Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na tento film som narazil úplne náhodou kedysi v televízii, keď zrovna začínal. Uvidel som Phoenixa a povedal si, že by to mohlo byť zaujímavé. Nakoniec bolo, a ešte ako! Film sa síce spočiatku javí ako typický zástupca skutočných príbehov na nedeľu večer, ale atmosféra postupne hustne a vaše obavy o osudy hrdinov sa začínajú pomaly, ale iste, ruku v ruke s logikou filmu, napĺňať. Výborné herecké výkony v neprávom prehliadanom filme. ()

wikus 

všechny recenze uživatele

Uf.Neviem si predstaviť seba v takejto situácií.Veľmi silný morálny snímok, v ktorom excelujú Vince Vaughn a Phoenix. Úprimne, koniec som čakala trošku iný,ale keď si to zoberiem čisto z pohľadu filmu, prekvapivé konce sú dobré(teraz nehovorím o tom,ako sa to vlastne skončilo z ľudského pohľadu-či aj to je "dobré"). ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pro mne především tragický snímek o asijském soudním systému a věznicích, ve kterých člověk přežívá jako zvíře. Kdo mě chce přesvědčit o nezávislosti „ctihodného“ soudce, který svůj rozsudek vynese pod vlivem emocí na základě novinového článku? V době, kdy byl snímek natočen, Malajsie nebyla - dle mého soudu - taková, jak ji soudce ve své řeči prezentoval. Snad měl část pravdy o americkém sociálním odcizení dětí. Rozhodně ale lhal v tom, že malajské děti jsou ve své zemi chráněny. Protože už jen pohled na malajské ulice svědčí o něčem naprosto jiném - bezdomovectví, chudoba, zaměstnávání dětí, a v neposlední řadě negramotnost. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Že je Phoenix výborný herec, který s přehledem zvládá celé žánrové spektrum, to vím už dávno, ale do Vince Vaughna bych to neřekla ani náhodou. Jeden z těch filmů, které mě utvrzují v tom, že do některých zemí se asi nevyplatí jezdit ani na dovolenou, natož v nich bydlet, natož nechat se v nich zavřít. Jako právníka mě navíc vytáčí, jak tady všichni ignorují lidská práva a zdravý rozum (ve Státech ignorují jen to druhé), jako člověka mě zase neuvěřitelně sere, jak nízkou cenu tady má lidský život. P.S. Češi zase jenou při překladu názvu projevili nehynoucí lidovou tvořivost :-) ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tahle poprava se nějak minula účinkem. Problematika drog v Malajsii je už stokrát omyté téma a ani v tomto případě nám Ruben nic nového - snad kromě otázky "jet či nejet" - nenabídl. Celé to ale mohlo být daleko zajímavější, kdyby na režisérské stoličce seděl někdo jiný, než nekňuba Ruben. Ten totiž nedokázal z jediného záběru vydolovat kýžené emoce (zhnusení při procházce po vězení, lítost nad kamarádem, vzájemná přitažlivost mezi Sheriffem a Beth, atd atd atd), takže těch 111 minut bylo defacto o nudě, kdy tři blbečci šnupou kokain a pak se diví, jak to dopadlo. Jediný, který zachraňoval tuto pohromu, byl Phoenix, který se ale jako na potvoru ve filmu objevil dohromady na tři minuty. Role ufňukance mu tady sedla jak ulitá. Celkově je to tedy na 2* - jedna za Phoenixe a druhá za otázku, nad kterou mě donutil Ruben ( to jediné se mu povedlo ) přemýšlet. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama