Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (471)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Karel Roden vypadá komicky a do role mi moc neseděl. Jiří Mádl vypadal trošku jako gay a při jeho kreacích a výrazech jsem se musel řezat. Kdybych bral tento film vážně musím dát odpad, ale beru to jako pokus o vtip. Hudba se dala poslouchat a možná kvůli tomu si aspoň takové hodnocení zaslouží... 4/10 = 41% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu za exteriéry Písku. Jinak "holy shit". Bez děje, přeplácané, přebarvičkované, písničky unylé, svět v peřině bez nápadu. Přitom mít to v ruce schopný scenárista a dramaturg, možná by z toho vykřesal slušnou pohádku s nějakými zákonitostmi. Ale tady prostě nefunguje vůbec nic, a přes veškeré 3-D to vypadá neuvěřitelně lacině. (Už třeba jen lokace snu a písniček - všechny u kostela, maximálně na mostě). Lituju všechny, co na tom byli v kině, protože u DVD lze alespoň přetáčet. A i tak to byla neskutečná nuda, trapas a přehrávání. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem šla z recese, a tak ho i hodnotím. Místy jako velmi zábavný (při závěrečné scéně, kde Roden vede kachny jsem vyprskla smíchy), většinou ale kvůli nekonečným písním poměrně zdlouhavý. Což by tedy tolik nevadilo, kdyby hudba posouvala děj někam kupředu, jenže ona je pro příběh asi tak nelogická, jako kdyby někdo vydal CD písní a následně se rozhodl vymyslet film, kde všechny tyto skladby zazní. Což možná odpustíte zábavnému a chytlavému Zpívání v dešti, ale rozhodně ne V peřině, kde maji všechny hudební hity totožnou melodii a zaznívají v nich inteligentní texty ve stylu: "Skok je víc než krok" nebo "A co takhle Simona? Nutil mě nosit kimona." O co tomuhle filmu šlo doteď netuším (dědeček zmizí, všichni sténají, ale nikdo ho nehledá, a když se nakonci filmu konečně tatínek dozví, kde dědeček uvíznul, rozhodne se o tom nikomu neříct a nechat dědečka, aby si poradil sám), osobně ho ale podezírám z feministického extremismu. Ve kterém jiném filmu narazíte na muže, který si ani neumí zavázat tkaničku u boty a i při zpěvu oslavných písní na ženu působí jako gay? Nebo jiného muže, který kdyby žil o dvacet metrů výše nad úrovní moře, asi by se závratí ani nepohnul z místa? ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak, ale TAK moc jsem chtěl jít proti proudu, i Ježíškovi jsem napsal srdcervoucí prosbu protkanou sem tam nějakou tou výhrůžkou. No, možná jsem neměl písmenka vystřihovat z Rudého Práva a podepsat se jen jako "přítel" zřejmě také nebyl nejlepší nápad, protože toto privilegium věnoval evidentně někomu jinému. Takže, kde že se to duhové hovno vylouplo?? Snad kameraman Brabec sám sebe mylně přesvědčil, že když díky jeho ocasu vyrůstá Menzelovo potěr, takže se na něj nějakým záhadným způsobem přenesla i jeho(rozuměj paroháčova) režisérská invence a profesionalita, možná je vznik všeobecného problému i v tom, že v PEŘINĚ se dějí věci prapodivné a - cituji - život roztoče trvá 20-40 dnů. Samička roztoče vyprodukuje za pět týdnů svého života 60-100 vajíček denně. Během svého života vyprodukuje každý roztoč více než 2000 částeček výkalů obsahujících silný alergen. Konec citace. Snad neprospěla ani výroba zbytečných extrémů, tím myslím herecké obsazení, protože pět Rodenů a dva Polívky jisto jistě sejme mladý, odporný a žaludekobracející Kratochvíl, Balzerovou s Vašutem vyzmízíkuje transka a jezdkyně rallye Rolincová s rypákem jak klikou od blázince, a můj oblíbenec Mádl (pamatuješ, Jiříku, jo, za to ucho bych tě z hospy vyvedl zase) dokoná vše ostatní. Pokud se Vám zdá můj komentář nepřehledný a skákající od zdi ke zdi, pak je to právě proto, že tak nějak na mě tento barevný a falešný průjem zapůsobil. Přesněji řečeno jsem měl pocit, že se koukám na http://www.youtube.com/watch?v=EKqeoYp168Q , jenže tahle příšernost trvala pouhopouhé tři minuty, takže se ptám, pomýlený umělče...co bude příště??? Anthony Hopkins a Jakub Smolík ve westernu 5D??? ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Očekávaná infantilita je přítomna (gagy na téma "někdo / něco někam padá a všichni kolem povykují"), je to celé hodně prvoplánové a navíc katastrofálně odvyprávěné, ale na nesnesitelnost Máje se to naštěstí nechytá. Dobrá zpráva je, že na plátně a ve 3D nevypadá obraz tak lacině jako v placatých trailerech. Špatná zpráva je, že film pravděpodobně neměl scénář a pokud ano, tak se skládal jen z citoslovců. Nějakou příběhovou výstavbu rozhodně nečekejte a pokud jste si náhodou mysleli, že písňové scény budou dějem nějak motivované, tak jste si to z větší části mysleli špatně. V peřině se objevuje několik dobrých nápadů, žel ty buď zůstávají nerozvedeny, nebo jsou do celku nelogicky zakomponovány (mohl by mi prosím někdo vysvětlit, jakým způsobem se dá dostat ze světa uvnitř peřiny, když to hrdinové dělají pokaždé jinak?); zakončení linie s Mádlem a jeho imaginární i skutečnou láskou je pak vrcholem scénaristické křeče. Přesto musím, podobně jako kolega gr8 escape, přiznat, že ač jsem měl proti filmu celou řadu vážných výhrad, stejně mě nedokázaly zatížit natolik, abych si občas nepodupával do rytmu, nebo se nezasmál některému z těch méně trapných vtípků. Proto nemohu náhodné kolemjdoucí od návštěvy kina vyloženě odrazovat. Ale uvědomte si prosím, že to říkám jako někdo, kdo ohodnotil třemi hvězdami Muzikál ze střední 3. _______________ P.S: Proč má ve filmu úchylný únosce dětí vzezření ortodoxního Žida? (Zlínfest 2011) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu V peřině se objevuje i celá řada triků pro diváky neviditelných. Jsou jimi odretušované dopravní značky, antény, kanály a další detaily z reálného světa, které by ve stylizovaném muzikálovém vyprávění působily rušivě. „Diváka ani nenapadne, že jde o triky, a přitom jejich realizace je někdy dost obtížná. Je to nevděčný trik, protože nemá popularitu, divák si ho ani nevšimne. A přitom je to podobné práce, jako by tam měla proletět vesmírná raketa,“ vysvětluje Martin Paleček. Retuše a image processing efekty na reálných záběrech jsou náročné už v klasickém 2D. Ve 3D je navíc nutné na 100 % ctít prostor. „Pokud bylo nutné odstranit například anténu, odstraňovala se věc, která je 80 m od Vás, a k tomu se zároveň pracovalo v obraze, kde jsou mraky třeba 3000 m od Vás,“ popisuje Paleček. (Beastmaster4)
  • Když tatínek (Karel Roden) telefonuje do kachnoservisu, tak si objedná kachny bez toho, aniž by se představil nebo řekl adresu doručení, a přesto mu jsou dodány. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama