Téměř bez šance

Drama / Thriller

USA, 1999, 96 min

Jonathan Kaplan

David Newman

Prekvapive dobry film o osudech dvou americanek obvinenych v Thajsku z pasovani drog. Na to, ze film je zameren prevazne na mladsi divaky nepostrada slusne vykreslene charaktery postav a celkem zajimavou zapletku(28.7.2002)

Zajímavý příběh dvou dívek, které se dostanou do krutého thajského vězení. Hezké herecké obsazení a výborně domyšlený konec (ne úplný happyend :))).(30.7.2004)

Vynikající film .. a velmi podceněný ..(23.5.2008)

Rozpočet $25miliónovTržby USA $10,115,013Tržby Celosvetovo $-/60%/(17.6.2007)

rozpočet : $25 million tržby americké : $10,115,013(18.4.2007)

Veľmi pekné, príjemné a oku i uchu lahodiacu vizuálne a hudobné spracovanie a zdatné herecké výkony Claire Danesovej, Kate Beckinsaleovej a Billa Pullmana nútia svojich zhypnotizovaných divákom zabudnúť na triviálny scenár, plný klišé. Na strane druhej, to, čo nám Jonathan Kaplan naservíroval na úplnom konci, sa v triviálnych filmoch často nevidí...(19.12.2004)

Velice dobrý film. Po prvním shlédnutí jsem ho zařadila hned mezi mé favority. Má dobrý děj, dobré herce a hlavně z něj plyne i ponaučení: "Nikdy nevěř cizím lidem, i kdyby to byl nejhezčí kluk na světě." :-D A i když si každý přeje happy endy, tenhle konec mi byl víc sympatičtější. P.S. Mám z něho i malou paranoiu, do Thajska se opravdu nikdy nechystám.(1.4.2009)

Kdyby vedle přesvědčivého výkonu Claire Danes předváděl i režisér jistější práci a tlačil více na pilu, mohl z toho být mnohem intenzivnější zážitek!! Naštěstí neplýtvá sentimentem a neukazuje nám bezduché násilí ve vězeňském prostředí!! Příběh z počátku naivních Američanek (jedna impulzivní, druhá tichá a rozvážnější) navíc podporuje i znamenitý soundtrack (skladba Demaged od Plumb či působivá balada Deliver Me)!! Intenzivní, uvěřitelné drama..(24.7.2006)

Velmi slušný a zase trochu jiný film na vězeňské téma. Příběh je vcelku zajímavý, postavy dokážou zaujmout a projdou ve filmu i nějakým vývojem a konec příjemně překvapil.(18.3.2007)

Závěr strhává všechna ta klišé a banality předchozí hodiny a půl do kanálu zapomnění + 1, druhá je za ústřední trojku, třetí za zajímavé reálie, tři a půl za soundtrack. 65%(18.10.2009)

Veľmi dobrý film so skvelou zápletkou. Toto ukazuje aké beznádejné to môže byť ak vás v Thajsku pristihnu s drogami. A o to tragickejšie to je, že to niesú vaše drogy. Dve mladé dievčatá sa išli zabaviť, namiesto toho ich čaká peklo. 85%(24.10.2008)

Mohlo to být docela povedené drama, ale tenhle film bohužel srazil do obyčejného průměru příšerný konec, který snad měl vyloudit z diváků slzy nebo co.(26.3.2007)

• Dale

Mám rád filmy, ktoré sa odohrávajú vo väzení a zvlášť tie z väzníc v exotických štátoch (Polnočný expres, Bangkok Hilton, Motýľ), no toto mi pripadalo trochu prikrášlené, ako cez ružové okuliare. A ten dojímavý záver...(31.7.2004)

Překvapivě dobrý film, ani jsem se na něj nechtěla dívat, jen jsem ho poslouchala na půl ucha, protože to tu běželo v televizi, ale zvědavost mi nedala a asi po půl hodině už jsem k půli ucha přidala i obě oči. Přesně z tohohle důvodu bych měla fobii z toho jet do Thajska (ale zas na druhou stranu nechápu jak tam vůbec někdo může chtít jet) a snad bych se ani na dovolené nikdy s nikým nezbližovala. 4*(19.3.2012)

Výborná režie, hudební podbarvení, Claire Danesová a velmi silný scénář tohoto příběhu s velmi dobře neamerickým koncem... není co dodat, chtělo by to více filmů s těmito naprosto reálnými tématy, 90%(30.8.2010)

Klasickej film o pašování drog v Thajsku a podobnejch zemích. Nic moc tam nepřekvapí a má to šokovat thajskými vězeňskými podmínkami, zradou a korupcí. Sympatický je aspoň to, že se nesnažili udržet herečky i ve vězení namalované, jak to bejvá v blbejch filmech. Ale tak 33 let není tak moc....(10.2.2009)

Samotný príbeh nebol ničím výrazný, však korupcia je všade na svete ľuďom známa, no aj tak chytil za srdce.(24.1.2012)

Velice kvalitní film,který stojí a padá na hereckých výkonech Claire Danes,Kate Beckinsale a Billa Pullmana.Scénář je taky skvělý.Režisér zdatně buduje atmosféru filmu,díky které si budete připadat málem jako by jste byli spoluvězni hlavních postav.Taky perfektně ukazuje co s vámi udělá falešné obvinění z překupnictví drog,pobyt ve vězení,kde skoro nikomu nerozumíte ani slovo,a hlavně reálná možnost,že na tom místě zůstanete po zbytek svého života.Deprese,zoufalství a vztek.Přesně tohle jsem cítila při sledování tohoto filmu.Film mě dokonale vtáhl do děje.Opravdu mistrovské dílo.(6.8.2009)

Tak tohle podle mě inspirovalo druhou Bridget Jones..(10.9.2011)

Celkem povedemé drama s plnohonotnými hereckými výkony. Scénář je sice s určitým množstvím klišé, ale konec mě naprosto rozbil a díky tomu dávám o hvězdu navíc.(17.8.2008)

<< předchozí 1 2 3 4 5