnosti. [červenec 2006] ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že tohle nemohlo fungovat ani na divadelních prknech, jako film je to absolutně bezzubé. Vše je zcela povrchní, aby bylo jasné, že téměř všichni zúčastnění jsou matematičtí géniové, v pravidelných intervalech skloňují slovo "prvočíslo." Těžko říci, zda mělo jít o romantický film, o drama dvou sester, nebo boj hlavní hrdinky o zachování vlastního duševního zdraví, nic není dotaženo, celý film je malátným popisem určitého časového úseku života několika lidí. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Prkna skřípají jen co je pravda....pravda i je, že bych raději zašel na divadelní hru, než do kina na hraný film...tady to ale zachraňují herecké výkony - ty jsou pozoruhodné, film je pomalý, ale má určité tempo, které vás chytí (teda mě alespoň ano), takže těšil jsem se v celku oprávněně - kvalitní filmařina, která má sice pár hluchých míst, ale nicméně i tak poslouží jako kvalitní a koukavé drama... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Gwyneth jako dcera geniálního matematika, která zdědila nadání po otci a otázka je, zda ho i nepřekonala, hraje tuhle zmatenou a nejistou dívku zatraceně dobře. Otcovo šílenství jí uvádí ve zmatek, takže tím, že myslí na cosi vyššího, než ostatní lidi, chvílemi neví, jestli je to všechno skutečně jen její dílo a navíc, jestli nemoc nezdědila i ona. Já v tom filmu viděla jen Gwyneth a i když jí Hopkins celkem dobře přihrával, ona je hlavním kladem filmu, který mě jinak zase tak moc nezaujal. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Přibližně v 1 hodině a 7. minutě se ve scéně dialogu v kuchyni několikrát při střídání záběrů mění účes Catherine (Gwyneth Paltrow), přesněji prameny vlasů v culíku. (othoson)
  • Divadelná hra Davida Auburna, ktorá stála u zrodu filmu Proof, bola v roku 2001 ocenená Pulitzerovou cenou a prestížnou divadelnou cenou Tony. (youtoo18)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama