Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

aluna 

všechny recenze uživatele

Opravdu musí vždycky vyletět ptáček, aby se jeden dočkal spravedlnosti nebo se v člověku dohrabal svědomí? To platí jak pro nenasytný média, který mají tendenci se představovat coby nadřazená rasa Spojených států, zatímco sami historický destinace, původní kulturou vlastní země počínaje, pro pouhý prachy bezostyšně drancují, tak i pro to nejblbější poselství filmu - že dokud nezasunete (ruku do nohávu), svědomí vůbec nemá cenu hledat. Co to sakra má bejt?! Jsou filmy, kde má romantická linka svý opodstatnění, tady, především pro svoje morální poselství, sráží všechno dříve vyřčený, čímž nechá celou věc vyšumět jak 3 dny bouchnutej sekt! To mě na tom naštvalo vedle několika Hollywoodskejch projevů fakt NEJVÍC, což je s přihlédnutím k ději filmu dost na pováženou. Naštvali mě nehorázně, leč přesto po jedný hvězdě za úžasnýho Joaquina, Vaughna, Heche a za moje svědomí, který budu zítra vybírat z koše. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Drama o přijmutí zodpovědnosti, které ve mě docela zvedlo emoce a dostat na konci do ruky Jadu Pinkett Smith, tak by to asi neustála a to, že to je jen herečka, by jí asi nepomohlo. Sice mi tam nejprve trošku neseděla ta romantická zápletka, ale to si časem sedlo. Vince Vaughn a Anne Heche odvedli výborné výkony a zejména Vince, zmítající se mezi relativní jistotou své americké existence a nejistým bytím v malajském vězení byl vynikající. Nicméně nikdo z nich nedosáhnul na Joaquina Pohoenixe - byl neskutečný a jeho závěrečná scéna mě totálně vykolejila. Už dlouho se mnou nic takhle nezamávalo. 90% ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Film je plný emocí až to možný není. Vince jednoznačně předvádí své maximum, taková role mu sedí více, než ty komediální. Phoenix je taktéž výborný. Ruben to zvládl, i když s pár dírama, ale povedlo se. Romantická linka je možná trochu zbytečná, ale zas tak to nevadí. Myslím, že každý, kdo tento film uvidí si položí otázku, zda by i on pro svého nejlepšího přítele šel sedět nebo ne. Úplná Sofiina volba, morální dilema jako prase. Poslední minuty jsou opravdu ubíjející, jistě zamávají i s vámi, protože takový konec bych teda ani v nejmenším nečekal. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vážně dobrý film.. A dobrým ho dělá především ten námět, který je vážně skvělý! Donutí člověka přemýšlet a chvílemi jsem nevěděla, jestli je "normální" se nechat kvůli příteli zavřít nebo ho nechat popravit za cenu vlastní svobody.. Je to nejspíš především o síle charakteru a asi nemůžeme nikomu zazlívat jeho rozhodnutí, ať už je jakékoliv.. Co se ale týče romantické scény na konci, ta byla moc i na mě a zkazila mi celý dojem z filmu.. Bez ní bych uvažovala i nad plným počtem.. Herecké obsazení nebylo bezkonkurenční, ale bylo obstojné.. Až na Joaquina, který byl (už zase) naprosto dokonalý.. Opět jsem ho poznala v úplně jiné roli a utvrdila jsem se v tom, že on dokáže zahrát všechno úžasně přesvědčivě! Hlavně na scény s ním jsem se nadmíru těšila!! :) ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Poprava je film nejen o velkém dilema, ale o sérii „co kdyby“. Co kdyby nebyly tak blbý a nekoupili tolik hašiše? Co kdyby si nepůjčili kolo? Co kdyby ho nerozbili? Co kdyby ho vrátili? Co kdyby nechtěl zůstat a zachraňovat orangutany? Co kdybyste byli v jejich situaci? Při sledování jsem měla úplně stažené hrdlo, mlely se mi pocity, hlavně beznaděje a nasranosti. Phoenix i přes to, jak málo měl prostoru, tak exceloval a filmů s Vaughnem jsem moc neviděla, takže jsem byla docela překvapená, jak dobře se se svou postavou popral. Každopádně vývoj postav je to, co film dělá tak dech beroucí. Spoiler: A docela by mě zajímalo, jestli se za podobnou novinařinu trestá!? Když exklusivní článek v novinách „zaviní“ smrt člověka? ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama