Reklama

Reklama

Kevin Chan je úspěšný hongkongský policista. Se svou přítelkyní Mai mají pěkný vztah. Mai si Kevina váží za to, jak profesionální a oddaný je své práci. Při dopravní kontrole Kevin zjistí, že pan Fu, kterého v předchozím dílu „dostal“ do vězení, byl předčasně propuštěn. Prý mu dle lékaře zbývají poslední tři měsíce života… je zřejmé, že se nějaký doktor nechal podplatit. Pan Fu vyhrožuje Kevinovi i jeho přítelkyni. Chce ho prostřednictvím svým zaměstnanců zastrašit a odradit od policejní práce. Když se Kevin popere s lidmi od pana Fu, musí si o incidentu promluvit se svým šéfem. Během toho se s ním Kevin pohádá a rozhodne se odejít od policie. Kevin se s Mai chystá odletět na dovolenou na Bali, když ho v obchodním centru potkají jeho bývalí kolegové a řeknou mu, že tam byla nahlášena bomba. Kolegové chtějí od Kevina pomoct, jsou oproti němu nezkušení. Kevin (tou dobou už mimo službu u policie) zajistí evakuaci osob. Ukáže se, že hrozba umístěnou bombou byla skutečná, po evakuaci dojde k výbuchu, který způsobí značnou škodu, ale nikdo nezemře. Kevinovi nadřízení chtějí, aby se vrátil do práce. On souhlasí. Mai ale z jeho návratu k polici není nadšená, musí na dovolenou na Bali odletět sama a kvůli Kevinovi bez svého pasu. Chce se s Kevinem rozejít, protože cítí, že je pro Kevina nejdůležitější jeho práce. Kevin se pouští do vyšetřování bombového útoku. Mezi tím panu Fu volají vyděrači. Chtějí po něm milion dolarů, nebo dojde k dalšímu výbuchu. Pan Fu má zakázáno kontaktovat policii, ta však odposlouchává jeho telefon a o vydírání se dozvídá. Díky odposlechu se policii podaří zjistit, že jeden z vyděračů telefonoval z telefonní budky na ulici Tai Po. Když se jde policista na místo podívat, vyděrač ho zbije a vezme mu zbraň. Kevin se pouští do operativní práce. V přestrojení se setkává s mužem, který mu může prodat nelegálně vyrobenou bombu. A díky tomuto prodejci se setkává i se skupinou vyděračů... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Terva 

všechny recenze uživatele

Film v režii Jackiho Chana začíná sledem událostí z prvního " dílu ". Příběh vlastně pokračuje tam, kde první končí. Jsou tu všechny hlavní postavy, známé z předcházejících událostí, okolo gengstra jménem Ko. Naopak poprvé je zde vidět Mayna matka. Film je dramatičtější a souboje tvrdší a postrádá humor , který byl v prvním filmu. A je zde spousta reklamy, je vidět skoro každých deset minut, do očí vám přímo bijou nápisy jako třeba Mitsubishi, Nisan, Osaka, Canon a další. CITÁT : Ka Koi ( Jacki Chan ) - Příště tě zabiju !!! Ve filmu je jedna mrazivá scéna, když " obchodník " s dinamytem ukazuje své zboží a říká : Tohle tady stačí na vyhození celého Empire State Bulding do luftu. V tomto snímku si Jackie Chan hraje z ohněm. Je tu k vidění spousta nebezpečných pyrotechnických kousků. CITÁT : Gaba, gaba, gaba, gabáááá.... Závěrečné titulky opět nabízejí nepovedené scény, zranění a prolitou krev při natáčení. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Pro mě v podstatě srovnatelné s jedničkou. Jackie tu zas nehorázně jede, dokonce upozaďuje své "přiblblé" veselé grimasy a různé fórky, což je pro mě jenom a jenom dobře. Taky tu trošku zdrsněl a některé scény jsou hrubšího charakteru, já bych klidně snesl ještě víc. Nemůžu se ale ubránit dojmu, že se tu jelo nějak na půl plynu. Jako by strach o Chanovo zdraví zabránil velkolepým akčním scénám, místo kterých tu jsou výbuchy a přestřelky. Zřejmě proto finále není tak grandiózní jako v jedničce. Dvojce chybí nějaký památný moment, na který bych si vzpomněl za pár měsíců. Pořád jde ale o dobrou zábavu a jakkoli Jackieho nemusím, uznávám, že je to nehorázný borec a někdy předvádí fakt neuvěřitelné kousky. Klobouk dolů před tím, co všechno zvládl. 70% ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan fackuje lepšie a rýchlejšie ako Spencer s Hillom a keby som bol jeho fanúšikom, tak to ocením lepšie. Pripadalo mi to trochu detinské po všetkých stránkach. Vyšetrovanie drsnými policajtkami sa na začiatku zdalo, že bude mať iný priebeh. A škoda, že komerčná televízia nedáva záverečné titulky, asi to mohla byť najlepšia pasáž filmu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan se tu nehorázně překonává a to jak bitkama tak i velmi příjemným humorem. Tohle je prototyp takovýho toho zábavnýho filmu o poldovi dobrákovi, co se bije s přesilou a nezvládá přítelkyni :) Dneska už se takovýhle akční jízdy prostě netočej a je to škoda. Co tam Jackie předvádí za akrobacii a choreografii je prostě nepopsatelný, radši se na to všichni podívejte. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak proč jste ho nechal odejít ??" - "Ale vždyť vy jste ukazoval na dveře !! To jako znamenalo, že měl zůstat ?? Já jen.. Abych věděl příště.." ;) Dokonalý sequel, který dokonce předčí i tu výbornou jedničku, očividně slevil z té komediální roviny a alespoň v tom samotném, jinak ovšem doslova výbušném, finále i na odvážnosti bojových scén, které se však zde často neváhám nazvat epickými, nicméně divák tak alespoň dá maličko odpočinout svým očním bulvám, když mě osobně mnohdy sledování jedinečného Jackieho Chana při jeho kaskadérských kouscích nutí nejen mít je pernamentně vyvalené, ale taky zapochybovat o základních fyzikálních konstantách..;) Těžko se však divit, že se Jackie snažil trochu ubrat plyn, když si jeden vzpomene na všechna ta zranění, která protrpěl u natáčení předchozího filmu.. Jednoznačně nejzdařilejší zástupce jedné z nejlepších a nejslavnějších akčních sérií vůbec, která by paradoxně možná vůbec nevznikla nebýt Jackieho katastrofálního propadáku s názvem Ochránce při prvním pokusu prorazit v Hollywoodu.. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Ústřední filmovou melodii s názvem „Hero Story“ nazpíval Jackie Chan. V japonském sestřihu filmu zazní v úvodu a v závěru. (Rominator)
  • Cameo - Biao Yuen - velitel hasičů při zásahu v obchodním centru. (dawe82)
  • Scéna exploze továrny, která byla vytvořena za pomoci několika tun výbušnin, byla největším výbuchem, jaký byl do té doby v Asii natočen. (Rominator)

Reklama

Reklama