Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka vypráví o podivném nepořádku v jednom království, o nepohodlném následníku trůnu a jeho úspěšné vzpouře proti omezenosti, hlouposti a strachu, který tu panuje. Ono „kolečko navíc“, které princi Ludvíkovi přisoudili všichni, jimž jeho bystrý rozum nepříjemně překážel, se ukázalo jako jedinečný způsob, jak udělat pořádek v zemi i v královské rodině. Titulní role prince Ludvíka byla svěřena Vladimíru Dlouhému, krále si zahrál Vladimír Brabec. (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Víc než pohádka to byla spíše televizní iscenace, která je vkusná, inteligentní i humorná. Nad zdejším hodnocením něvěřícně kroutím hlavou. Herci se snažili a nejvíce vyniknul náš velkoadmirál skvěle ztvárněný Trávníčkem. V této inscenaci mě nevadil ani Miroslav Donutil, který byl dokonce i vtipný. Nadprůměrná záležitost. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tady měl o kolečko navíc asi scénárista a hlavně autor hudby. Pohádka je šíleně dlouhá, nudná, dialogy tragické. A hudba - to je kapitola sama pro sebe. Hrůza, žádná melodie, jen skřeky trubky a dalších hlasitých nástrojů. Bohužel nic nezachrání ani solidní výkon V. Dlouhého a krátké extempore admirála Trávníčka. Špatná pohádka. Hudba: Ladislav Simon ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Takhle se nastavuje zrcadlo hlouposti a omezenosti. Vladimír Dlouhý byl sympaťák, který vše díky rozumnému uvažování ustál. Tereza Brodská hrála takovou naivní blbku. Zajímalo by mě kolikrát se musela ráchat v té kašně. Souhlasím, že jde o velmi inteligentní pohádku, která nedělá z diváků blbce. Nemám nic proti Pavlu Trávníčkovi a Jiřímu Pomejemu, ale tady byly celkem zbyteční. Jejich postavy bych tu nemusela mít. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zatímco princ má o kolečko víc, pohádka o kolečko méně. Přitom, kdyby TV film neobsahoval Miroslava Donutila - jedinou zábavnou postavu, a Ivu Janžurovou - opět skvělou, asi bych tři hvězdy neuděloval. Nezklame ani Pavel Trávníček. Pohádce chybí více humoru a trochu méně bezduchá zápletka. Ocenit se ale musí i to, že se jedná sice o studiovku, ale tvůrci se přeci jen odvážili ven. ()

RipperJosh 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazená "pohádka", kde se před kamerou sejdou Tom Hanks, Jean-Claude Van Damme, John Travolta, Kevin Costner a Sean Connery! Tedy alespoň jejich české hlasy:)) Jinak je to docela bizarní záležitost, kde obvyklé scenáristické a režijní postupy vůbec neplatí, takže hlavní princeznu uvidíme poprvé asi 10 minut před koncem, hudba je podivný, náhodně se spouštějící kolovrátek a mluvící postavy stojí ke kameře často zády nebo bokem:)) Přijde mi, že z toho někdo takovou půl hodinu musel vykuchat ve střižně a nakonec se dohromady poslepovalo aspoň něco, co dává jakž takž smysl. Ale nedovedu si představit, že by to mohlo bavit malé děti, protože pohádkové tady není vůbec nic. Každopádně skvělí herci udrželi moji pozornost, hlavně vtipný Miroslav Donutil a také Vladimír Dlouhý, který dokázal ve 34 letech se ctí ustát roli prince oslavujícího 25. narozeniny...:)) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama