Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

anais 

všechny recenze uživatele

Ppříjemná komedie těžící hlavně z rozdílné povahy prostořeké "milenky gangstera" Deloris a jeptišek, které díky úzkoprsé matce představené neznají skutečnou tvář okolního světa. Dolores se tak stane jakousi jejich spasitelkou. Ukáže jim život a hlavně, promění upadající klášterní sbor ve vídělečné hudební tělěso! Všechno tu funguje jak má, je to inteligentní a divák se baví. Vytknul bych snad jen snadnou předvídatelnost děje, který tak trochu těží ze struktury např. sportovních filmů, kde se týmu nedaří vyhrát, až přijde trenér (na první pohled mezi hráče nezapadá), který po vyřešení personálních problémů všem dodá energii, načež se přes všeliké útrapy dostanou až ke slavnému vítězství... To ale příliš nevadí - film utáhne skvělé obsazení a příjemný humor... o skvělé hudbě ani nemluvě. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi podpriemerná komédia z prostredia kláštora. Whoopi v hlavnej úlohe je tu znesiteľná a postupom času si ma získala na svoju stranu i keď smradľavé mníšky neznášam, ale ona vlastne nebola pravá mníška. Často opakovaný vtip už nie je vtipom a nie je to vyložene ten film, na ktorý by sa dalo so záujmom pozerať stále dokola. Uznávam, že sú tu vtipné scénky, najmä keď Marie Clarenca učila mníšky spievať a tancovať, sympaticky nepríjemná je aj matka predstavená a krásne rozkyslé sú aj všetky kamarátky mníšky hlavnej hrdinky. ()

Reklama

Akana 

všechny recenze uživatele

Dneska už legendární komedie se snaží usmířit dvě stránky Ameriky: tu nablýskaně entertainerskou a tu okázale zbožnou. Scénář je celkem průměrný a lehce předvídatelný, zachraňuje to Whoopi Goldberg, Maggie Smith, Kathy Najimy a excelentní scény s jeptiščím sborem. Jsem rád, že jsem to po letech konečně viděl, ale podruhé už nemusím. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemna komedia v ktorej exceluje Whoopi, ale scenar je trochu hadze polena pod nohy. Dost casto sa to berie seriozne a prilezitosti v ktorych by sa mohla Whoopi predviest tam mohlo byt podstatne viac. Vdaka tomu film obsahuje dost vela hluchych miest. Nastastie sa ale podaril casting aj vsetkych vedlajsich postaviciek, takze vo vysledkuje to prijemny nadpriemer, ktory si raz za cas kludne pustim znova. 7/10. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. The Lounge Medley - Deloris & The Ronelles ,2. The Murder - Marc Shaiman ,3. Getting Into The Habit - Marc Shaiman ,4. Rescue Me - Fontella Bass ,5. Hail Holy Queen - Deloris & The Sisters ,6. Roll With Me Henry - Etta James ,7. Gravy - Dee Dee Sharp ,8. My Guy (My God) - Deloris & The Sisters ,9. Just A Touch Of Love (Everyday) - C&C Music Factory ,10. Deloris Is Kidnapped - Marc Shaiman ,11. Nuns To The Rescue - Marc Shaiman ,12. Finale: I Will Follow Him ('Chariot') - Deloris & The Sisters ,13. Shout - Deloris & The Sisters & The Rondelles ,14. If My Sister's In Trouble - Lady Soul , ()

Galerie (33)

Zajímavosti (25)

  • Keď Eddie (Bill Nunn) príde do kasína ku koncu filmu, otvorí dvere na aute. V odraze si môžete všimnúť filmový štáb. (martin1m2)
  • Whoopi Goldberg hrala Deloris v dvoch filmoch a v roku 2006 produkovala rovnomennú muzikálovú adaptáciu filmu na Broadwayi. (martin1m2)
  • Obálka časopisu The Rolling Stone s Whoopi Goldberg (Deloris), ktorú možno zazrieť počas záverečných titulkov, je ako jediná spomedzi zobrazených reálna. (martin1m2)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama