Reklama

Reklama

Protivný sprostý holky

  • USA Mean Girls (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Plastics, to je trojice roztleskávaček, které stojí na vrcholu potravního řetězce jedné obyčejné americké střední školy. Na ni nastoupí nová nesmělá studentka Cady a pro všechny je naprostý exemplář. Dosud totiž žila s rodiči v africké přírodní rezervaci bez jakéhokoli kontaktu s vrstevníky. I pro ni je tedy všechno nové; poznává namakance, flákače, asijský dementy a favority, šprty, nepřátelský, holky, co se přecpávaj, holky, co nejedí, vymaštěnce, sexuálně aktivní blbečky. A hlavně poznává Plastics, které ovládají celou školu. Ty se rozhodnou tohohle nevinného beránka ujmout a hlavně zkrotit. Dominantní Regina, přezdívaná Včelí královna, přitom věří, že z pomyslného trůnu ji nikdo sesadit nemůže. To se spletla. Cady se postupně stává jednou z Plastics, namyšlenou bezcitnou mrchou, hvězdou školy, udává styl, každý kluk ji chce, dokonce i Reginin expřítel Aaron. To už je přes čáru. Regina je manipulátorka, která se vyzná, a co je hlavní, zná všechny drby a pomluvy. Začíná válka. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (26)

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Je to jako fúze původních Mean Girls s Glee, kde ale zapomněli zkopírovat cokoliv zábavnýho, včetně nenucenosti a svěžesti originálů. Skvělej příklad filmu, kterej kopíruje dva kulty, ale zapomene k nim přidat cokoliv svýho novýho a updatovat je (kromě sociálních sítí ofc, i když dost nesmyslně používaných). Finanční motivace je jasná, tak si jen pokládám řečnickou otázku: Co je autorská motivace něco takovýho natočit? ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Už původní Mean Girls nejsou zrovna moje srdcovka, ale tohle je ještě mnohem horší. Kombinace s muzikálem ala Glee tady zoufale nefunguje a navíc to má skoro dvě hodiny takže se to extrémně vleče. Podobně dopadla i snaha o “současnost” kde to celé kulhá na obě nohy. Svoje fanoušky si nové Mean girls možná najdou, ale já to určitě nebudu…20% ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je 20 let od původního filmu příliš brzo a potřebuje tiktokovská generace vůbec své vlastní Mean Girls? Těžká otázka. Nové Mean Girls sice skáčou do doby TikToku a instragamových filtrů, přechod muzikálové předlohy zvládá pracovat s filmovými prvky a herečtí nástupci jsou víceméně fajn (jen nástupkyně Amandy Seyfried v podobě Avantiky je na pováženou....), původní Protivný sprostý holky ovšem měly snadno v jistých ohledech blíž k tomu stát se kultovní záležitostí. Režijní debut dua Samantha Jayne a Arturo Perez Jr. to bude mít nejen u náročné tiktokovské generace těžší. Především proto, že v jednotlivých složkách nefunguje tak kompatibilně. Vzniklo už mnoho horších muzikálových adaptací i zbytečnějších předělávek původních filmů. Už by se to ovšem pomalu mělo přestát brát jako nějaká forma chvály.... ()

orangee 

všechny recenze uživatele

Proč? ... Proč někdo vezme klasiku a takhle jí zmrví ? To je teď až tak módní ze všeho udělat "supermuzikál" a nesmyslně změnit nejkrásnější momenty filmu původního? Tento film je toho, po Matildě, dalším jasným důkazem. Nekoukatelná fraška čehosi, co ti nebude v podstatě dávat moc smysl, pokud si neviděl film z 2004. Divím se hercům, že do toho šli znovu, ač už v původní nebo jiné roli. Za shlédnutí to ani nestojí. ()

Destoroyah 

všechny recenze uživatele

Ďalší akýsi pokus o prenesenie klasiky do moderného muzikálu. Originál z roku 2004 som síce nevidel ale vôbec nechápem prečo mal remake po iba dvadsiatich rokoch vzniknúť. Podľa mňa úplne zbytočné. Najviac ma štvala asi tá atmosféra generácie Z a rôznych TikTok trendov a ostatných hlúpostí ktoré ja vôbec nemusím. Scenár je jedine tak kopírka originálu ktorá väčšinou vynecháva hlavne tie podarené scénky. No herecké obsadenie je celkom v poriadku a piesne ktoré sú tu dosť často nie sú až také zlé aj keď v niektorých vážnejších momentoch sa veľmi nehodili. Od tohto filmu som nečakal vôbec nič no aspoň trocha vedel prekvapiť so svojimi pozitívami aj keď ich je tu málo. Trápne, uškriekané a nezaujímavé no aj cez to všetko to nebolo až také zlé. HODNOTENIE: 5/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Kedykoľvek vo filme spieva Regina George (Reneé Rapp), pomer strán sa mení z plochého (štvorcový) na priestorový (obdĺžnikový), aby viac sprostredkoval atmosféru hudobného videa. (Arsenal83)
  • Tim Meadows si počas natáčania zlomil ruku a musel nosiť sadru, takže bolo pridané vysvetlenie, že jeho postava, pán Duvall, má karpálny tunel. (m.a.t.o.)
  • Lindsay Lohan sa podarilo presvedčiť, aby ako bývalá hlavná rola zobrala aspoň rolu moderátorky Mathletes. Variety informovalo, že Lohan za jej malú rolu zaplatili 500 000 dolárov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama