Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (471)

Fr 

všechny recenze uživatele

VYČISTÍME VAŠI PEŘINU I OD ZLÝCH SNŮ....... /// (A TO MÁ BEJT JAKO CO?) Přiteplenej Mádl, kompletní rodinka Bílý (ty vole, týhle ne...), taneční chorea, že bych (dost často) blil (nebo zvracel) a autory textů bych nechal (pro výstrahu) popravit (neberte to jako výzvu k násilí proti skupině obyvatel). Ale třeba je tahle brutální krávovina jen pokusem o moderní pohádku (mě napadá...) s ohromnou dávkou recese, ke který výkřiky ,,TO SE MI SNAD ZDÁ“ patří stejně jako mix pouťovejch odrhovaček s odrhovačkama od Kabátů. (Čistě z badatelských důvodů by mě zajímal 3D efekt...) A dám (vyloženě jen a jen za sebe) 2* za originalitu, Rodenův zpěv a víru, že ZLEJ SEN SKONČIL! Ale třeba se to dá ,,naposlouchat“ a ,,načumět“ (toť můj pokus o recesi!).. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že v hospodě ,,U Vojtka“ jsou k vidění strašný sračky. 2.) Jsem hrdým vlastníkem mapy ,,Kachny ve světě“. 3.) Chci vidět tu, kterou maj chlapi v peřině. /// PŘÍBĚH ** HUMOR *(?) AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý muzikálový experiment kamerového mistra Brabce, který asi nikdy nebude doceněn. V sychravém počasí však tenhle film docela bodnul, protože se s ním dá zalézt pod peřinu a strávit s ním neškodných 100. minut. Zavedl mě do malebně stylizovaného městečka, kde jsou lidé na sebe hodní a peřiny se čistí i od zlých snů. Běda však tomu, kdo pod peřinou usne, protože v imaginárně snovém světě peřiny, je možné všechno, a to pak prostřednictvím snů ožívají milé cukrové barbíny z plakátu, podivní chlápci v klobouku unášejí malé děti v pytli, anebo vás začne pronásledovat strašidelná pekařka. F.A.Brabce podezřívám, že mu asi dokonale hráblo, a než byl zase při smyslech, tak natočil v tom deliriu tenhle stylizovaný muzikál s pohádkovými motivy, s hustě stylizovanými postavami a chytlavými písničkami s naivními texty. Když byli na scéně Mádl, Moravcová a Stropnická a řešily se jejich peripetie s láskou, byl film super. Jenže ve filmu nehrají jen tihle tři, ale je v něm doslova přetlak postav, a aby se na všechny spravedlivě dostalo, tak se také všichni museli spravedlivě podělit o vymezený prostor a přijít s nějakým lepším či horším muzikálovým číslem nebo hereckou kreací. Kdyby byl Brabec soudnější, jistě by uznal, že takový přetlak na filmovém poli bude znát, a scénář by pak jistě důsledně proškrtal. Mám rád české filmy a tenhle muzikál není vůbec špatný, ale jen doplatil na režisérovu nestřídmost a chabý odhad, co ve filmu má být, a co z něj s klidem vypustit. Pro mě byl film takové milé pohlazení, ale v tomhle nevděčném světě jsem od něj sotva mohl čekat vřelé objetí. Ale i tak nebudu mít problém se za čas na něj podívat znovu, a možná až to uzraje, zvýším svoje hodnocení. 60% ()

Reklama

Prometheus69 odpad!

všechny recenze uživatele

MŮŽEŠ MĚ MÍT I ZA ŽIVA? To je nějaká narážka na nekrofilii? O_O (_!_) Tak za prvé. Když chcete něco takového točit (fantasii). NEDĚLEJTE Z TOHO MUZIKÁL! Za Druhé... a co je dost podstatné, než začněte točit, vyberte si scénáristu který pravidelně nešňupe peří a konečně za třetí.... Když už to začnete točit a vykašlete se na scénář... předhodíte ho dětem v mateřské školce aby na tom doladili nějaké ty kosmetické změny. NEUVÁDĚJTE TO JAKO RODINOU KOMEDII PRO CELOU RODINU.... (taktéž ten dvojsmysl "v pěřině") Chudáci děti z toho pak mají trauma že je nikdo nechápe. B) Nádherný důkaz toho že v téhle zemi si opravdu každý může realizova své divné představy a úchylné sny... za cizí peníze. Za účasti hvězd které po premiéře nechápají ještě teď. :) ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Snaha se cení... většinou. Ve filmu V peřině je k ocenění především to, že se snaží vypadat světově, že se snaží funkčně využívat 3D. A že je tak pozitivní a vlezlý, že se nedá odeslat do odpadu. A není tak bolestně nudný jako Brabcův předchozí Máj. Neustále se tam něco děje, někdo zpívá, tančí, poletuje, oko zaměstná. Jak už napsal ve své recenzi František Fuka, scénář a fungování fikčního světa to má složitější než Nolanovo Inception, ale narozdíl od něj se neřídí žádnými zákony logiky nebo pravidelností. A taky se tam hodně zpívá a u toho divně rýmuje, vlastně to dost choreografiemi a oduševnělostí písniček připomíná HSM - ale v USA hrají v pofidérních muzikálech Vanessa Hudgens nebo Zack Effron, u nás Karel Roden a Bolek Polívka. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Brabec pochopitelně naprosto zvrtal vyprávění, dokázal ale přenést neuvěřitelně pozitivní náladu snad na každou třísku v kinosále. Především díky hercům, chytlavé muzice (rapující děti díkybohu nepřesáhnou rozsah prezentovaný v traileru) a fajn atmosféře tak mohu V peřině doporučit. Nečekejte zázraky. Ale očekávaný průser taky ne. Především ale, na rozdíl od autorů Kozího příběhu Brabec obstál jako průkopník - 3D je dobré a funguje. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Ústřední děj filmu je situován na píseckém Havlíčkově náměstí, kde stojí i dům vykladačky snů Hildy. Budova ovšem filmařům pár dní před natáčením uštědřila několik bezesných nocí. Nepodařilo se totiž zastavit jeho plánovanou demolici, k níž došlo pouhé dva týdny před začátkem natáčení, a tak musel architekt Jindřich Goetz postavit celý štít domu znova. (Taninaca)
  • Film obsahuje 476 trikových záběrů. Jedná se o výměny obloh, retuše antén nebo efekty v peřině. Scény "v peřině" jsou pak všechny vytvořeny počítačem. (Taninaca)
  • Když tatínek (Karel Roden) telefonuje do kachnoservisu, tak si objedná kachny bez toho, aniž by se představil nebo řekl adresu doručení, a přesto mu jsou dodány. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama