Reklama

Reklama

VOD (1)

Osudy slavného desperáta Williama Bonneyho, známého spíš pod přezdívkou Billy Kid, se staly vděčným filmovým i literárním námětem. V roli legendárního pistolníka Divokého západu se představil třeba Paul Newman (Kolt pro leváka, 1958) nebo Kris Kristofferson (Patt Garrett a Billy Kid, 1973). Ve filmu Mladé pušky se Billy Kid objevuje jako drzý mladík, který se ocitá na farmě Johna Tunstalla v Novém Mexiku. Anglický farmář poskytuje útočiště mladým štvancům z okraje společnosti, kteří zde pomáhají s péčí o dobytek a vzdělávají se. Když je ale nepohodlný farmář Tunstall zavražděn zločineckým klanem dobytkáře Murphyho, šestice odvážných pistolníků se vydává za krvavou pomstou a rozpoutá tzv. válku v lincolnském okrese. Roli Billyho Kida ztvárnil Emilio Estevez a jeho kumpány ztělesnili další populární herci jako Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips nebo Charlie Sheen. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

Gary 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že to byl nějak skvostný western. Herci nebyli oscarový a Toma Cruise si všimnete jen s velikou snahou. Ale mělo to šmrnc, představitelé sympatičtí a občas dobré akce. 70%. "Je to pohlednej blonďák, nosí fajnový oblečení a píská si smutný balady. Jestli ho uvidíš, přijď mi to pošeptat." - má nejoblíbenější scéna. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film opisujúci život jedného z najväčších zločincov svojej doby. Williama H. Bonyho alias Billyho Kida. Mne sa film veľmi páčil, Emilio Estevez v roli Billyho Kida je proste skvelý a tiež jeho brat Charlie Sheen je úplne úžasný. Film má zaujímavý dej, obsahuje napínavé, sem tam aj humorné scény, pekné prestrelky atď... Najlepšie je na tom to, že Billy Kid je vlastne skutočná postava, ktorá kedysi existovala a veľmi sa mi ešte páčila myšlienka filmu o kamarátstve a o tom, aké je dôležité, aby kamaráti držali spolu za každých okolností. Vynikajúci western, v ktorom si strihol aj Tom Cruise svoje dvojsekundové cameo. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

pomerne vtipné (úvodné titulky), zvláštne (celý motív Tunstalla, ktorý je nejaký zvláštny Don Bosco), neoriginálne (zápletka), slabé (záver), no napríklad aj zaujímavé (hlavný hrdina NIE je sympatický, nie je ani dobrý, nie je to ani antihrdina - čiže sa nejedná ani o antiwestern, nejakým zvláštnym spôsobom sa podarilo urobiť z hlavnej postavy Billy the Kida iba nesympatického obyčajného vraha), celkom dobre nacastované (Sutherland, Diamond . . .) takže taký nevyvážený priemer ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si to celé a som sklamaný. Scenár napriek tomu, že je to z roku 1988 je slabý. Chcel som dať 3* a po finálnej prestrelke v baráku, kde pri každom výstrele sa rozbíjalo už rozbité sklo som som začal pochybovať, či vôbec tie3* dám. V noci ich navštívili sklenári, aby nasledujúci deň opäť pri každom výstrele mohli rozbíjať opäť sklo. Celé to zaklincovali absurdným únikom po ktorom mi prišli aj 2* veľa. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nez nejakej drsnej western to spis pripomina takovou pubertackou verzi, ale nijak to nevadi. Film je totiz perfektne sviznej, misty sice krapet zmatenej, ale to je detail a spravne svizna hudba tomu jeste pridava. Jinak z hercu me nejvic prekvapil psychopatickej Emilio Estevez, ten fakt nemel chybu. I kdyz se nejedna o kdovi co a mezi klasiku westernu se to nema sanci zaradit, jako oddechovka se spoustu prestrelek to funguje skvele a za zaverecnou asi pulhodinovou prestrelku musim dat 4*. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku. (Terva)
  • V scéne, keď Billy the Kid (Emilio Estevez) číta noviny, spomenie, že nie je ľavák. Je to reakcia tvorcov na média a noviny, ktoré opisovali Billyho the Kida ako ľaváka. (vander19)

Reklama

Reklama