Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender
Trailer 6
Akční / Dobrodružný / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2024–2025), 15 h 16 min (Minutáž: 47–64 min)

Tvůrci:

Albert Kim

Hrají:

Gordon Cormier, Kiawentiio, Ian Ousley, Dallas Liu, Paul Sun-Hyung Lee, Ken Leung, Daniel Dae Kim, Tamlyn Tomita, Yvonne Chapman, Elizabeth Yu, James Sie (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík zvaný Avatar musí ovládnout čtyři živly, aby zachránil svět, který se zmítá ve válce. A taky porazil kruté nepřátele, kteří ho chtějí za každou cenu zastavit. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (87)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Originál animák sem neviděl a Shyamalanův film si nepamatuju, takže do seriálového Avatara sem šel víceméně s čistým štítem. No a finální dojmy jsou docela smíšené. Technické stránce není co vytknout, vizuál je líbivý a herci jsou dobře vybraní. Příběhu ale po parádním startu lehce spadne řetěz a v jednu chvíli sem se rozhodoval jestli mě irituje víc Aang a nebo Zuko. Nakonec to dopadlo víceméně remízou a případnou čtvrtou hvězdu (ke které není zas tak daleko) si schovám až pro další série, které snad vychytají těch pár much…70% ()

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemná fantasy pro celou rodinu. Vládce větru (film) se mi nelíbil, ale tuto seriálovou verzi jsem si oblíbil. Příběh, vyprávění funguje skvěle, postavy jsou sympatické a ten malý mudrlant Avatar tomu celému příběhu dal takovou jiskru. Trochu drhnou triky (digi bordel), to si měli pohlídat. Skvělé jsou však všelijaké originální příšery, kterých tam mohlo být daleko více. No a nejlepší ze všech byl vzdušný bizon, takový velký ňuňínek 🙂. Celkově jsem spokojený.... ()

Reklama

massdonfel 

všechny recenze uživatele

Jelikož předlohu neznám tak jsem do toho šel celkem blind. Jedincé co jsem "věděl" že Fire je "zlý" živel a že je avatar co ovládá všechny 4 živly :D Seriál je celkem povedený, ale místy to je dosti zmatené hodně věci nedává pořádně smysl nebo je to nekonzistentní. Nevím jestli to je tím, že je hodně věci vynechaných, ale nepůsobí to dobře. A působní to tak, že se některé schopnosti hodí jen tehdy kdy to plot potřebuje nebo nepotřebuje pro drama.. např: V první díle vidím že Aang umí létat, ale později už pak ne a musí mít glider. Ale v některých scénách zase léta i bez :-/     Acting na mě moc dobré nepůsobí místy působí celkem roboticky. Vedlejší postavy co potkáváme jsou celkem jednotvárné snadno zapomenutelné a jména člověkovi v hlavně už vůbec neutkví. Po dodívání mám problém si i vybavit jména hlavních postav :-/ V celém seriálu není NIC co by člověkovi pořádně utkvělo v hlavě  není zde nic pořádně"epického, vtipného, pořádně originálního, nebo něco co nabidí HYPE " - musím říct, že jsem se nikdy pořádně netěšil na další episodu, celé to působí jako hrajeme to "SAFE" a na zabití času -- 6/10  - Ačkoliv svět vypadá velmi zajímavě, ale původní show bude určitě lepší volba hlavně když je story dokončeno. Takže opravdu nevím jestli budu 2. serii vůbec začínat tedy jestli vůbec bude, neboť recenze etc zatím nevypadají moc dobře... ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Není to crack jako originál, není to močůvka jako Shyamalan, ve výsledku solidní kandidát na "Not As Big of a Jerk As You Could Have Been Award", za což zjevně můžeme poděkovat tomu, že Bryke se odporoučeli a nemohli škodit, jako když sólo páchali Korru. Herecky samozřejmě prkenné, trikově škoda mluvit, kostýmy se jako vždy nestaršily, co provedli s Katarou, mi navozuje válečné flashbacky ke Hře o trůny, a kdo nezná originál, pro toho to z principu snad ani nemůže být nic než nevýrazná, expozicí přecpaná a zároveň divně bezcílná plochá YA, jakých Netflix v posledních letech vyrobil haldy. Já si originál samozřejmě už dekádu píchám do bulev, takže pozorovat, jak tvůrci vzali původní témata a konflikty a v pozměněných postavách je přetavili do jiného média, je pro mě naprostý žrádlo. ()

Struhy 

všechny recenze uživatele

Oproti původnímu kreslenýmu seriálu je tohle spíš jen pro mladý publikum. Dětský herci bohužel ve většině neuměj hrát. Je to hrozně uhlazený. Sokka vypadá celou dobu, jak kdyby zrovna vyšel od kadeřníka. Všechny kostými jsou perfektně čistý a vyžehlený. Působí to hrozně teatrálně. Nad vodou to drží hlavně generál Iroh. Průser to vyloženě není, ale ... ()

Galerie (164)

Zajímavosti (1)

  • Stejně jako v animované předloze jsou jednotlivé části rozděleny do vypravěčských celků. Poznáme to v úvodu každé epizody, které jsou zbarvením rozděleny po dvojicích podle živlů: vzduch, země, oheň a voda. (UncleMorty)

Reklama

Reklama