Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (471)

SallyZen odpad!

všechny recenze uživatele

Padám únavou z těchto "módních" výstřelků české kinematografie. Nacpat do filmu co největší množství známých jmen. Splněno. Obsadit režiséra, který se svou tvorbou nepokročil za ty roky k lepšímu, ale spíše naopak. Splněno. Udělat z toho nechutnou sračku, myslící si, že uspěje, protože jsme všichni ovečky, co budou říkat, "ale vždyť tam hraje Roden". Splněno - ale žádné zkurvené ovce nejsme. Pěknej trapas pro ČR, asi jako song "Je třeba zabít Davida", kterej to stejný akorát na poli hudby. Velebnosti du blejt. 0% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Takhle střelenou až pošahanou pohádku už jsem neviděla řádně dlouho. Vlastně když se trochu zamyslím asi nikdy. V té záplavě odpadů a 1* se asi člověk ptá proč jsem tomu dala 2*? Sama jsem se ptala, ale nemohla jsem si pomoct. Ta barevnost, která pokrývala všechny segmenty filmu se mi moc líbila. Písničky? No...dlouhé zamyšlení....texty stály za starou belu, aneb píseň o tom, když jsou děti samy do města nebo že skok je víc než krok, jsem ještě nikdy neslyšela a popravdě doufám, že už ani neuslyším. Ale na druhou stranu pár písní, které se mi líbily by se tam našly (spíše melodie než texty). Kupodivu mi tu Bílá nevadila, její syn ovšem ano aneb z něj herec fakt nebude, víc přihřátého Mádla jsem ještě neviděla a ano těm velkým výbuchům smíchu vděčím právě scénám s jeho "úžasnými tanečními kreacemi", a další herci i neherci byli tak v tom průměru. Takže podtrženo shrnuto ty 2* jsou prostě za to, že jsem se kupodivu bavila a po zhlédnutí jsem měla úsměv na tváři. ()

Reklama

Mia... 

všechny recenze uživatele

Tento zanr prilis neopevuji a neni to dle meho vkusu. Kazdopadne si mysiim, ze autori z nadpolovicni vetsiny dosahli toho, ceho dosahnout chteli a mozna diky prave tomu by se dalo ukol hodnotit jako splneny. To, ze se na to prilis nedalo divat je vec druha. Fantazie je velky pojem a tezko hodnotitelny, jelikoz fantazii se meze nekladou, zavisi na vkusu a vlastni velikosti. Fantazie je treba ocenit a proto 3*, ikdyz me se to ani v nejmensim nedotklo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Originalita - ano. Kamera - krásná. Brabec je v ní třída, i když tady je to takové všecko až šíleně barevné. Ale celé to zpracování je jeden naprosto příšernej vtip. Známých herců je ve filmu jak pampelišek v létě na louce, ale že by se nějak předvedli, to se říct nedá. Spíš právě naopak. A nejhorší na tom byly ty písničky. Strašný. To jsem fakt nepochopil... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VYČISTÍME VAŠI PEŘINU I OD ZLÝCH SNŮ....... /// (A TO MÁ BEJT JAKO CO?) Přiteplenej Mádl, kompletní rodinka Bílý (ty vole, týhle ne...), taneční chorea, že bych (dost často) blil (nebo zvracel) a autory textů bych nechal (pro výstrahu) popravit (neberte to jako výzvu k násilí proti skupině obyvatel). Ale třeba je tahle brutální krávovina jen pokusem o moderní pohádku (mě napadá...) s ohromnou dávkou recese, ke který výkřiky ,,TO SE MI SNAD ZDÁ“ patří stejně jako mix pouťovejch odrhovaček s odrhovačkama od Kabátů. (Čistě z badatelských důvodů by mě zajímal 3D efekt...) A dám (vyloženě jen a jen za sebe) 2* za originalitu, Rodenův zpěv a víru, že ZLEJ SEN SKONČIL! Ale třeba se to dá ,,naposlouchat“ a ,,načumět“ (toť můj pokus o recesi!).. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že v hospodě ,,U Vojtka“ jsou k vidění strašný sračky. 2.) Jsem hrdým vlastníkem mapy ,,Kachny ve světě“. 3.) Chci vidět tu, kterou maj chlapi v peřině. /// PŘÍBĚH ** HUMOR *(?) AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Natáčelo se od května do konce července 2010 v letní atmosféře jihočeského Písku. (POMO)
  • Jedná se o první český film, ve kterém se používá virtuální 3D stereoskopické prostředí v kombinaci s reálnou postavou. (Taninaca)
  • Příběh filmu byl původně situován do idylických časů první republiky ve 20. až 30. let minulého století. S nápadem přesunout celý příběh do let padesátých přišla Jaroslava Pecharová, která je autorkou celé výtvarné koncepce filmu. (Taninaca)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama