Reklama

Reklama

Cabin Fever

  • USA Cabin Fever (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice vysokoškoláků se o svých posledních prázdninách vydá do opuštěného srubu v lesích. Poté, co potkají pár vyšinutých vesničanů, zjistí, že s místem plánovaných mejdanů není něco v pořádku. Pálí je pokožka, dělají se jim puchýře. Jednoho po druhém napadá masožravý virus. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (317)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Na tomto sa aspoň ukázalo, aký je oproti Westovi Roth neschopný režisér. Obaja točili horor bez záporáka. West sa rozhodol striedať nechutnosti so skoro komickými scénkami, z čoho mu vzišla teen komédia, ktorá sa postupne pretransformovala do klasického nákazového thrilleru. Jeho postavy sú životné (majú vzťahy), zhnusenie maximálne, atmosféra plná neistoty, napätie graduje viac každou scénou a popritom stále stíha citovať. Roth nato šiel jednoduchšie. Natočil v podstate obyčajnú vyvražďovačku, čo samozrejme bez záporáka nemá šancu fungovať. A ani nefunguje. Všetko napätie vychádza z predpokladu, že fandíte jeho (mimochodom mimoriadne otravným) postavám. A to je blbosť. Všetky sú totiž krajne nesympatické, zle napísané a zle zahrané. A až na jedného nemajú ani akokoľvek vyhranený charakter. Je to proste partia mladých, ktorí sú všetci rovnakí. Humor - o ten sa pokúšal Roth tiež, ibaže uňho pôsobil na nesprávnych miestach a vo výsledku je celý film nie humorne odľahčený, ale rovno smiešny. O atmosfére nemôže byť reč a akonáhle niekto zomrie, už len čakáte kedy príde na radu ďalší. Keby som mal pre žáner hororu vybrať jedno slovo, ktoré by prvý Cabin Fever vystihovalo najlepšie, bolo by to slovo atrapa. A to cameo? Načo bola dobrá tá scéna? Aký mala zmysel pre príbeh? Žiadny. To si len Eli chcel zahrať vo vlastnom filme. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Debut Eliho Rotha trpí nepříliš propracovanou režií, slabším technickým zázemím a zajímavý scénář postrádá dynamiku, ale disponuje slušnou porcí hororové hrůzy. Roth je silnější v budování napětí a atmosféry, ale celkem selhává v hororových scénách, kterým schází větší razantnost, údernost i osobitý styl. Mladé herecké osazenstvo je přehlídkou mladých talentů. Eli Roth pak natočil daleko stylovější Hostel. Tohle je takový předkrm, ale Roth ukazuje, že je s ním třeba v hororovém žánru v budoucnu počítat. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Eli Roth se nám svým hraným debutem ukázal jako naprosto neschopný režisér. Co je nám platné, že jeho teen horor je celkem originální záležitostí, když ji není schopen pořádně zfilmovat? Cabin Fever je nudnou záležitostí od začátku do konce. V tu chvíli, kdy se zdá, že se pořádně rozjede začínají na povrch vyplouvat první skutečnosti. Hlavní hrdinové jsou tristně napsané postavy bez špetky charakteru a jako takový nemají nejmenší šanci zaujmout (jejich představitelé ještě k tomu neumějí hrát). Díky nezvládnutému hudebnímu doprovodu a střihu nefungují ani lekací scény. Virus, kterým se vysokoškoláci nakazí působí nevěrohodně a neděsí (i když v jedné scéně se podařilo ukázat jeho nechutnost). Dokonce se vám ani nebude zdát že jste sami nakaženi (například při dobrém filmu, ve kterém jsou třeba pavouci se může zdát, že vám lezou po nohou). A to nejhorší nakonec. Film rozhodně nemá žádné schované eso v rukávu. Ničím nešokuje, jen prostě skončí. Co z toho vyplývá? Cabin Fever je jen naprosto zbytečná fraška natočená režisérem bez talentu. ___ Na podruhé mnohem lepší, Eliho by měl spíše hrát než točit... :) ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Ak pôjdete do lesa, budťe velmi opatrný." Aj takýto dopad môžu mať slová resp. varovania, ktoré ale neposlúchli partia vysokoškolákov, ktorý sa rozhodli stráviť prázdniny na chate. Nikto ale netuší čo sa tu začne odohrávať, čo za nákaza na nich čaká ktorú keď raz dostanete, začne sa vám rozpadať koža a začnete mať suchý kašel po ktorom budete zvracať. Je zaujímave že po takom dlhom čase som si znovu pustil Cabin Fever, a bol som náramne prekvapený, napätie sa vôbec nestratilo, humor taktiež, hudba ostala tá istá jediné čo sa zmenilo bola atmosféra, ktorá už nedosahovala tolko, kolko som pociťoval po prvom pozretí. Ale napriek tomu sa tu dajú nájsť zaujímavé scénky pri ktorých som sa smial, zvlášť pritej kde chlapec ktorý má tetanus vyskočí a spraví kung-fu a zahryzne sa do ruky nakazenému chlapíkovy, alebo ešte zimomriavková scénka kde si žena depiluje nohy a začne sa jej pomaly rozpadať koža. Občas sa miestami zasmejete, čo je normálne, trochu dobrého humoru nezaškodí, ale musím jednu hviezdičku ubrať, pretože už to nejako strácalo grády 80 percent. ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Jak se tak porozhlížím po zdejším hodnocení, jedná se o jeden z nejrozporuplnějších filmů. Já osobně miluju horory tohoto typu, kdy se parta vydá kamsi, odkud se navrátí při troše štěstí alespoň jeden. Avšak právě proto musím být ke Cabin Fever tak krutý. Nerad bych působil libově, ale opravdu si nevybavuji jedinou děsivou scénu, ve které bych neodhadl její vyústění. Nemluvě o tom, že samotná vyústění ve mně namísto strachu vyvolávala smích. Dost možná to bylo zapříčiněno hudební stránkou, která dle mého vkusu nedostatečně podporovala děj na obrazovce. Přičteme-li nepřesvědčivé herecké výkony, mizerný dabing (já vím, že za to původně film nemůže, ale holt smůla), pak mi z toho ústí skoro až parodie na ony horory, jenž mám tolik rád. Jako bonbónek přikládám jeden vybraný citát, to abych jeho pomocí rychle vystřízlivěl, kdybych někdy v budoucnu snad chtěl hodnocení změnit. "Čím dýl tu budeme sedět, tím dýl tu bude ona ležet." Nechť to hovoří za vše... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • Film si svou premiéru odbyl v roce 2002 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. Původně se ale neměl na festivalu vůbec objevit. Colin Geddes, jenž měl na starosti půlnoční sekci, ho ovšem zařadil do programu i přes oficiální odmítnutí. Nakonec se Cabin Fever stal filmem s nejvyšším ziskem, a to i přesto, že byl promítán jako závěrečný snímek festivalu. (virus10)
  • Joey Kern byl během natáčení vezen čtyřikrát do nemocnice. To kvůli čtyřem různým poraněním oka. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama