Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* Tento film jsem už viděl víckrát a pamatuji, že při prvním shlédnutí jsem byl z něho hodně šokovaný a nejen tím, že jsem viděl Kevina ze Sám doma v nezvyklé roli. Obsazení je slušné a neoslabuje silný příběh, který je aktuální stále, tak si své diváky určitě najde. Čtyři hvězdy si snad zaslouží, i když píšu komentář jen ze vzpomínek. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Snaha urobiť z Macaulaya uznávanú hereckú hviezdu a vyslať ho na cestu rozvíjať svoju kariéru iným smerom, ako sme boli zvyknutí, bohužiaľ nevyšla. Nebolo to spôsobené kvalitami tejto snímky, ako skôr obmedzenosťou publika. Dobrý synček je klasický triler, ktorý nenudí. Macaulay sa spolu s Elijahom snažia, film je občas celkom mrazivý, len mal som stále pocit, že sa pozerám na trochu viac psychopatického Barta Simpsona. Ak by vtedy uvažovali nad hranou verziou zo Springfieldu....ale škoda plakať nad rozliatym mliekom.... ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Maculaye Culkina všichni známe jako toho klučinu z filmu Sám doma, kde si ho spousta lidí zamilovala, no, a tady v tomhle filmu ho budou zase nenávidět. Tady totiž hraje bezemočního psychopata. Ten film začne hodně rozvláčně, budování nějaké atmosféry je zde fakt neskutečně pomalé, avšak potom se to rozjede a začne to být dost napínavé, nemluvě o poslední půlhodině, tam jsem fakt měl oči přilepené k obrazovce a doufal jsem, že už toho Henryho někdo zabije. Pravda, mohlo to jít víc do psychologie, ale pak už si snad nemám na co stěžovat. Bylo to napínavé, hlavní hrdina byl sympatický, hlavní záporák byl hajzl a celé to prostě fungovalo tak, jak mělo, takže vůbec nemám problém tomu dát 4*. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Kevin šikanuje Froda co více k tomu dodat? Snad jen, že tento Kevin by mokré bandity pohřbil za domem a nikdo by na to nepřišel. Ze začátku to vypadá, že kluci budou kamarádi. Pak jsou zde první náznaky, že vše nebude úplně v pořádku a atmosféra nám postupně houstne a houstne i Culkinovo chování. Scéna kdy se na svůj věk až děsivě promyšleně snaží zbavit své malé sestřičky je skutečně mrazivá a já Culkinovi tleskám protože i když jsem ho zde nazval Kevinem tak tímto filmem jasně dokázal, že je víc než jen jedna postava z kultovní komedie. Paráda. Avšak potřeba pochválit i Wooda. Jasně dokázal, že dřevo má max v příjmení a už tady dokazuje, že hrát umí. A také to není jen Frodo...jen mrkněte na Maniaka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Macaulay Culkin pro mě zůstane navždy spojován především se svou rolí Kevina z prvních dvou dílů Sám doma. Jeho následný osobní pád až na samotné dno (drogy, alkohol) – to už mě moc nezajímá. Nicméně se stal jednou z těch dětských hvězdiček, které si sami pohnojily slibně rozjetou kariéru (těch ale je…). Já však byl hodně zvědavý, jak si vedl i v jiném filmovém odvětví, než je komedie/rodinný film. No a nedopadlo to vůbec špatně. Zase byl tím rebelem s podivně jiskřícíma očima, akorát tentokrát dost přitvrdil a měl obrovské štěstí, že mu po boku stál rovněž velmi dobrý Elijah Wood. Co se hereckých výkonů týká, tak tady jsem žádný problém nezaznamenal. Hlavně tedy co se dětských představitelů týče. Dospělí zde hráli druhé housle a oba chlapci dokázali zaujmout mou pozornost. Slabinou však byl nevyvážený scénář, potažmo práce samotného režiséra, který nám měl ukázat postupnou přeměnu chlapce s andělským úsměvem v násilného parchanta. Už jsem pár filmů se „zlobivými dětmi“ viděl, takže jsem očekával poněkud drsnější psychický teror. Ano, bylo tu zabití psa, scéna s bruslemi a finální bitka na útesu, ale mezitím jsem narazil i na několik vlažnějších pasáží, které už tak záživné nebyly. Což mělo za následek trochu rozpačitý dojem z celkové atmosféry a navíc jsem tu narazil i na několik nelogičností a mého neoblíbeného „klišé“. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • V roku 1994 vyšla podľa scenára filmu aj rovnomenná kniha, ktorú napísal Todd Strasser. (emdvojka)
  • Rozpočet filmu bol približne 17 miliónov amerických dolárov. Z toho bol honorár Macaulaya Culkina (Henry Evans) 5 miliónov a Elijah Wood (Mark Evans) zinkasoval rovný milión. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama