Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Rozhodně chválím klasickou 2D animaci, která 3D prvky nezakomponovává prakticky nikde - i ta voda je ručně animovaná. Co se týče ale zbytku - jak se říká u nás, je to taková prostoduchá blbost, která sází na nanicovatého hrdinu a řadu popkulturních odkazů. Pousmál jsem se třeba u scény, kde se stála fronta do vikingského rádoby klubu, ale to je tak vše. Žádné velké ponaučení, ani moralizování z filmu nevyplynulo a tím mám i já jasno, že cílil vyloženě na mladší publikum (a to starší neměl moc čím potěšit). Nicméně jsem se díky tomu všemu a kratší stopáži ani nestihl nudit, vše pěkně odsýpalo a mělo jasnou pointu, tak uděluju opravdu hrubý průměr. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dost velká hrůza. Nečekal bych, že kreslený Asterix bude někdy tak strašně špatný. Velmi pravděpodobně to je tím, že autoři totálně porušili základní myšlenku - souboj s Římem. Vikingové jsou sice zajímavé téma, ale pro Asterixe se ani trochu nehodí. A ten příběh taky nestál za nic. Prostě velká bída. 20% ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Bohužel neshledávám tohoto Asterixe za povedné pokračování úspěšných předešlých dílů. Mě osobně to nepřišlo moc vtipné a také se to lišilo od komixové předlohy. A co mi teda ještě neštymovalo, byla snaha přiblížit se rádoby dětem dneška např.: holub jménem Esemseka a spoustu dalších věcí. Já tvrdim, že Idefix je Idefix a tím to končí! Třeba jsem staromódní, ale starší Asterixové bylo mnohem lepší, tak neni důvod to měnit! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Mohl to být velice fajn animák pro mladší diváky s lehce klišé příběhem a spoustou dobrých vtípků. Jenže to by Zničehonix nesměl být takový trotl a hlavně kdyby se autoři nesnažili všude procpat spoustu moderních pseudocool kravin. Hudba ala to nejhorší z MTV, taneční kreace jako break dance na steroidech, pták esemeska,.............. bože, ušetřete mě toho :-( ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsem si říkal "A do háje!". Časy Asterixe už jsou asi pryč. Původní filmy byly výborný a i ten českej dabing ušel. Dneska je českej dabing pro mě tak nesnesitelnej, že se koukám na originál. Tohle jsem v češtině zkousnul, ale s menší újmou na zdraví. Příběh klasickej, to nový kreslení celkem taky ujde...možná jsem těch 70 minut moh dělat něco jinýho, ale co. I když, párkrát jsem se zasmál, to zase jo. Hlavně u Abby a Ikey. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)
  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama