Reklama

Reklama

Modrooký samuraj

(seriál)
  • USA Blue Eye Samurai
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladá bojovnice je v Japonsku v období Edo odsouzená na okraj společnosti. Ze všeho nejvíc touží pomstít se těm, kdo za to můžou, a neváhá při tom jít přes mrtvoly. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe prišiel na Netflix seriál v ktorom každá súbojova sekvencia dýcha originalitou. Perfektná animácia, z veľkej časti zasadenie v zasnežených lokalitách (pre to mám vždy slabosť), správna dávka surovosti, výber hudby, to všetko bolo prvotriedne. Celý príbeh má spád, čo pri prelínaní viacerých liniek nie vždy dopadne dobre, postavy sa časom skvelo rozvíjajú, menia motivácie a vedia prekvapiť tým čo spravia. Dokonca mi ani nevadili humorné vsuvky (Ringo). Trochu dlhšie mi trvalo obľúbiť si hlavnú hrdinku, jednotvárna honba za krvilačnou pomstou tiež nebola vykreslená extra oproti štandardom, no úprimne som nečakal takto kvalitnú záležitosť. Celú prvú sériu som pozrel za dva večeri a veľké očakávania vkladám aj do pokračovania.  1.séria  8/10 ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Sakra, tak veľmi som chcel aby to bolo na päť hviezd, ale skvelý štart seriálu vrcholiaci majstrovsky uchopeným piatym dielom dospel k rozpačitému záveru. Mizu nie je typická hlavná postava. Hnaná pomstou svojmu cieľu podriaďuje celý svoj život, bez ohľadu na to, že je to cesta z ktorej niet návratu. Je to osviežujúci koncept podporený výbornými vedľajšími postavami a ich životnými osudmi, ktoré sa organicky prepletajú s tým jej. Špeciálne linka Akemi je strhujúca a omnoho zaujímavejšia než jednoduchá revenge story v popredí. Animácia je tiež skvelá a sugestívnym zobrazením krvi, násilia a sexu je rozhodne pre dospelé publikum. Tak v čom je problém? Šiestou časťou ustúpila realistickosť prepálenej John Wickovskej akcii a z Mizu sa stal terminátor, ktorého nezastaví žiadne z početných zranení. Finále, ktoré sľubovalo veľkolepú bitku, ma ale sklamalo na všetkých frontoch. Dobývanie Edu bola skratkovitá fraška plná nelogickostí, rovnako ako finálna konfrontácia Mizu so svojím arcinepriateľom. Pre túto pachuť premrhanej šance na najvyššie hodnotenie siahnuť neviem. 8/10 ()

Reklama

Scanerior 

všechny recenze uživatele

Modrooký samuraj je originální seriálové zjevení roku 2023. Zpočátku jsem si myslel, že budu sledovat poměrně „čistokrevného“ hrdinu, avšak příběh mě trochu vyvedl z omylu. Náš hlavní hrdina jde totiž za pomstou, která je aktuálním cílem jeho života a udělá pro ni cokoliv. Po prvních epizodách se zdálo, že půjde o vcelku zajímavý příběh, který nabídne přiměřenou dávku akce, zajímavé příběhové oblouky několika postav a možná i pár zvratů, a to se i stalo, avšak do příběhu nakonec vstoupily i další nečekané prvky. Vypíchl bych čtvrtou epizodu, kde došlo k něčemu, co jsem od hlavního hrdiny opravdu neočekával a znovu mi to ukázalo, že tento seriál není o klasickém hrdinovi, to, co mě však dostalo na této epizodě nejvíc byl samotný závěr, kdy jsem absolutně nemohl uvěřit tomu, jak situace vyplynula, a že onen čin hrdiny byl vlastně zbytečný. Na tuto epizodu navázal další úžasný díl, který ukázal mnohem více z minulosti samuraje a ohromně pomohl vžít se hlouběji do jeho pocitů. Samotný závěr je dobrý, avšak bych klidně uvítal i uzavřenější konec pro první sérii. Neodpustím si také nezmínit „odhalující scény pro starší publikum“, kterých tu bylo z mého pohledu moc a připadalo mi, že se tím jen snaží nalákat určitý typ diváků, kdyby v seriálu ponechali pouze minimum těchto scén, které mají v příběhu nějaký smysl, což je například scéna z konce první epizody, tak by to podle mě bylo přijatelnější. Samotné boje jsou slušně zpracované a animace jako taková vypadá dobře, ale zároveň nějak výrazně nevybočuje. Nejlepší epizody z první řady jsou zaručeně čtvrtá a pátá. Příběh tohoto seriálu se každopádně postupně skvěle skládá dohromady, tak jako zbraň samuraje a já si jeho sledování užil. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle jsem si užil. Malinko jsem se obával, jak si Amíci poradí s námětem japonských samurajů, aby nedošlo k nějakému "zprznění". Naštěstí na tak negativní scénář nedošlo. Modrooký samuraj sází na jednoduchou animaci, zajímavě vykreslené postavy a především naprosto excelentně podané akční sekvence, z kterých se místy tají dech. Jak říkám, audiovizuál se nese na vlnách normálna, ale má to šmrnc, zejména ty nádherné reálie japonské přírody. Hlavní hrdinka nepůsobí ploše, za to palec hore, její background story jde chvílemi až na dřeň. Anglický dabing mi nějak zásadně nevadil, naopak se za mě povedl na jedničku (Brannagha bych jako hlavního záporáka vůbec nepoznal!). Uvidíme, co druhá série. Zatím to má nakročeno slušně. Za mě dávám zasloužených 7,5/10 P.S. Jako každý přece chápe, že to je animák pro dospělé. Proč tam teda cpát tolik nahoty a sexu? Význam tohoto rozhodnutí autorů mi fakt unikal ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Rozsáhlá a zajímavě pojatá epická sága, která se nás vší silou snaží přesvědčit, že mezi šílenou umanutou krávou a Terminátorem není až zas takový rozdíl. Skoro všechny postavy jsou podivně odpudivé a většinou vykreslené ve stylu "hnusným lidem se dějí hnusné věci" (pochopitelně s vyjímkou invalidů, ti jediní jsou v pohodě a hlavně morálním vzorem pro ostatní). Děj, soustavně zmateně oscilující mezi věrně krutým historickým vyobrazením reality a pohádkami ovčí babičky, taky moc nepomáhá. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní postava Mizu má charakteristické modré oči, protože je míšeného původu. Tvůrcem seriálu je Michael Green a jeho manželka Amber Noizumi, která je také míšenka s japonskými kořeny. Inspirací pro vytvoření příběhu byla jejich vlastní modrooká dcera, které společně říkají „Modrooký samuraj“. (anfi15)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama