Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý flákač Anton (Devon Sawa), který by mohl být vyhlášen nejlínějším a nezbytečnějším Američanem, se vydá navštívit své stejně hloupé, líné a neužitečné kamarády Micka (Seth Green) a Pnuba (Elden Henson). U nich se při sledování televize dozví o několika záhadných vraždách, ke kterým došlo v jejich městečku Bolan. Přestože jim to zrovna příliš dobře nemyslí, uvědomí si, že za vraždy by mohl být zodpovědný Anton. Nebo lépe řečeno, jeho pravá ruka, která se rozhodla žít vlastním životem a projevily se u ní značně morbidní sklony. Zatímco se Anton pustí do boje se svou vraždící končetinou, která hodlá v zabíjení pokračovat, Debi (Vivica A. Foxová) se vydává napříč celou zemí po stopách podezřelých událostí, které ji zavedou až do severní Kalifornie a městečka Bolan. Síly dobra a zla stanou tváří v tvář v našlápnuté komedii Ruka zabiják. (HBO GO)

(více)

Recenze (184)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl fakt nářez. Několikrát jsem se dokonce musel hlasitě smát, jaké tam byly dobré a trefné hlášky a senzační scénky. Tahle hororová komedie, to se prostě musí vidět. Tvůrci se evidentně úplně zbláznili, protože celý film je velmi šílený, ale na mě to fungovalo. Devon Sawa jako línej týpek Anton a jeho vraždící ruka, to je opravdu docela úlet, ale jako by nestačilo, že si tu ruku usekne, ona žije svým životem a dál vraždí. Fakt úchylárna, ale překvapivě dobrá. Já jsem se tedy aspoň královsky bavil. A ještě větší sranda pak je, když se na scénu ze záhrobí vrací Antonovi kámoši a dělají, jakoby se nic nestalo. A takový jeden příklad za všechny. Když Antonova ruka zabije dva policisty, tak jeden z těch mrtvých kámošů začne tleskat. Prostě jízda. A co si tvůrci dovolili udělat Dexteru Hollandovi, to se jen tak nevidí. Prostě šílený film, který dokáže královsky pobavit. Anton, jeho dva mrtví kámoši, to je jednoznačně super trojka. Tohle je film, který jsem si užil a u něhož jsem se královsky pobavil, a to bylo přesně to, co jsem od filmu čekal. Nevím, co více dodat, snad jen mohu tenhle film doporučit, protože taková vtipná úchylárna se fakt jen tak nevidí. Je to za pět hvězd. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovejhle masakr se prostě musí vidět, ruka která sama zabíjí a je jí vcelku jedno jestli je jejím majitelem líná veš Anton nebo jestli si to jako useknutá štráduje na školní ples kde urve kus hlavy Dextru Hollandovi z The Offspring, k tomu Seth Green s flaskou v hlave a pěkná Jessica Alba. To by samozřejmě na 5* nemělo být, ale nějak si nemůžu pomoct ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Umělecky blbost, to je bez pochyb, přesto, jak to bývá mým zvykem, musím říct, že se to shlédnout dá, a že po tom nebudete mít ani špatnou náladu. Tady je problém jen v tom, že snímek dělá do dvou stran - do hororu i do parodie hororu. Co je problém? - u hororu můžeme mluvit o kýčovisti, plitkých až debilních dialozích apod, a u parodie zase, že to zas taková parodie není, protože Scary Movie prostě nasadilo laťku někde jinde. Prostě takový guláš. Ale sympatický guláš. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchylná komedie o klukovi, jehož pravá ruka má nutkání vraždit. Totální jízda, při které je možné snad opravdu vše. Zombie kamarádi jsou skvělí, hlavně při scéně nasazování hlavy na trup a následném obmotání krku izolačkou. :D Potěší i velmi mladá Jessica Alba. Jinak tyhle hororové komedie 80. a 90. let mám moc rád, škoda že už se to netočí dneska. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Perfektní, mimořádně zábavná teenage černá komedie/parodie/slasher o zlu, které se přesouvá z ruky do ruky u mimořádně líných jedinců. A funguje to naprosto skvěle, trojice Sawa, Green (ten s flaškou zabodlou v hlavě především) a Henson si film užívají každou vteřinou, co jsou na scéně, a jelikož tam jsou prakticky pořád, je to znát. A k tomu hláškují jako o život. Mrtvej Mick k mrtvýmu Pnubovi, co se líbá s holkou: "Co to děláš, ty vole? Je to nechutný, jseš přece mrtvej! To je trestný!" K tomu spousta skvělých odkazů (jak jinak parodovat Vetřelce v takovéhle šílenosti, než že se useklá ruka proklube ven skrz poklopec?!), brutálních vraždiček, skalpování The Offspring, pár úchyláren a brilantních dialogů - a samozřejmě, rozhodně v neposlední řadě, nádherná osmnáctiletá Jessica... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (20)

  • Tento film, ve kterém hlavní hrdina zabije své rodiče i své dva nejlepší kamarády (i když všechny nechtěně), musel o několik dní odložit premiéru a to na 30. duben roku 1999. Důvodem byl masakr na Columbine High School, který se odehrál 20. dubna 1999. Dva náctiletí studenti Eric Harris a Dylan Klebold zde zastřelili dvanáct studentů, jednoho učitele a dalších dvacet čtyři lidí zranili. Oba poté spáchali sebevraždu. (Stocki)
  • Když Anton sestupuje po schodech, všimněme si jeho inhalátoru na krku. V kuchyni totiž inhalátoru chybí trubička, která se při použití strká do pusy. Když usedá na gauč, trubička tam opět je (Stocki)

Reklama

Reklama