Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh muže, který chtěl začít nový život, vypráví české filmové drama s kriminální zápletkou.  Bývalý letecký mechanik chce po pobytu ve vězení a práci v dolech začít nový život v malé pohraniční vsi. Nedaří se mu to ale tak, jak by si představoval, a pronásleduje ho smůla. Nešťastnou shodou okolností upadne dokonce do podezření z dvojnásobné vraždy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

klúčik 

všechny recenze uživatele

V prvom momente som si myslel, že to je ďalší film o horárovi s Tomášom Holým , tá hudba je úplne podobná... Samozrejme, že som čakal detektívku, ale z filmu da vyklula oslava pohraničníkov, krásne hranice, kde miestni ľudia sami strážia hranicu a každého, čo sa im nepáči "nahlásia" úradom. Bývalí väzeň by sa tam ani neohrial a nie, že by tam žil a pracoval. Osobne sa mi zdal K.Hoger strašne unavený...... Len pre hercov dávam 40%. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film, který diváka při prvním shlédnutí přilepí do sedačky. Já to jako divák zažil, a vychutnával si herecké výkony, repliky, pro dnešek nevšední "pohádkovou krimi", kde přes veškeré potíže, které mezi postavami nastávají, tak nakonec všechno dobře dopadá. Policie pracovala skvěle, zločinci uznali, v čem spáchali protispolečenské přestupky, lásky je ve filmu málo, ale zachází se s ní opatrně a s úctou. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Možná je to určité nadržování a ani za 3 to nestojí. Hoger je ale skvělý vyšetřovatel, cituje Senecu. Asi žádný takový ve službách komunistů nikdy nebyl, fikce Čechova(kurva, tadle věta se mě povedla, packal českého filmu nyní vypadá jako světový klasik). Cupák to zvládá na jedničku a agitku typu "Nepřecházejte soudruzi za hranice, zde je ráj" halt mušíme nějak překousnout...zvlášť v Hatích, tam dnes překusují soudruzi leccos. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mnoho schvalovacích orgánů za socialismu, jak z knižních nakladatelství, tak z oblasti kinematografie, považovalo detektivní žánr za "buržoazní," snad proto mělo tolik filmů s touto zápletkou i "psychologicko-dramatickou" nadstavbu. Nebo že by to tak chtěli samotní tvůrci? Každá taková snaha potřebuje minimálně ucházející vyprávění, což je tady splněno a taky nadprůměrné herce, což je u některých s Eduardem Cupákem v čele (jako v jiných snímcích), relativně uskutečněno také. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Autor oficiálních textů distributora by si měl svoje názory typu "jméno režiséra Vladimíra Čecha naznačuje, že film bude stát za hovno" nechat pro sebe a nebo tak maximálně někde pro kamarády v hospodě. Vladimír Čech natočil několik výbornejch detektivek, ale tahle k nim bohužel nepatří. Film postrádá napětí, je to spíš takový komorní drama. A do toho scény s akcema pohraničníků, který tam pak vypadaj jako pěst na oko. Snad akorát herecká sestava nezklamala. Za zmínku snad ještě stojí výskyt herců s účesem typu přehazovačka. Zejména Přeučil měl luxusní model. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Scéna poplachu jednotky pohraniční stráže byla natočena v kasárnách výcvikového praporu v Tisové. Poplach provedla 1. rota, účastníci filmového poplachu jsou pak skuteční vojáci z místního útvaru. (ČSFD)
  • Filmovalo se v Kostelní Bříze, Žluticích a na Božím Daru. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama