Reklama

Reklama

Armáda temnot

  • USA Army of Darkness (více)
Trailer

VOD (1)

Přichází doba velkého zla. Vyděšení poddaní se skrývají za hradbami zámku. Stateční rytíři se chystají k nerovnému boji s nemrtvými. Armáda temnot se připravuje k útoku. Na poslední chvíli se ale objevuje spasitel. Muž z jiné země, z jiné doby, který s sebou přináší své zázračné zbraně - brokovnici a motorovou pilu! Nenechte si ujít "Armádu temnot" - poslední díl slavné trilogie Sama Raimiho "Evil Dead". Horor, při kterém budete současně umírat hrůzou i smíchy. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (641)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Tahle potrhlost nepatří zrovna do skupiny filmů, kterým bych dvakrát holdoval. Sem tam sice padne nějaká ta "bezva" hláška, tu a onde utrousí Raimi netradiční nápad, ale vše dobré je spravedlivě kompenzováno několika debilními scénami (viz. gulliverovská eskapáda ve starém mlýnu). Výsledek tak aspiruje k lepšímu průměru. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Moja predstava pridania fantasy komických prvkov k nápadu, akým bol 'Evil Dead' sa mierne rozplynula. Nie, že by som ich nepostrehol, len napríklad tých humorných bolo žalostne málo a tie fantasy nestáli až tak za reč. Čím som bol ešte viac prekvapený, že po efektovej stránke je to stále rovnako málo atraktívne ako v predošlých dieloch a to sa pritom jedná o 92-hý rok a celkom slušný rozpočet. Campbell je ale znova brutálne kvalitným mäsiarom a nešetrí nič a nikoho. Určite by som sa však niečomu podobnému tešil v dnešnej dobe. 60%. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Přes doporučení jedinců, kteří mě znají a jejichž náhled na to, co by se mi mohlo líbit, je založený na zkušenosti, bylo pro mě sledování Armády temnot především cvičením krční páteře, jak jsem hodinu a půl nevěřícně kroutila hlavou. Párkrát mi škubly koutky v náznaku úsměvu, častěji ve výrazu nevěřícného šklebu. Je jasné, kde se Rowla inspirovala ke kousavé učebnici, je jasné, kde se vzal mustr na zuby Středozemské skřetí armády. V dětství jsem se svou sestrou strávila mnoho šťastných hodin při hře s lebkou a na hřbitově při hře na schovávanou ve starých hrobkách, kostlivci mě tedy vyloženě potěšili. Smutné je jenom to, že i armádu kostlivců jsme viděli už dříve a lépe, a i tady, bezmála o třicet let později, se ptám - jak by tam herdek ta spodní čelist držela? ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zasa až taký svätý nie som.“ Od hororu k fantasy? Jeden z mála prípadov v histórii kinematografie, kedy je pokračovanie natoľko odlišné od jednotky (resp. dojky), že s ňou v podstate nemá temer nič spoločné. Trocha ako keby ste vzali Alana Granta z Jurského parku a natočili Jurský park 2 poňatý ako celovečerný sitkom. Žánrová výhybka je síce zaujímavá, originálna a rozhodne nečakaná, lež týmto to asi aj hasne. Kým v komorných prvých dvoch dieloch Raimi mohol úspešne maskovať slabší rozpočet, pri fantasy niečo také logicky nemôžete. Nečudo teda, že po vizuálnej stránke Armáda temnôt bolestivo udiera do očí (niektoré kostry sú evidentne chlapi v čiernych teplákoch pomaľovaných fosforeskujúcimi "kosťami"). Scenár je síce plný humoru, zato nevtipného. Potešilo ma na ňom aspoň to, že je naprataný chobotinami (opekanie ucha, malí Ashovia, studňa, motorová píla, brokovnica, mlyn, auto, zaklínadlo, kniha so zubami). Harryhausen by bol rád. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

To, co začalo jako horor s parádní atmosférou (první díl) a pokračovalo jako směsice hororu s komedií (druhý díl) se nakonec "zvrtlo" do akčně komediálního třetího dílu, u kterého byste marně hledali něco jako hororové scény. Raimi přistoupil k trojce jakoby od znova a trochu zapomněl, o čem byl první a druhý díl. Takže místo atmosféry a gore efektů se dočkáme tuny hlášek a (středověké) akce. A mně kupodivu tenhle přechod nevadil, bavil jsem se a film má jenom 81 minut, takže to rychle uběhne. Snímek jsem si užil, a proto zde těch 90 % bez problému dám. ()

Galerie (375)

Zajímavosti (34)

  • Byl natočen i alternativní konec, kdy se Ash probudí o sto let později a nalezne zemi zničenou jaderným holocaustem. (Martin00x)
  • Když na konci filmu Ash (Bruce Campbell) střílí ze zbraně, vystřílí mnohem více nábojů, než na kolik je tato zbraň uzpůsobená. (dc125)

Související novinky

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

30.10.2013

Už před nějakým časem internetem prosvištěla zpráva, že Sam Raimi a jeho bratr, scenárista Ivan pracují na pokračování ságy Evil Dead. Ta se (když pomineme letošní remake) ve třetí části nazvané… (více)

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

23.12.2007

Nejzásadnější otázka těchto dní zní: Bude Sam Raimi režírovat Spider-Mana 4, anebo se nechá ukecat, aby se ujal dvoudílného Hobita (Jackson už potvrdil, že hodlá pouze produkovat a dohlížet, aby dva… (více)

Reklama

Reklama