Romeo, Julie a tma (TV film)

Česko, 1997, 75 min

Karel Smyczek

Na to, že jsem to shlédla v rámci přípravy na maturitu (předlohou byla novela Jana Otčenáška) to zas tak špatný film není. Jedinou jeho nevýhodou je, že se na něm podepisuje jeho televizní rozpočet.(3.6.2007)

Seidlová je kočka, s hraním je to o něco horší, ale špatná není. No a Navrátil pro mě už navždy bude Bajza. Bajza, bajza, dej si na něj majzla.(14.4.2004)

Televizní verze známé Otčenáškovy novely jen naznačuje míru kvalitativního propadu české filmové produkce po listopadovém převratu. V dobovém kontextu se přitom jedná o nadprůměrné dílo s mladými, rovněž velmi dobře hrajícími herci a nad standardem se také pohybuje i Smyczkova režie. Je smutné konstatovat, že je možné pracovat v každém případě lépe při vědomí, že tvůrci do televizní podoby vložili svá dosažitelná maxima.(19.8.2010)

• Hunt

HUDBA: Zbyněk Matějů(22.7.2007)

Nemastná neslaná filmová podoba Otčenáškovy novely, čistý průměr, ničím neurazí, ale také nenadchne.(17.1.2006)

• WANDRWALL

Tenhle román čekal dlouho na zpracování. A už ho má. Starší generace, co knihu četla povinně tak je asi ráda, že už nemusí číst a za 75 minut vidí to, co by jinak četla 8 hodin. (7.3.2011)(7.3.2011)

Zdařilé televizní zpracování. I když tvůrci začínají vyprávět příběh in media res, tak se zbytečně v jednom ve dvou dialozích mezi Pavlem a Ester vrací k jejich setkání. Komorní drama je i díky přesvědčivým hereckým výkonům působivé. Milostná scéna vypadá sice úsměvně, ale zapadá do konceptu příběhu. A závěrečná scéna loučícího se "skřítka", "žíďátka" je nápaditá, silná.(3.1.2011)

Celkem povedené zpracování známé novely.(27.3.2009)

Tahle adaptace Otčenáškova díla ničím nezaujme, ale taky není nějak skvělá. Typický průměr.(10.6.2004)

• lakikaki

Neviem, či je chyba v knižnej predlohe alebo je iba toto televízne spracovanie natoľko hlúpe, ale Romeo, Júlia a tma pôsobí strašne amatérsky a detinsky. Dialógy sú nezmyselné, správanie postáv úplne nelogické (alebo som jediný, kto nemení náladu každých 5 sekúnd?) a navyše tento televízny film je spracovaný viacmenej ako divadelná hra (teatrálne hranie postáv, teatrálna réžia) a čo mi najviac skazilo dojem z celého tohto TV filmu bol záver (záverom myslím záver filmu, nie záver knižnej predlohy), ktorý je asi tým najhorším ukončením filmu, aký som kedy videl.(9.5.2007)

Průměrný televizní film bez šťávy, kterým se nic nepokazí.(29.5.2008)

Dobrý námět, ale čekal jsem, že se příběh bude více rozvíjet. Třeba útěkem na tu slibovanou chatu. Ale i přesto ve mě film zanechal jakýsi hluboký dojem. A Seidlová je docela kus. :) 60%(9.5.2007)

• KimmyJ

Dokoukal jsem jen proto, že děj potřebuji znát k maturitě. A byla to hrozná nuda.(8.5.2009)

Televizní film. To je důležité, protože se to na něm dost podepsalo. I přesto jde ale o příjemný film se slušnými hereckými projevy, které sice nebyly nijak výrazné, ale přesně takové, jaké měly být. Barbora Seidlová zahrála velmi dobrou Ester, malé žíďátko jsem jí opravdu věřil a tento film považuji za jeden z lepších v rámci maturitní přípravy. Každopádně se jedná o průměrný televizní film vycházející ze skvělé předlohy.(8.5.2009)

• zdeny99

Velice ponuré a nudné televizní zpracování.(16.10.2010)

• docmen

naprostej propadák, nechápu proč to točili, když existuje skvělá verze z roku 1959(8.5.2009)

Knížku jsem četla asi před měsícem, takže jsem to ještě měla v živý paměti, a jak už to bývá, nejvíc jsem hodnotila výběr postav v závislosti na předloze. Hlavní hrdina mi do filmu typově velice sednul, vždycky jsem si ho představovala jako naivního mladíčka. O to míň mi tam ale sedla Bára Seidlová, Ester by podle mě měla být o něco mladší, rozhodně by neměla působit jako dvacítka a její herecký projev se mi nelíbil ani trochu... Herecké výkony ostatních jsou celkem ucházející, interiéry chudé, a celkově to působí dojmem typické televizní inscenace. Ani dobré, ani špatné, neurazí, neoslní, jednou zkouknout a ruce pryč.(27.11.2009)

• Kolikokoli

Děsná blbost. Ale alespoň jsem se u toho nasmála. V každé druhé scéně někdo jí...(7.8.2010)

Jedna z mým nejoblíbenějších knih, takže mé hodnocení asi není úplně objektivní.(9.4.2009)

Já myslim, že jako jo.(8.5.2007)

<< předchozí 1 2