Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzduch, Oheň, Země, Voda – čtyři živly a jejich vládce, samo Slunce, jsou rozezleny zkušeností, kterou na své pouti pozemským světem učinila Dešťová víla. Lidé už myslí pouze na majetek a peníze. Láska a pomoc bližnímu jim neříkají vůbec nic. Mezi takové patří i nejbohatší hospodář v kraji - sedlák Lakota (M. Donutil). Jeho syn Ondra (J. Gottwald) miluje chudou Květušku (V. Kerekes). Jenomže ta by nepřinesla na statek žádné věno, a tak Lakota nutí Ondru do sňatku s bohatou dědičkou pivovaru. Když se živly vrátí ke Slunci, žádají pro lid tvrdé potrestání. Slunce váhá - i přes chyby je má rádo, ovšem je přehlasováno. V poslední chvíli mu pomůže Dešťová víla (L. Vlasáková). Požádá Slunce, jestli by nemohla lidi potrestat sama a vezme lidem déšť. Kraj sužuje sucho. Lidé nemají co sklízet, obilí neroste, sena jsou skoro spálena. Lakota využije situace a slíbí Ondrovi, že si může vzít Květušku za ženu pod podmínkou, že Květuška zařídí déšť. Ta se pak vydá za Dešťovou vílou a musí splnit tři úkoly. Úkoly to budou těžké, přetěžké a ani po jejich splnění nebude mít Květuška s Ondrou vyhráno. Lakota je nenapravitelný... Ale nebojte, nakonec dobro a láska zvítězí, jak už to v pohádkách bývá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pěkná kamera i hudba. Jinak je to ale spíš nuda.Všechny postavy jsou jednorozměrné figurky, pohádkové mocnosti si vyberou jedinou kladnou postavu a rozhodnou se ji pořádně potrápit, snad aby si z ní někdo nechtěl vzít příklad. A ty karikatury primitivních venkovanů? Zas taková sranda to nebyla. Bez aspoň trochu funkčního scénáře dobrou pohádku nenatočí nikdo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výpravná a sympaticky obsazená nuda s několika světlými chvilkami, z nichž tou nejsvětlejší byla nejspíš párminutová rolička Petra Nárožného. Jinak jsem si ale mohl hlavu údivem ukroutit, protože děj byl nebývale podivný a nad logikou toho, kdo kam a proč šel, kdo šel za ním, kdo se vrátil a co s ním bylo pak, mi zůstával rozum stát. ()

Reklama

Fabrinka 

všechny recenze uživatele

Neskutočná nuda - vlastne teda až príliš skutočná. Česká rozprávka s Evou Kerekes? Noazaj? A chudera ešte aj tak katastrofický dabing dostala.. Nevedela som sa dočkať konca, ktorý bol ale ešte tragickejší než celá "rozprávka". 1* by som priradila krásnemu prostrediu, a druhú len kvôli tomu,lebo si v komparze zahrali moje kamarátky.. čiže nehodnotím objektívne, inak by to bolo maximálne na 1*. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Slabé i přes zmíněné herce.Ale potěšilo mě, že se jedná o pohádku, která vznikla asi proto, aby tam obsadili nejstarší (v době natáčení ještě žijící) hereckou generaci. Je skvělé tam vidět pana Skopečka, pana Zindulku, Ljubu Skořepovou a především paní Věru Kubánkovou. Všem zde již notně přes 80,ale působící plni síly a života. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Česká pohádka je mrtvá, ale v pekle skončili její diváci. Jenže místo party dobrácky zábavných čertů chroupajících zelí pro lepší škleb, je tohle peklo plné režisérů bez invence a toporných herců jejichž výkony je utrpením sledovat i jen letmo, a přitom je současně těžké se za ně před obrazovkou nestydět. Ale především je plné neschopných scénáristů, kteří nejsou s to dát dohromady příběh, který by dával smysl, měl nějaký děj, a lidé, věci či události, by se v nich řídili alespoň elementární logikou. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (11)

  • Při pozorném sledování filmu lze vypozorovat, že záběry pohádky pořízené u vodopádů na Islandu jsou shodné s úvodní části filmu Prometheus (2012). (MartinM)
  • Filmová roubenka, kde bydleli dědeček s babičkou (Jan Skopeček a Věra Kubánková), stojí na nádvoří hradu Helfenburg u Úštěka. Dále se natáčelo v okolí Drábských světniček či v kaolinovém lomu u Kaznějova. (rakovnik)
  • Natáčení probíhalo v roce 2009 v atraktivních exteriérech nejen v České republice, konkrétně například v Zubrnicích, ve skanzenu v Přerově nad Labem či v Kouřimi, ale taktéž na Islandu. (Lynette)

Reklama

Reklama