Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (82)

fragre 

všechny recenze uživatele

Tento opus jsem viděl poprvé co hoch odkojený Vinnetouem, takže to byl pro mne tehdy dost otřes. Už drsná scéna prodeje "nevěst" na začátku filmu žádnou velkou romantiku neslibovala, indiáni jsou zde pojati jako zákeřní a vrahounští hajzlíci, leč přesto mne film dostal a blednoucí vzpomínka na něj občas vyplavávala v následujících destiletích na povrch vědomí. Kupodivu, ani po letech ten film příliš neztratil. Jistě, triky jsou laciné-umělý sníh, místo vlčí smečky jen banda cvičených šariků, zadní projekce.... leč příběh své drsné kouzlo neztratil, takže odpouštím. Oliver Reed je dokonalý, takhle bych si drsného, frankokanadiánského zálesáka představoval, a Rita Tushingham ve svém výkonu nikterak nezaostává. K tomu nádherná příroda - 4, 5 *. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, drsná, ale vynikající romance. On - v dětství ztratil otce, zachránili ho indiáni a tak se na drsný svět naučil odpovídat stejně drsně. Ona - v dětství viděla hrůznou smrt svých rodičů, uzavřela se do vnitřního světa a přestala mluvit. Podobný osud, ale jiný způsob vyrovnání se s ním. Dnes máme psychology, terapeuty, diazepamy, ale tehdy se traumata řešila na pochodu. I když by divák při sledování Evina chování mohl cynicky říct, že do hor je lepší prohnaná vězenkyně než mlčící panna, právě přes něj si uvědomí, jak se teprve v dnešní době můžeme věnovat i péči o duši. ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Na tento film sa nedá zabudnúť.Oliver Reed hraje poriadneho drsňaka.Je nekultúrny a necivilizovaný,pravý opak svojej družky,ktorú považuje skôr za slúžku a niekedy skôr za zviera a tak s ňou aj narába.Ako s otrokom.Zaujímavá psychologická štúdia o vzťahu takého muža a ženy,ktorý žijú sami v divočine.Aj keď film je naozaj skôr dobrodružný ako psychologický film.Aj keď tento traper a zálesák bol krutý a sebecký,zároveň bol aj odvážny a dá sa povedať že aj statočný.Dej je situovaný v Britskej Kolumbii v roku 1850.Vynikne aj pekná príroda,aj súboj s vlčou svorkou.Ale hlavne je,že tento drsný človek sa nakoniec zmení v dobrého chlapa.Ale aby sa takto zmenil,najprv príde o nohu,keď stúpi do pasce na medvede. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Starý poctivý filmový rodokaps se vším, co k němu patří. Drsňák s dobře ukrytým, ale velkým srdcem, ustrašená myška, v které se probouzí ženskost, zlí i hodní Indiáni a především vlci, ehm, samozřejmě vlčáci a škodolibě pak potěšil i utřený nos mladého nesympatického utřinosa. Velmi příjemná oddechovka, kterou si za čas určitě a s chutí zopakuju. Čtyři vlci zavile vyjí na hodnocení... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

"Ženo, nechalas vyhasnout oheň." Dva divoši po kanadsku, s tím, že prvním je neotesaný trapper La Bete ze srubové chatrče v divočině a druhým jeho němá nedobrovolná žena Eve koupená za tisíc zlaťáků. Být tam i nějaký sex, přidal bych hvězdičku. :-) Film je na: http://www.youtube.com/watch?v=2XeFK-DTSZk ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama