Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

willow666 

všechny recenze uživatele

Takže. Zpočátku to byly dost nepříjemné chvíle nudy, Wood mě nijak nezaujal, smrt jeho maminky nezapůsobila. Později film začal nabírat obrátky snad až nečekaným způsobem - Culkin hrál výtečně a jeho role mu skvěle sedla, soudí se mi to líp, jelikož rozhodně nejsem fanouškem jeho komediálních počinů. Bylo sice jasné, že dobro nad zlem zvítězí, ale že tvůrce zvolí zrovna tento způsob... tak to by mě nenapadlo. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Môj obľúbený Macaulay Culkin vo filme, ktorý nie je pre deti. Naozaj neviem, ako spravili to, že už od začiatku som mal o ňom pochybnosti, keďže Culkin väčšinou hrával chlacov, ktoý sú sympatický na prvý pohľad. Ten prechod z akéhosi nevinného detského príbehu niekde v zapadákove do niečoho vážnejšieho bol prekvapivo celkom uveritelný a bavilo ma jeho sledovanie. Celkovo je to dosť lacný film, ale povedal by som, že sa z toho vyťažilo dosť a reálne sa to dá nazvať Thrillerom. 7/10  ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Macaulay Culkin razantně změnil žánr a s andělskou tváří páchá zlo. Jenže to je možná právě ten největší problém filmu: Culkin totiž sází na stejné výrazové prostředky jako u Kevina, co byl hned dvakrát Sám doma. Roztomilý kukuč, avšak ďábelské činy. Jeho bratranci (talentovanější Elijah Wood), který zrovna přišel o milovanou mámu, chvíli trvá, než pochopí, co se skrývá za jeho drobnými lži, nevyzpytatelným výrazem a nešťastnými náhodami. Zrovna totiž tráví vynucený pobyt v domě svého strýce, protože jeho táta musí pracovně odcestovat mimo Spojené státy, aby sobě a synkovi zajistil lepší příští. Jen to přeci jen na 14 dní. Navíc syn bude v rodině, kde je stejně starý bratranec. Hoši šplhají po stromech, vymýšlejí klukoviny. Jenže Macaulay pak samostřílem odkrouhne psa. Prý nechtěl. Vzápětí způsobí dopravní nehodu. A co teprve, když se v jeho hledáčku objeví mladší sestra? Ajaj, na potíže je zaděláno. Navíc dětem se přeci nevěří. Dítě jako objekt ohrožení i nositel zla je pro filmaře dvojnásob lákavou záležitostí. Joseph Ruben solidně uchopil kupříkladu drama Noci s nepřítelem, kdy do Julie Roberts bušil a systematicky vyhrožoval vlastní manžel, či morální drama o přijmutí zodpovědnosti za hříchy z minulosti Poprava. Potěší kamera Johna Lindleyho, samotné finále mě nijak zvlášť nenaštvalo. Solidní kousek. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Kevin šikanuje Froda co více k tomu dodat? Snad jen, že tento Kevin by mokré bandity pohřbil za domem a nikdo by na to nepřišel. Ze začátku to vypadá, že kluci budou kamarádi. Pak jsou zde první náznaky, že vše nebude úplně v pořádku a atmosféra nám postupně houstne a houstne i Culkinovo chování. Scéna kdy se na svůj věk až děsivě promyšleně snaží zbavit své malé sestřičky je skutečně mrazivá a já Culkinovi tleskám protože i když jsem ho zde nazval Kevinem tak tímto filmem jasně dokázal, že je víc než jen jedna postava z kultovní komedie. Paráda. Avšak potřeba pochválit i Wooda. Jasně dokázal, že dřevo má max v příjmení a už tady dokazuje, že hrát umí. A také to není jen Frodo...jen mrkněte na Maniaka. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zatímco tehdejší herecká hvězda Macaulay Culkin (v tomhle filmu poněkud nepřesvědčivý) je už dnes zcela "out", jeho herecký protějšek Elijah Wood se veze na vrcholku vlny jménem Sláva, hlavně díky Pánovi prstenů. A i tady se mi zdá být Wood lepším z obou dětských herců, i když ještě neukázal, co v něm je. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • V roku 1994 vyšla podľa scenára filmu aj rovnomenná kniha, ktorú napísal Todd Strasser. (emdvojka)
  • Zaměřovač na Henryho kuši je čelní znak z auta Buick Riviera. (Dartdevil)

Reklama

Reklama