Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (458)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Gray natočil velice zdařilé akční drama / thriller, které diváky dokáže zaujmout jak slušným dějem (ve kterém nechybí psychologické pasáže okořeněné akčním nábojem), tak i vhodně zvoleným hereckým obsazením a především dobře propracovanými postavami. Během té dlouhé stopáže nezbyl skoro žádný prostor pro nudu – což připočítávám k dobru. Film jsem viděl již několikrát a nikdy neomrzí! 70% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi hodně líbil. Napínavý, odsýpal, dokonce jsem nepředvídala každou další vteřinu v ději jako obvykle. Předpokládám, že to je kvůli staršímu "datu výroby" oproti dnešku (2008). Co bych ale extra vyzvedla, byly skvěle napsané postavy a jejich ztvárnění herci. Spaceyho správňácký energický ukecánek - kdo by byl řekl, že je to Prot, Samuelův "kdo-mi-zabil-parťáka-vy-parchanti-ale-jinak-jsem-vlastně-hodnej", Giamattiho příliš přemýšlející rukojmo-hacker a dokonale tupá hora svalstva s tváří Davida Morse, ti všichni si získali moje srdce a můžu vám říct, z těch tragikomických situací, do nichž se tak nějak zapletli, jsem se občas za břicho popadala. Nevím, jestli už mi jenom pokročilým stádiem bezespánkového rozkladu neměkne mozek, ale film mi připadal v jistém smyslu i jako satira... no a zkrátka, abych dokončila kruh, hodně se mi líbil. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

85% Na přebalu mnoha filmů bývá napsáno: thriller, co bere dech. tohle je jeden z mála případů, kdy je to fakt pravda. po pomalém rozjezdu se najednou během pár vteřin dostáváme do nekončícího sledu napínavých scén, které i díky skvělým herců a výborné hudbě, nemají slabé místo. Akorát padouch je předvídatelný. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ačkoli Jackson je dobrý, scénář nemá slabinu a všechno funfguje jak má, všechny a všechno tu dokonale zastínil Kevin Spacey. Je dokonalý v akci i doma, kdy se marně snaží vyjednat příměří mezi dcerou a matkou zamčenou v koupelně.. :-) P.S. 2014: Ani po letech neztratil nic ze svých kvalit. inteligentní, napínavé, s vynikajcimi dialogy, špetkou akce, které nechybí ani několik obratných maličkostí, které to celé povyšují vysoko nad žánrový průměr. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ocitnutí se na druhé strany barikády už tu bylo častokrát. Policejní vyjednavač v roli únosce, to je docela novinka, navíc, když se dialogu účastní Samuel L. Jackson a Kevin Spacey. Objevit se na druhé straně zákona se dá hned. Fond pro příbuzné mrtvých policistů je lákavý, tenhle vyjednavač však po něm neprahne, to jiní, kteří ho nyní chtějí „vlastně v mezích zákona“ odkrouhnout. Všechny trumfy holt mají ve svých rukách. Originální námět, slušná režie a herecké výkony, které se musejí líbit. Vše skromně proložené akcí bez počítačových triků, která není nijak strhující, ale do výsledku jednoduše pasuje. Chlapské, dobré i po letech, nenudící. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • V závere nakladajú zraneného Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) do sanitky hlavou napred. V ďalšom zábere z vnútra sanitky má však hlavu pri dverách. (ti88na)
  • Film je z části podložen skutečnou událostí finančního skandálu ze St. Louis z roku 1980. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno