Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me to teda zas tak hrozny neprislo. Jasne, zadna pecka, ale jako zvireci horor to funguje docela obstojne, trochu mi to prislo jak takova uchylna verze Planety opic. Co se tyce hercu, v hlavni roli tu je nastesti Thewlis, protoze Kilmer nic moc nehraje a Brando je extra odpornej. Jinak tady neni moc co resit, sem tam naka brutalni scena, sem tam neco napinavyho a povedeny zvireci masky. Za me docela spokojenost a lepsi 3*. ()

AlexDLarge 

všechny recenze uživatele

No, nevím, nevím. Atmosféra byla vcelku zajímavá, ale vidět Vala Kilmera, Rona Perlmana a především kmotra nás všech Marlona Branda pohromadě v tomhle béčku je velká škoda, protože se vám okamžitě začnou vybavovat nostalgické vzpomínky. Bohužel je to tak. Prach jsi a v prach se obrátíš... že jo, Marlone. ()

Reklama

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Já ten film viděl mnohokrát, protože mě prostě nějakým záhadným způsobem baví. Možná je to tím tropickým ostrovem, oblíbenými herci nebo já vlastně sarka nevím proč, ale koukám na to. Nicméně je to film neuvěřitelně špatný - jednotlivé scény jsou tam mizerně natočené a nenavazující, že příběh téměř ani nedrží pohromadě, scénář a chování postav často vůbec nedává smysl a herecké výkony jsou vyloženě ujeté, od všech zúčastněných, ačkoliv by to člověk do tak hvězdného obsazení vůbec neřekl. Jakoby to celé točil totálně zhulený štáb. Možná ano. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Poslední minuta a působivé masky mě přiměly k tomu film definitivně neodstřelit. Uvidíme jestli si to časem nerozmyslím a opravdu nepudu s hodnocením nejníž. Film je tak těžko stravitelný, až to pěkné neni. Od nechutného Branda, přes odpudivého, arogantního a o ničem Kilmera. Scéna porodu mutanta.... proč. Jestli chtěl tvůrce říct, že i lidi se občas chovají jako bestie/zvířata, šlo to podat i jinak, než tímhhle obskurním výtvorem, od kterého se Thewlis sám distancoval. Proč jsem se na film podíval? Opět vzpomínka na dětství strávené ve videopůjčovnách a staré televizní programy. Říkal jsem si, že se třeba i tentokrát "objektivní" hodnocení čsfďáků plete. No, tentokrát se divím, že není i nižší, protože mě nic dobrého vyjma dvou aspektů, které sem jmenoval na začátku, vůbec nenapadá. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Trochu nedocenený sci-fi-hororový film, ako skoro všetky tu na csfd, ktoré sú remakeom, či trochu vybočujú z námetu knihy. Aj ked je Ostrov s Yorkom lepší, aj tento remake v modernejšom kabáte má čo ponúknuť. Masky dajme tomu ok, zato efekty sú velmi televízne (aj na rok 1996). Kilmer ako takmer vždy - velmi presvečivý, Brando zase slabší. Moderný príbeh - ok. Hodnotenie: 55% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • Keď Montgomery (Val Kilmer) trhá pri konci filmu stránky z knihy, má modré tričko. Avšak v hneď v ďalšom strihu ho má biele. (tXtX)
  • Marlon Brando chcel určitým spôsobom sabotovať celý projekt a poriadne naštvať šéfa štúdia New Line Cinema. Počas natáčania oslovil režiséra (John Frankenheimer) s tým, aby stopol produkciu a aby spolu "tajne" prepísali scenár. "Zastavil auto a povedal mi, aby sme sa vykašlali na štúdio, že nevedia, čo robia. Hovoril, že ma skvelý nápad ako obohatiť film. Chcel, aby postava doktora Moreaua nosila po celý čas klobúk. V samotnom závere by si ho dal dole, a divák by zistil, že pod ním sa skrýva hlava delfína," povedal John Frankenheimer, režisér filmu. (tXtX)
  • David Thewlis po velmi špatných zážitcích z natáčení prohlásil, že hotový film nechce vidět a nezúčastnil se ani premiéry filmu. (FilmFan24)

Reklama

Reklama