Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (473)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nechci spoilerovat, a proto řeknu jen, že horor s tak zajímavým zabijákem jsem dlouho neviděl. Efekty jsou výborné a herecké obsazení je vcelku pěkné. Děj se odehrává na zajímavém místě a nechybí slušná dávka krve a usekaných končetin. Mně osobně se tenhle film líbil, řekl bych že je dosti podceňován, nebo spíš podhodnocen. Jde o skvělou hororovou zábavu v pěkném prostředí pradávné májské pyramidy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No vida, jak málo stačí pro docela dobrou zábavu. Sympatičtí herci, atraktivní prostředí a chytrý scénář vám namixují svižnou porci zábavy i napětí. Režisér Smith nažene čtveřici týnejdžrů na vrcholech několik tisíc let staré pyramidy v jihoamerické džungli a už nenechá je slézt. Máme zde skoro klasickou sestavu dvou amerických párů. Kočičky jsou vnadné, chlapci odvážní a poznání světa chtiví a ten jim zdá se leží u nohou. Proto neodmítnou nabídku jednoho Němce z plážového mejdanu jít s ním hledat ráno jeho bráchu. Vypravil se totiž před několika dny kamsi do džungle na jedno v mapách nezanesené archeologické naleziště a ještě se nevrátil... ------ Přiznám se, že jsem byl celkem mile překvapen. Hlavně scény z nitra pyramidy byly dost napínavé. Komu se líbili Turistas ať koukne i na filmy Ruiny a Adéla ještě nevečeřela :-). A dozvíte se také, proč asi zanikla mayská civilizace * * * ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

K čemu tak mistra Smitha a jeho Ruiny přirovnat? No z pana režisera může, ale taky nemusí, být v budoucnu dobrý filmař. Řekl bych že tyhle masožravé kytičky mají dost společné s těmi od Eliho Rotha v Cabin Fever. To atmosferou, kvalitou triků i scénářem. Snad jen tenhle Kovář nepujde i dál v jeho stopách a nedočkáme se obdoby Hostelu. ----- Isherwood: srovnávat prosluněné Ruiny s Pádem do tmy je hodně velký úlet, ať už ohledně prostředí a i ohledně atmosfery. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tento thriller se mi moc nelíbil, na poprvý vůbec, při druhý šanci to bylo o něco lepší, ale i tak mě to nijak nedostalo. Vraždící liány (nebo co to bylo) jsou dost chabý a samotný nápad takovéhoto nepřítele je celkem podivuhodný a moc mi neseděl. Napětí to nějaký má a dostaví se i drastické scény, který stojí za to, ale v celkovým pohledu je to pro mě spíše podprůměr. Navíc konec jsem očekával nápaditější. 45% ()

castor 

všechny recenze uživatele

No, i když se přiznám, že mám v hororovém žánru raději hmatatelnější látky a nejsem typ, co z jedněch uřezaných končetin skáče radostí, tentokrát jsem se příjemně tetelil. Dávám přednost hutné atmosféře (té se mi dostalo vrchovatě), NEsamoúčelnému násilí a když už žánrová klišé, tak alespoň řádně zakamuflovaná. Ruiny se nestydí za to, čím jsou. Béčkovým thrillerem, u kterého budete místy přivírat oči, bát se poskrovnu a brzy na to celé zapomenete. Navíc relativně často překvapí (což debutující režisér korunuje několika dobrými nápady ve vývoji děje) a slušně odsýpají. No, takže.. je jenom dobře, že čtveřici mladých přátel na dovolené popíjení koktejlů nebude bavit věčně, proto se rozhodne k malému dobrodružství v podobě mayského pahorku kdesi v lesích, který nyní slouží jako archeologické naleziště zahalené tajemstvím. Naštěstí nezůstaneme jen u propocených triček dvojice slečen, ale netradiční námět nás s nutnou pomocí ozbrojených a nesmlouvavých „domorodců“ vystřelí nahoru na pahorek naleziště. Tam mj. vegetuje slušné množství popínavých rostlin (Adéla ještě nevečeřela po americku) a můžeme tak směle zatleskat úspěšnému pokusu o nastupující špinavost a brutalitu. Nervozita přibývá, obviňování se hromadí, klišé kupí - a neokoukaní herci odvádí překvapivý nadstandard. Přiznejme si ale, že se divák musí HODNĚ povznést nad faktem, že zabijáky jsou logicky uvažující rostlinky (které navíc kapánek fušují do mobilů). Takový sympatický, krvavý průměr.. jen tak dál!! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Všetky vonkajšie scény boli natočené pomocou prirodzeného svetla. (Pat.Ko)
  • V knihe nie je reč o žiadnych „ruinách“, len o kopci zarastenom viničom a doň vysekanej šachte. Režisér Carter Smith navrhol zmeniť ho na staroveký mayský chrám, s myšlienkou, s ktorou spisovateľ Scott B. Smith súhlasil. (Pat.Ko)
  • S filmem byl spojován i Ben Stiller, protože je přítel scenáristy Scotta B. Smithe. (Cheeker)

Reklama

Reklama