Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Magneto 

všechny recenze uživatele

Tento Star Trek mi prirástol ku srdcu...hlavná premisa o zmysle nášho života, našej smrteľnosti a o tom, že nieje dôležité čo po sebe zanecháme, ale ako sme žili je mi veľmi blízka. Ak k tomu pridám fantastické startrekovské prostredie a postavy, úžasný nápad ako predať štafetu od starej generácie novej, tak tu máme jeden z najlepších a dejovo najzaujímavejších scifi filmov. Pravda, technická úroveň je slabá a mnoho špeciálnych efektov je použitých ešte zo seriálu, ale v konečnom dôsledku mi to nevadilo. Producenti sa snažili k podobnému konceptu vrátiť aj v deviatej časti, ale nepodarilo sa im to takým krásnym a sentimentálnym spôsobom....Jasné, First Contact je super akcia a vizuálne je to špička, ale Generations je jedinečný. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sci-fi pohádka pro děti do 15ti let. Provedení spíš televizní, než filmové a místy spíš jako ze sedmdesátých než z devadesátých let. Neusnul jsem sice u toho, ale parkrát jsem to přerušil kvůli lákavějšímu hraní hry na mobilu a podruhé bych si to už nepustil. A McDowell nijak nezaválel, taky nemohl, s takovým scénářem... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Do natáčení sedmého filmu o osudech lodi Interprise a její posádky se tentokráte pustil David Carson. Hudební doprovod mu dělal Dennis McCarthy. Jsme zde svědky křtu kosmické lodi Interprise, která má označení NCC 1701 - B. Naše stará známá posádka odchází do důchodu a nahradí ji Nová a mladá generace. Zatím co je triková stránka filmů lepší a lepší, naši hrdinové jsou starší a starší - věčná škoda. Měl jsem Admirála Kirka a jeho posádku velice rád. Při sledování tohoto snímku jsem si chtě nechtě vzpomněl na jednu českou říkanku - Naše staré kamarády, nehodííííme do smetí............ CITÁT - Nechutná mi to, nalejte mi ještě.......... Svým způsobem je to smutný příběh. Příběh se zde posouvá o 78 let do budoucnosti, ano čtete dobře o 78 let !!?? Nová generace vesmírné lodi Interprise NCC 1701 -D je zde : ..........PICKARD - Patrick Stewart ..........RIKE - Jonathan Frakes ..........DATA - Brent Spiner ..........GEORGI - Levar Burton a další. Scotty, Chekov, Kirk, Uhura......jsou zde už jen jako staříci. Na novou posádku si budu muset dlouho zvykat. CITÁT - Warp sedm.......... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejlepší Star Trek film. Pár věcí mi na něm sice vadilo, hlavně prostřední část, jinak ale výborné sci -fi. Nová generace pod velením Picarda prostě nezklamala. Setkání Picarda s Kirkem bylo opravdu výborné, film ukazuje pěkný přechod mezi oběma sériemi. Potěšil mě také Malcolm McDowell jako záporák Soran a výborné efekty, které pokročili o notný kus dopředu. Je tu vtip ( hlavně Datova linka mě bavila ), akce a napětí. A na První kontakt se díky tomuto filmu těším o hodně víc. Už to bude jenom Picardovo. 85%. S novým dabingem je to o mnoho lepší. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

No nevím jestli bych tento film nechal být filmem. Kdyby se třeba jednalo o dvojepizodu v TNG mohl to být trhák.Takhle je to jen film, který sází na herecký koncert Stewarta a Shatnera, a na zničení Enterprise (ano Troi, můžeš za to ty u kormidla), btw pokud chcete posekat hodně trávy pořiďte si rotační sekačku z talíře lodi třídy Galaxy. Ještě bych vyzdvihl herecký výkon Brenta Spinera alias androida Data, který se mohl konečně po těch letech hraní bezemocionálního stroje vyřádit po instalaci emočního čipu (vy jedny malé formy života, kdepak jste, vy jedny maličkaté formičky života, neschovávejte se mi) Ale rozhodně jsem se u filmu nenudil. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Kůň, na kterém William Shatner jede, je skutečně jeho vlastní. (ČSFD)
  • Podle Williama Shatnera byla věta "Who am I to argue with the Captain of the Enterprise?" tím nejtěžším, co kdy ve Star Treku řekl. (ČSFD)

Reklama

Reklama