Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Nie som veľký literárny znalec ale o tejto knihe som počul, takže na film som bol zvedavý. Musím povedať, že som bol veľmi milo prekvapený. Jednoduchý dej za skoro dve hodiny vôbec nenudí a uplynie dosť rýchlo. To bude asi vydarenou Siniseho réžiou. Postavy dvoch hlavných hrdinov veľmi dobre zahrané, hlavne Malkovichova, ktorá určite bola jeho životnou rolou. Záver filmu som očakával, takže som nijak prekvapený nebol. Film to bol ale výborný, a preto ho veľmi odporúčam. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem nečetl, ale tohle mě zasáhlo přesně tak, jak mělo. Of Mice and Men je fajn film o lidech, jejich snech, omezeních a slabostech. Je to film, ve kterém exceluje John Malkovich (kde je alespoň nominace na Oscara, co?) a kde se krásně kouká na Sherilyn Fenn (proč se z té holky nestala velká filmová hvězda?) A takhle bych mohl pokračovat dál… Zkrátka a dobře, pokud máte šanci, pusťte si tento film. Více není třeba psát. 100 %. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Až Vám někdo příště řekne, že Johna Malkoviche znají jen z V kůži Johna Malkoviche, tak jim do huby nacpěte tenhle film. O myších a lidech mi unikal hodně dlouhou dobu, ale až nadšený kolega z práce mě dokopal k tomu, abych se na film ve výsledku podíval a nemůžu proti tomuhle filmu říct vůbec nic. O myších a lidech je naprosto úžasná studnice lidských emocí každého z nás. Je o nás všech a obsahuje snad každý druh lidské bytosti. To všechno je pak zapojeno do jednoduchého, ale o to silnějšího příběhu, který dokáže napsat jenom život. Jo a John Malkovich? Na toho tady už nikdy nezapomenete. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice dobré a silné drama, které stojí hlavně na skvělém výkonu Johna Malkoviche. Ostatní herci jsou fajn ale nikdo se ani trochu kvalitou Malkovichově výkonu nepřibližuje. Nebýt některých pomalejších částí dal bych plný počet. Škoda, že to byl jediný režisérký počin Garyho Sinise, protože je vidět, že má nejen herecký talent. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Opět je jasně poznat, že film je podle rozsáhlé knižní předlohy, takže nebylo zbytí a podstatná většina děje musela být přeskákána. To zamrzí zejména ve vykreslení vztahu dvou hlavních hrdinů, který ve filmu vyznívá dost ploše a je těžké uvěřit, že by s sebou Siniseův hrdina stále vláčel toho problémového primitiva, kterým Malkovichův Lennie je. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama