Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender
Trailer 6
Akční / Dobrodružný / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2024–2025), 15 h 16 min (Minutáž: 47–64 min)

Tvůrci:

Albert Kim

Hrají:

Gordon Cormier, Kiawentiio, Ian Ousley, Dallas Liu, Paul Sun-Hyung Lee, Ken Leung, Daniel Dae Kim, Tamlyn Tomita, Yvonne Chapman, Elizabeth Yu, James Sie (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík zvaný Avatar musí ovládnout čtyři živly, aby zachránil svět, který se zmítá ve válce. A taky porazil kruté nepřátele, kteří ho chtějí za každou cenu zastavit. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (89)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Animovaný seriál neznám a z filmu mi v paměti zůstalo jen jméno v té době nepěkně hejtěného Shyamalana. Takže nejsem zatížen potřebou srovnávat. Vizuál je moc pěkný, hudba, herci...hezky to ladí s příběhem, který se sice odehrává na pozadí války a zabíjení, ale má v sobě prvky čisté, povzbudivé fantasy, založené na osvědčených motivech, jako je vyvolený/hledající, přátelství/ztráty, cesta/osud... . Je to mile naivní, pro mládež zcela jistě vhodnější než většina komiksáren. I když jsou triky fajn, akce ujde...pro mě jako dospělce byl rozjezd příběhu možná až moc pohádkový. Ale postupem času jsem to absorboval. Vlastně klidně napíšu, že dám přednost takto kvalitně zpracovanému soft fantasy, před třeba nehorázně zpraseným Zaklínačem, nebo dočuněným Shadow and Bone. A to i když si myslím, že bylo v případě Avatara zbytečné věnovat tolik úsilí hranému formátu. Šikovný tvůrce dokáže zpracovat kvalitní příběh v top kvalitě i pomocí animace. Což jak jsem pochopil, vlastně proběhlo. Trend oživovat superúspěšné animáky, jako třeba naposledy One Piece, vypovídá pouze o neschopnosti studií přijít s novým kvalitním materiálem. Stejně to nikam nevede...dětské postavy rostou jak z vody, takže kolik řad se s nimi dá stihnout, než jim narostou vousy? Ale co ...buďme rádi za každý seriál, který se povede. A že se tento, s klukem který má na hlavě symbol přikázaného směru jízdy, povedl náramně. PS: oceňuji, že se tvůrci vyhnuli wokeshitismu, všechny rasy a gendery dávaly smysl a povinné zakomponování homosexuality a emancipace, bylo jen letmé ... nebylo na sílu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem (dosud) původní animovaný seriál, ani pozdější Shyamalanův remake, nicméně jsem za to rád, protože jsem neměl tendenci nijak porovnávat s předchozími projekty a zároveň jsem nebyl dopředu obeznámen s příběhem. Aktuální verze má celkem pozvolný rozjezd, od poloviny však seriál nabírá na otáčkách a zastaví se až v samotném závěru první série. I přes "children friendly" pojetí (snad tedy až na poslední díl) mě dokázala dobrodružství Aanga a jeho přátel vskutku napnout, ale i pobavit - a místy i dojmout. Chválím zdařilé technické zpracování, které je na úrovni vysokorozpočtových kinofilmů, jelikož byla radost pohledět na rozličné scenérie, souboje živlů a různá stvoření - v tomto směru mě nejvíce bavila epizoda s démonicky mnohotvárným Kohem, pomrkávajícím po Miyazakiho "Bezpáteřníkovi". Herecké obsazení bylo veskrze dobře zvolené, byť by se našly z mé strany nějaké výtky, nicméně představitel hlavní postavy Aanga je fakt sympaťák - a to se počítá. Doufám, že se dočkáme v budoucnu druhé série, k níž se na konci té první lákavě "rozhořela" vrátka. ()

Reklama

Drirr 

všechny recenze uživatele

Je to.... ok asi? Po těch nadšených recenzích jsem čekal naprostou pecku, ale přece jenom mám pocit, že je to poněkud přechválené. Původní předlohu neznám, ale tady herci hrozivě přehrávají nebo jsou prostě jen špatní a věci, co musí říkat, jsou často banální, otravné nebo naopak nechtěně směšné. Největší problém mám asi s hlavním hrdinou, protože ten dětský herec prostě není moc dobrý, často působí nepřirozeně a všechny ty oduševnělé řeči z jeho úst zní většinou strašně. Na stranu druhou to má celkem hezký vizuál (není to špička, ale na seriál je to velmi solidní), příběh je vystavěný dobře, charaktery jsou celkem zajímavé a umí to vytvořit i nějaké ty emoce. Jako odpočinková záležitost to tedy nakonec funguje dobře, i když třeba nedávný hraný One Piece byl proti tomuto kvalitou výrazně výše ve všech ohledech. 62,62% ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Anime předlohu neznám (pouze film), takže hodnotím jenom co jsem zde viděl. Efekty a vizuál celkově velmi dobrý, celý svět Avatara je opravdu hezký. Casting byl za mě nahoru dolu, někdo dobrej a někdo tragickej (Sokko). Nejlepší charaktery a vývoj měli nakonec Zuko se strýcem. Co ale neskutečně potápí seriál je scénář, který je opravdu špatný. Furt se opakují ta samá slova jako 'Musím zachránit přátele' a neustálá moudra od všech a plno dalších klišé. První 2 díly se mi moc líbily a byly na hezký 4 hvězdy, u dalších ale někdy jsem se často přemlouval abych to zapnul nebo dokoukal z povinnosti. Celkově je to na hraně 3 a 4 hvězd, ale kvůli mizernému scénáři a některým hereckým výkonům dávám 3. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Neznam puvodni animovanej serial a tudiz nemohu srovnavat vernost sve predloze, ale na Netflixovskou adaptaci mi to prislo docela dobry. Mlady herci (vetsina jsou herecky) jsou fajn a pusobi sympatickym dojmem, nejvetsi nymand je placko Aang, kterej se za prvni sezonu vlastne zadny ovladani jinyho elementu nenaucil. Nejsympatictejsi je dedula Iroh, takovej real life kungfu pandak. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (11)

  • Stejně jako v animované předloze jsou jednotlivé části rozděleny do vypravěčských celků. Poznáme to v úvodu každé epizody, které jsou zbarvením rozděleny po dvojicích podle živlů: vzduch, země, oheň a voda. (UncleMorty)
  • Když si jde Aang hrát s dětmi ven, vytvoří vzduchový skútr a narazí do sochy, což je převzato z úvodních titulků animovaného seriálu. (KGBelik)

Reklama

Reklama