Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Byly to prima prázdniny v té Malajsii - spousta holek, levný alkohol a hašiš - prostě jedna velká párty. Sherrif (Vince Vaugn) a Tony (David Conrad) se vrací zpět do civilizace, zatímco Lewis (Joaquin Phoenix) ještě zůstává - a to se mu stane osudným. Za držení hašiše je místními úřady odsouzen k smrti. Několik dní před vykonáním rozsudku dostane jeho právnička Beth (Anne Heche) ještě jednu šanci - pokud přesvědčí Sherrifa a Tonyho, aby se vrátili zpět do Maljsie a přiznali spoluúčast, budou všichni odsouzeni ke třem letům vězení, ale přežijí. Jinak je s Lewisem konec ... K tomuto filmu jsem se odhodlával hodně dlouho - prvních pár let jsem měl k dispozici skvělý soundtrack Marka Manciny. Až jsem jej měl dostatečně naposlouchaný, sehnal jsem si film, ale odložil jej. A až nyní na něj přišla řada. A musím přiznat, že jsou filmy, které nestárnou - když mají skvělý příběh (jako tento), výborné herecké obsazení (zmínit jen někoho z ústřední čtveřice by bylo ponížením ostatních), hudba (již zmíněno) a vůbec - celkově super. Jedinou výtku bych snad měl k tomu, že jsem doufal v happy end... ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Film je plný emocí až to možný není. Vince jednoznačně předvádí své maximum, taková role mu sedí více, než ty komediální. Phoenix je taktéž výborný. Ruben to zvládl, i když s pár dírama, ale povedlo se. Romantická linka je možná trochu zbytečná, ale zas tak to nevadí. Myslím, že každý, kdo tento film uvidí si položí otázku, zda by i on pro svého nejlepšího přítele šel sedět nebo ne. Úplná Sofiina volba, morální dilema jako prase. Poslední minuty jsou opravdu ubíjející, jistě zamávají i s vámi, protože takový konec bych teda ani v nejmenším nečekal. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pro mne především tragický snímek o asijském soudním systému a věznicích, ve kterých člověk přežívá jako zvíře. Kdo mě chce přesvědčit o nezávislosti „ctihodného“ soudce, který svůj rozsudek vynese pod vlivem emocí na základě novinového článku? V době, kdy byl snímek natočen, Malajsie nebyla - dle mého soudu - taková, jak ji soudce ve své řeči prezentoval. Snad měl část pravdy o americkém sociálním odcizení dětí. Rozhodně ale lhal v tom, že malajské děti jsou ve své zemi chráněny. Protože už jen pohled na malajské ulice svědčí o něčem naprosto jiném - bezdomovectví, chudoba, zaměstnávání dětí, a v neposlední řadě negramotnost. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Dosti depresivní film o jednom velkém životním dilematu. Zatím nejlepší film s V. Voughnem, co jsem viděl. I když jeho milostná linie s A. Heche tu nebyla úplně na místě, hlavní dějová linie zřejmě zasáhla každého. J. Phoenix si tu opět sáhl na dno a podává skvělý výkon. Myslím si, že dosti skrytý film. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Spousta keců, mále Malajsie. Spousta ameriky, málo Malajsie a to je to tak krásná země, aspon podle začátku. Borci to trošku přepálili s nákupem a na prázdniny si ve 3 lidech koupili 100 kg hašiše, což je teda po čertech hodně. Takže to nebyli klasický pašeráci, ale jen užívači. Ale ani to jim moc nepomohlo. Kdyby se to půl na půl odejrávalo v americe a Malajsii, byl bych mnohem spokojenější. Takle je to průměrnej film se 100 kg hašiše :o) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama