Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tlumočnice Spojených národů Silvia Broomeová (Nicole Kidman) zaslechne rozhovor o plánovaném atentátu na hlavu jednoho afrického státu. Agent Tobin Keller (Sean Penn) z americké tajné služby, který případ vyšetřuje, Silvii už od počátku podezřívá, že neříká celou pravdu. Silvia si začíná uvědomovat, že se stala novým terčem atentátníků a ze všech sil se snaží jejich plány překazit. Než jí ale někdo uvěří, může být už mrtvá. Tlumočnice režiséra Sydneho Pollacka (Firma) v sobě dovedně spojuje všechny přísady, které patří do správného thrilleru: napětí i akci, chytrý příběh a skvělé herecké výkony držitelů Oscara Nicole Kidman a Seana Penna. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarený politický thriller s dobrými hereckými výkonmi aj dobrou zápletkou,ale na to aby bol vynikajúci by museli posledných 10min úplne zmeniť.N.Kidman s búchačkou v ruke v dvojminútovej scéne,v ktorej váha vystreliť a pritom je jasné už po piatich sekundách,že to neurobí.Bolo to natiahnuté na hranicu trápnosti a solídne rozbehnutý thriller sa zmenil na totálne,prevarené béčko.Keby bol film ukončený ozajstným atentátom,bolo by to za 5 diskov,takto len taký lepší priemer.60%. ()

anais 

všechny recenze uživatele

V budově OSN zůstane přes čas jedna překladatelka (Kidmanová), a zaslechne co nemá. Někdo plánuje atentát na diktátora odněkud z Afriky. Druhý den to nahlásí. Vyšetřujícímu agentovi (Penn) před pár dny zemřela manželka (to je náhoda!). Díky svému traumatu se s překladatelkou sblíží. Ovšem situaci zkomplikuje její revoluční minulostJe snad do atentátu nějak zapletená? Má ji věřit? Dojde k atentátu? Založí rodinu? Chvíli se to zdálo jako skvělý staromódní thriller, jenže potom se začnou příliš řešit citové problémy ústředních postav a celá poctivě budovaná gradace je ta tam. Naprosto nudné rýpání se v bolavé minulosti ubíjí pátrání. Člověka často napadne, kde je ten časový tlak, který vyšetřovatele tak tíží? Mají 3 dny na odhalení teroristů, a zatím se buď někde brečí, nebo randí Penn i Kidmanová jsou skvělí, ale na záchranu zpackaného scénáře to nestačí. A to platí i o Sydney Pollackovi. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Sydney Pollack je po (pro mě velmi) dlouhé odmlce opět na scéně. Tentokrát se vrátil ke svému oblíbenému tématu - politickému thrilleru. Pollackovu režii miluju, takže jsem k jeho filmům někdy až nekritický. Když si ale najde dobrý scénář a "k ruce" si vezme Nicole Kidman (hraje naprosto skvěle) a Seana Penna (hraje prostě úžasně), tak jak to asi mohlo dopadnout ...... Není to čistá "stovka", ale fakt se mi to moc líbilo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No po druhom zhliadnutí mením o jednu hviezdičku navyše. Thriller síce neprekvapuje nejakými extra nápadmi, no je vsadený do príjemného, inteligentného a intelektuálneho prostredia, čo sa nemusí každému páčiť. Vážne témy sú rozobrané na celkom serióznej úrovni ako je aj seriózne zahraný. Nemá však ďaleko ani od komerčne pôsobiaceho thrilleru. Pekne mrazivé, komorné dielko, kde sa najviac prejavilazručnosť režiséra a herecké prejavy hlavných postáv. 80%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tlumočnici jsem viděl překládanou z angličtiny do albánštiny. Naštěstí tam byl i Albánec, ale ten mluvil jen řecky, Řek zase jen srbsky, Srb maďarsky a Maďar česky. Naštěstí umím česky.. Nemůžu si pomoci, ale tento pro Pollacka klasický politicko-sociální thriller mi přinesl stejnou zábavu jako přednáška o negativním vlivu polychlorovaných bifenylů na pěstování ředkve v lehčích humózních půdách. Nepomůže ani pramínek vlasů přes pravé oko Kidman, ani příjemně ztrhané rysy Penna. Chladná rutina se tak občas může obrátit proti rutinérovi.. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Pollack původně chtěl do hlavní úlohy obsadiť Naomi Watts, ale ta se filmu vzdala, když se dozvěděla, že chce Silvii hrát její dobrá přítelkyně Nicole Kidman. (imro)
  • Když parťačka Tobina (Sean Penn) říká, že Silvii (Nicol Kidman) sleduje "PBS", má tím na mysli kanál Public Broadcasting Service. Jedná se o program, zaměřující se na dokumenty se širokým záběrem z historie, přírody nebo například politiky. (cze.Oi)
  • Letecká spoločnosť British Airways neprevádzkuje lety medzi New Yorkom a Johannesburgom. (MikaelSVK)

Související novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (více)

Reklama

Reklama