Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Další film o přepadení letadla!! Čekal jsem, že tam bude nějaký hlavní hrdina, který letadlo zachrání, něco ve stylu Air Force One nebo Přepadení ve vzduchu. Nic takového se nekonalo. Hlavní hrdinové se drží jen v podpalubí a řeší co budou dělat dál. Akce je téměř minimální ale to není na škodu, protože je vykompenzována hutnou dávkou napětí. Scéna s vniknutím do letadla je velmi dobře natočená, avšak naprosto nesmyslná. A vůbec, ve filmu bylo celkem dost nesmyslů. Skvělé herecké obsazení. Sympaťák Kurt Russel, krásná Halle Berry a plachťák ve vzduchu Steven Seagal, jehož role byla velmi dobrá, nejspíš proto, že sme se ho rychle zbavili. David Suchet předvedl coby padouch excelentní výkon .Výbornou práci odvedl Jerry Goldsmith s jeho hudbou. Zdálo se mi, že podobonou hudbu složil o rok později k Air Force One. No a konec? Hodně moc přehnaný a sráží to celkový dojem z filmu. Průměrný film zasluhující 3*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je podozrivé, že taký podžáner, ako "lietadlový akčný prepadový" film má tak málo kvalitných predstaviteľov. Takže konštatujem, že tomu, ktorý sa mi páčil najviac, dávam iba tri hviezdy. Proste Boening je zábavnejší, ako napríklad Air force one. V mladosti som ho videl viackrát a mal som tento dobrý akčňák rád podobne, asi ako Die Hard 2. Znova to už v mojom veku vidieť nepotrebujem. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Tomuhle se říká nomen omen, protože tenhle film MUSEL být inspirací teroristům z Alkájdy. I když tady to dopadlo trochu jinak a samozřejmě líp. Nejen že je tu dobrá akce, ale taky to není nijak přehnaný a spíš vám opravdu přijde, že takhle nějak by mohlo přepadení probíhat. A i jeho ukončení ze strany vojáků mi nepřišlo nijak přehnaný a nereálný (tedy pokud by šlo všechno jak má a všichni byli suprmani). A zábava samozřejmě nechybí, i když tam žádná trapná hláškovací postava není, což mnoho lidí těžce předejchá. Film totiž nemusí být nabitý prvoplánovým humorem na jedno použití, aby byl zábavný. Zde sice nijak moc humoru není, ale i přesto. Hrdinové jsou sympatičtí a David Suchet toho islámskýho fanatika hraje nenapodobitelně. Jako by jím vážně byl. A i když konec je hodně velké klišé, jaké v těchto filmech vidíme opravdu pokaždý, není až tak dlouhej, aby to člověka nějak významněji namíchlo a zkazilo mu to tak říjemně prožitou dvouhodinovku. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stuart Baird sice režijně debutoval, nicméně měl za sebou coby střihač nespočet zkušeností s velkými akčními projekty. Zase v tom byli teroristé (tentokrát v čele s démonickým Davidem Suchetem), pár nečekaných hrdinů z masa a kostí (vládní analytik Kurt Russell a statečná letuška Halle Berry) i šéf protiteroristické jednotky Steven Seagal, který nečekaně překvapí. Ač bych v jiných případech psal, že on sám i producenti jeho filmů pochopili, že není třeba experimentovat a jen pokračovat v nastoupené cestě, tady jde o dost odlišnou látku a jeho úhybný manévr je nakonec vlastně fajn. O hrdinství se totiž postarají jiní. Výsledkem je v produkci ostříleného Joela Silvera několik dramatických momentů, třeba přesun komanda do uneseného boeingu, dunivý zvuk a velké finále, kterému pár diváků, kteří v životě neslyšeli jméno John McClane, i zatleská. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší eroplánově katastrofický snímek, který je s takovou oblibou citován (čti vykrádán) dlouhou nudlí eroplánově katastrofických filmů déčkové produkce, které se svojí kvalitou téměř dotýkají samotného dna filmových kvalit. I když tento film není bůh-ví-jakým klenotem, od těch ostatních se v několika věcech liší: 1. má atmosféru, díky které vám není po deseti minutách jedno, kdo přežije a kdo natáhne perka a hlavně, letušce nepřejete nějakou ošklivou smrt od chvíle, co se objeví na obrazovce a za 2. hrajou v tom skuteční herci a ne banda druholigových šmíráků, jak tomu v tomto žánru bývá zvykem. Tyto dva body dělají z Boingu 747 v ohrožení těžký nadprůměr v rámci svého žánru a lehký (opravdu jen lehký) nadprůměr v rámci akčních filmů. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Ve chvíli, kdy Kurt Russell ručkuje po laně nad stropem kabiny, kde si prohlížel vnitřek kabiny sondami, a vrací se zpět k vojákovi, má v jednu chvíli hodinky na pravé a pak zas na levé ruce. (Terva)
  • Podle autobiografie Johna Leguizama se Kurtu Russellovi nelíbilo, jak často Leguizamo improvizoval, až se kvůli tomu mezi nimi strhla menší šarvátka. Zapříčila jí Leguizamem improvizovaná hláška "Doufám, že nás ten smrad neprozradí" - po tom, co si Kurt Rusell zuje boty. (akisha)
  • Seagalova role byla podstatně zkrácena a jeho jméno vyškrtnuto z úvodních titulků, protože s ním Kurt Russell odmítl spolupracovat. [Zdroj: moviezone.cz] (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama