Reklama

Reklama

Jak chutná smrt

  • angličtina The Taste of Death
TV spot 2

Obsahy(1)

Juraj Kukura v hlavní roli kriminálního filmu, který se odehrává na pozadí vrcholového střeleckého sportu... Kriminální film režiséra Milana Cieslara vznikl podle literární předlohy renomovaného slovenského spisovatele Ladislava Mňačka. Vypráví příběh navenek úspěšné rodiny, v níž vše plyne zdánlivě podle pravidel a s dostatečným množstvím lesku a třpytu. Pod povrchem hladce fungujících vztahů se však odehrává drama celé rodiny i závažné osobní problémy jejích jednotlivých členů – otce (J. Kukura), matky (M. Šplechtová) a téměř dospělého syna (O. Šrámek). Řetězec nedorozumění, předstírání, nenaplněných ambicí, touhy po penězích i lásce jednoho dne vykolejí rodinný vlak a vyústí v tragédii… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (51)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Silný příběh v nezáživném, až otravném zpracování. Podprůměrná, byť alespoň melodická road (shot) movie životem. O tom, že úkolovat svými nenaplněnými sny potomka může vést ke smutnému konci. Aneb dlouhé vlasy, krátký rozum (a tím nemyslím tu „zděděnou“ matraci Danielu, ale Robertova otce). Ale trefil to parádně, tatík! Přímo olympijská trefa, řekl bych. Jen místo medaile si vystřelil doživotní peklo. Tak aspoň se na to ještě učesal, no. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

Tak zúfalo nepravdepodobný námet.Chlapec-jedináčik z bohatej rodiny,úspešný strelec olympionik zastrelí dvoch policajtov...stress?? z čoho ?prečo? športovec,strelec,kde sústredenie a kľud je základ úspechu...Ak teda vezmeme toto v úvahu a tiež -na prekvapenie toporného Kukuru, Christová ako vždy keď ide o hranie -výraz typu "som poleno",ohromne otravná ,ukričaná matka...bieda.Snáď len M.Vašut obstál a hral dobre,úlohu ktorá mu sedí.Jedna hviezda. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Mňačkovy příběhy mám rád. Knížka "Jak chutná moc" je nadčasová, byť zaznamenává smrt komunistického státníka. Příběh "Jak chutná smrt" naopak zapadl. Vymazlený sportovní střelec Robert (Ota Šrámek) má bezmeznou oporu v rodičích (Juraj Kukura + Miss 89 Ivana Christová), kteří ale řeší problémy sami se sebou, takže nedokážou pochopit, že jejich synáček je obviněn z dvojnásobné vraždy... Marek Vašut si zahrál nejen detektiva Mortona, ale pod pseudonymem Jon Jorlim se spolupodílel na scénáři. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, mně se tento příběh líbil. Nejen jako příběh, ale i celé filmové zpracování. Tedy téměř celé. Byla totiž místa, kde byla doprovodná hudba tak hlasitá, že to nešlo jinak, než ji prostě ztlumit. Vyloženě mě překvapilo, že se mi poprve líbil Marek Vašut. Možná to bylo tím, že nehrál zápornou postavu. Řekl bych, že film dobře vystihuje problémy, které se u velmi zámožných vrstev obyvatelstva mohou v té či jiné podobě vyskytnout. Bylo docela jasně vidět, že bohatství samo o sobě ještě není zárukou šťastného života. (čtvrtek 19.11.2009) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze ten film ma neco do sebe. Bavila me postava otce, kterou vyborne ztvarnil Juraj Kukura i pokus o psychologicke vysvetleni Robertova cinu (ktere tedy mohlo byt jeste lepsi). Christova neni a nikdy nebyla zadna herecka, je to ale nesmirne zajimavy typ zenske, v tomto jejim jedinem celovecernim filmu urcite potesila! Sice filmu chybi vice lepsich hereckych vykonu, propracovanejsi scenar a lepsi technicka stranka filmu, dobovou atmosferu naseho raneho "kapitalismu" to ale ma slusnou. Lepsi, nez jsem cekal. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama