Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kamarádky Alice Maranová a Darlene Davisová chtějí oslavit ukončení střední školy výletem na Havaj. Na poslední chvíli se rozhodnou pro Thajsko, rodičům o tom ale neřeknou. V Thajsku se ubytují v laciném hotýlku. Chtějí si užít, a proto navštíví luxusní hotelový bazén, kde předstírají, že v hotelu bydlí. Před prozrazením je zachrání počítačový expert Nick Parks. Obě dívky o něj začnou jevit zájem. Parks je obě pozve na výlet do Hongkongu a zaplatí jim letenky. Na letišti je zastaví celníci, kteří najdou v jejich batohu šest kilogramů heroinu. Alice a Darlene jsou zatčeny a odsouzeny na třicet tři let vězení… Spoluvězenkyně jim poradí, aby se spojily s americkým právníkem Hankem Greenem, který žije v Thajsku. Greene, který má rád peníze, se rozhodne je při odvolání obhajovat a žádá Darlenina otce o patnáct tisíc dolarů. Ten chce, aby obhajoval jen Darlene, Greene ale odmítne. Se svou thajskou ženou Yon zjistí, že se policie nesnažila zjistit, kdo letenky zakoupil. Při odvolacím řízení Greene sice předloží výmluvné důkazy, ale u soudu prohraje. Alice se pokusí z vězení utéct, ale útěk se nezdaří. Yon mezitím vypátrá, že do letadla nastoupilo dalších několik žen, kterým byly letenky placeny stejnou kreditní kartou jako Alici a Darlene. To znamená, že letadlem letěly další kurýrky, což ve spisu není. Grenne s Yon zjistí, že Nick Parks na převoz heroinu vyhledával naivní mladé dívky. Dozví se také, že o tom, že Alice s Darlene vezou heroin, informoval celníky anonym. Obětoval je, aby mohly ostatní kurýrky projít. Darlene se mezitím ve vězení rozkmotří s Alicí, když zjistí, že i ona si s Parksem něco začala. Jejich přátelství visí na vlásku… (TV Prima)

(více)

Recenze (137)

castor 

všechny recenze uživatele

Kdyby vedle přesvědčivého výkonu Claire Danes předváděl i režisér jistější práci a tlačil víc na pilu, respektive přinesl o krapet víc nápadů, mohl z toho být mnohem intenzivnější zážitek. Naštěstí neplýtvá sentimentem a neukazuje nám bezduché násilí ve vězeňském prostředí. Příběh z počátku naivních Američanek (jedna impulzivní, druhá rozvážnější) na pomaturitním výletu, kterým na thajském letišti objeví v batohu plechovku plnou heroinu, navíc podporuje i solidní soundtrack (výborná skladba Demaged od Plumb i působivá balada Deliver Me)! Brzy pochopí, že tohle nebude jen tak, 33 let natvrdo zní beznadějně, pevné přátelství začne vykazovat první značné trhliny. Jak říkám, režie je bez větších chyb, ale zato nevzrušivá, výsledek trochu didaktický a šablonovitý, ale pořád velmi slušný. Intenzivní, uvěřitelné a pořád platné drama. Filmové loučení Jonathana Kaplana. Za mě i po letech spokojenost, a to jsem to viděl snad pětkrát. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film. Po prvním shlédnutí jsem ho zařadila hned mezi mé favority. Má dobrý děj, dobré herce a hlavně z něj plyne i ponaučení: "Nikdy nevěř cizím lidem, i kdyby to byl nejhezčí kluk na světě." :-D A i když si každý přeje happy endy, tenhle konec mi byl víc sympatičtější. P.S. Mám z něho i malou paranoiu, do Thajska se opravdu nikdy nechystám. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý by sa hodil do televíznej sekcie pravdivý príbeh. Ak by nebol podľa originálneho scenára. Tuctový triler, ktorý rozpráva o krutom osude dvoch mladých dám, ktoré prekvapia svojou naivitou a tak ani neviete, či ich vám má byť vôbec ľúto. Je to natočené ale celkom svižne, takže sa nenudíte a budete aspoň prekvapení zo záveru, ktorý je tým jediným, čo sa v tomto filme nedá nazvať tuctové. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Celý film som sa márne snažil nájsť tu aspoň niečo zaujímavé. Nie je to dokonca ani len skutočný príbeh a mladá Beckinsalová (o Danesovej nehovoriac) nevyzerá ani zďaleka tak dobre ako v Underworlde. Spracovanie je ale príjemne realistické a teší hlavne záverom, ktorý sa vzpiera klasickému hollywoodskemu happyendu. 5+/10 ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Omamná atmosféra 90. rokov, i keď už na hrane nového milénia je veľmi cítiť. Zrejme to je výberom hudby a teplých odtieňov, ale pôsobilo to zasnene a vťahovalo ma to niekam do minulosti. Nechválim žiadne herecké výkony, nič nevyčnievalo z radu, ale ako celok to pôsobilo omamne, nie napínavo, ale súcitne. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • V Thajsku bol tento film zakázaný. (m.a.t.o.)
  • Přestože se děj snímku odehrává v Thajsku, natáčení většiny scén probíhalo na Filipínách. (Dlee)
  • Nejedná se o skutečný příběh, ale snímek je založen na skutečných životních zkušenostech pašeráků drog v Thajsku. (Dlee)

Reklama

Reklama