Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Prežila som ďalšie týranie v podobe The Good Son. Hneď od začiatku ako som počula tú hnusnú hudbu v tomto filme, ktorá mi neskutočne pílila uši a vytáčala ma mi bolo jasné, že toto nebude môj "cup of tea". Nemýlila som sa. Z omnoho väčšej časti filmu som sa pekelne nudila, pretože sa tam skoro nič nedialo. Aj keď sa už niečo stalo tak to bolo dosť neuveriteľné a celkovo príbeh je ľahko čitateľný. Neuverila som ani hereckým výkonom, v ktorých sa dvaja zasrani bavia v rozhovoroch na pomerne vyššej úrovni ako je to u takýchto detí zvykom. Prešpekulovanosť a vypočítavosť Culkina tiež nebola dvakrát uveriteľná, a tak mi ostávalo sa už na tomto celom len smiať cez slzy. Takmer záverečná scéna na útese bola klincom do rakvy. Jediné, čo som schopná oceniť je Elijah Wood, ktorý bol oveľa viac sledovateľný ako Culkin. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Macaulay Culkin v hodně netradiční roli ukazuje, že v něm přece jenom trocha toho hereckého umu je. A o Elijahu Woodovi nezapochybujete ani na chvíli. Přestože je zde několik opravdu HODNĚ průhledných scén (např. ta na útesu se Susan, Henrym a Markem), děj dokáže zaujmout a skvělé herecké výkony opravdu stojí za to shlédnout. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Dětská psychologie je jako nepospaná knížka se slepenýma stránkama. Nejdřív se musíte dostat mezi ně a pak teprv zjístíte jestli jsou opravdu prázdné a nebo se tam skrývá něco temného. Dobrý synek se netváří a doufám že ani nechce tvářit jako thriller první kategorie, ovšem v té své, videopůjčovňácké hraje celkem slušnou divizi. Malý cimprdlík Elijah Wood jako se snaží spíše než se smrtí své filmové matky vypořádat s ďábelským likvidátorem domácích lupíčů Macaulayem Culkinem. Dobrým tahem bylo zasazení děje do chladné zimní krajiny, jenž psychologickému sobouji dvou děstských světů dodává potřebnou chladnost. Nesmíte ale očekávat šokující a velkolepé finále, které prostě tenhle jídelníček nenabízí. Ovšem ta jednohubka chutná celkem slušně, doplněná slušnou hudnou a překvapivě hodně kvalitní invencí nápadů. Takže v druhé kategorii dobrý thriller a plnoprávné tři hvězdičky. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Snímek v čele s "Kevinem ze Sám doma" mě odrovnal. Po shlédnutí jsem byla naprosto nadšená. Macaulay dostal konečně možnost si zařádit a této nabídky ochotně využil. Také se zde ukazuje mladý E. Wood který Culkinovi šlape na paty a dýchá na záda. Na svou dobu bravurně natočeno a některé výroky "dobrého synka" mě šokovaly. Opravdu to na své rodiče uměl zahrát a to stylem - já nic já muzikant. Akorát ten konec jsem si dlouho promítala a nešel mi do hlavy ... ale tak jinak by to nebylo ono. Jedno z nejlepších od Macaulaye. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tématicky by se to mohlo jevit hodně přitažené za vlasy, pokud by si člověk nepoložil otázku, jak asi začínali masoví vrazi... A pak nás může při sledování i pořádně zamrazit. Přes různá klišé se jedná o film, na který se dá podívat, možná i vzbudí trochu napětí. Herecké výkony jsou poměrně sympatické, Macualay je spratek jako vyšitý a Elijah s těma velkýma, modrýma očima je prostě ten hodný, sympatický klučík, kterému musíme držet palce. Konec filmu je bohužel nezvládnutý a působí trapně. 71% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Původně měl film natáčet režisér Michael Lehmann, ale byl odvolán kvůli neshodám s otcem Macaulay Culkina. (Dartdevil)
  • Henryho sourozence Connie a Richarda (ve filmu je Richard jen na fotce), hrají skuteční sourozenci Macaulaye Culkina. (Dartdevil)
  • Rozpočet filmu bol približne 17 miliónov amerických dolárov. Z toho bol honorár Macaulaya Culkina (Henry Evans) 5 miliónov a Elijah Wood (Mark Evans) zinkasoval rovný milión. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama