Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (82)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Krásná příroda, i když hodněkrát to bylo jen pozadí, ačkoliv na '66 v mnoha případech velmi zručně provedené. Ritě Tushingham jsem tu nemluvnost věřil na sto procent. Oliver Reed se s takovym tím typem neandrtálce opravdu vytáhl. Neskutečně mě bavil jeho smích a být tou chuděrou, tak mu vrazim sekeru do zad hned. Pak se ale lepší. Naháněčka vlků, to byla hodně intenzivní scéna. -"Woman!" ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že filmy z divoké přírody a o zálesácích mě opravdu nikdy nebavily, ale o tomhle jsem slyšel jen chválu... a byla oprávněná. A to i přes, jak už někdo zmínil, některé vyloženě studiové scény a opravdu hnusný sníh. Hlavní devizou snímku je samozřejmě syrový výkon Olivera Reeda, který občas opravdu nahání strach, no a také obrázky kanadské přírody. Rozhodoval jsem se mezi třemi a čtyřmi, ale i přes tu mou averzi mám pocit, že musím dát hodnocení vyšší... ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Do morku kostí drsný western, z jehož námětu by se dnešní feministky nejspíše zbláznili. Někde v osadě nemá obchodník dost peněz pro drsného trappera a tak mu prostě prodá svou křehkou a němou služku jako manželku/otrokyni. Ten si ji odveze doprostřed divočiny, odkud není jak ani kam utéct, zavalí ji prací, hrubostí a nemá pro ni slušné slovo. A ještě čeká, že s ním bude spát. Psychologicky je to samozřejmě kravina, ta ženská by mu buď utekla, nebo zabila sebe či jeho prakticky hned na začátku SPOILER a ne až na konci až se sblíží po sexu. A ještě se k němu vrátí. KONEC SPOILERu. Jinak ale bez výhtad. Oliver Reed jako neotesaný zálesák je fantastický, stejně jako křehká Rita Tushingham. Přenádherná divočina plná sněhu, lesů a řek, fantastická kamera, naprosto brutální lesní souboj s vlky. Žánrově spíše dobrodružný film, ale zároveň western v tom stylu jak divoký západ popisoval Karl May - divočina plná zvěře, volně žijících indiánů a divoce žijících zálesáků, kteří se živí lovem kožešin. I ta osada je v podstatě součást divočiny a ne civilizace. Parádní podívaná, kterou mám silný pocit, že jsem kdysi jako hodně mladý viděl. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Soužití drsného hrubiána - samorosta v podání Olivera Reeda a půvabné němé dívky Rity Tushingham (ty její oči!). Více nesourodý pár byste najít nemohli. A přesto jim to spolu jde... Tedy jistým nevybíravým způsobem. Jako by film nebyl dost silný při sledování jejich zvolna se (ne)vyvíjejícho vztahu, přijde na řadu nejprve návštěva indiánů a pak celá ta věc s pastí, útokem vlčí smečky, nervydrásajícím útěkem a sekerou. Dost, dost dobré. Neotřelý, výtečně zahraný příběh podpořený podmanivou hudbou mistra Goodwina.__P.S. Zážitek mi nezkazilo ani naprosto hnusné a trestuhodné vydání filmu v rámci edice Ráj DVD, která se "pyšní" nečekaně hnusným ořezaným obrazem. Fuj! ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu by docela slušel věrnější překlad originálního názvu, který je pozoruhodně víceznačný a lépe vystihuje obsah filmu, jehož hrdiny jsou drsný zálesák a lovec Jean La Bete a křehká němá dívka Eve. Jean žije v divočině kanadské přírody, klade po lesích pasti a kontakt s civilizací má minimální - což se odráží v jeho nedostatečném společenském chování, způsobech a hlavně v tom, že sám je chycen v pasti samoty. Eve je sirotek, který je naproti tomu uvězněný v pasti , jež má podobu traumatu, provázející ho již od dětství.. Pastí se však pro Eve stane i nedobrovolné spojení osudů s drsoněm Jeanem, kterému je nebohá dívka prodána. Rozdílnost povah a rozdílnost prostředí, z nichž oba vycházejí, však postupně přestává hrát roli, ba naopak se začně zmenšovat, když Jean po hrůzném dobrodružství bude muset bojovat o holý život. Pod tvrdou slupkou se skrývá měkké jádro; v těle křehké a citlivé Eve naopak klíčí odhodlaná a věrná žena. Pasti se začínají uvolňovat... Skvělý Oliver Reed, skvělá Rita Tushingham, skvělá syrová atmosféra drsné kanadské přírody, nebezpečná smečka hladových vlků... Číhá tu ještě jedna past... Ta, do níž se může chytit divák, který bude filmem uchvácen... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama