Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho že tento film o Asterixovi je v první 200, tak bych se na tuto animovanou "komedii" nikdy nepodíval. 48. místo v žebříčku znamená že než tento film jsou horší Smrtonosné pasti a zbraně, Zjizvené tváře a další. Prosím Vás, ale jděte! Tohle je přece jasná souhra náhod. Radím každému kdo si doplňuje první "dvoustovku" filmů a také těm co již Asterixe viděli aby si tento film urychleně prohlédli znovu a pečlivě zvážili své hodnocení. 50% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Bude pršet, letí nízko. Skvělý film - vynikající hlášky, vtipné situace a Caesar je tady opět za blbce. Když dvojice animovaných hrdinů plní své úkoly, divák se prostě musí bavit (nejvtipnější mi přijde Obelix na Ostrově rozkoší či setkání s egyptským kouzelníkem). Společně s britským dobrodružstvím, můj nejoblíbenější Asterix. ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl Asterixe mě už jako malého iritoval svým jakoby zpomaleným tempem řeči, skoro jakoby neseděl střih - nevím, jestli je to dabingem, ale tipuji, že ne. Pamatuji, že když jsem to dřív viděl, nejúžasnější mi připadala patálie s úředním šimlem a věšení krokodýlů na šňůru. Bohužel, když si to pustím teď, nudou klimbám. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších legend animovaného filmu, která disponuje tou vzácnou vlastností, že s každým dalším zhlédnutím na ní lze najít něco nového a ještě vtipnějšího. Přiznám se, že když mám někdy svoji chvilku a přátelům začnu u piva citovat filmové hlášky, vždycky dříve či později skončím u 12 úkolů; u ostrova Rozkoší, kde nemají žádné kance, u zaklínače; z něhož Asterix udělá divočáka; u příšery, která chutnala dobře...... Je toho moc, genialita má synonymum s názvem téhle inteligentní perly. 100% ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Tuhle dvojici moc v oblibě nemám, ale očividně je to hraným zpracováním, které bylo až do dneška jediné, co jsem viděl. Ono to bude také tím, že v kresleném filmu je možné trochu více popustit uzdu... Každopádně mě to utvrdilo v tom, že mnohé starší animované filmy jsou často lepší, než ty nové, pro mě kolikrát těžko dokoukatelné. Jediné, co bych tomu vytknul je monotónnost úkolů, a ikdyž to není ani pár hodin co jsem to viděl, pevně v mysli mi zůstaly jen dva, a sice dům zatmění mysli a ostrov rozkoše, přičemž ten první zmíněný je z mého pohledu nejlepší. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Výrok římského vojáka: "Prý vstupte do armády, prý pro záchranu lidstva," má pravdivý historický základ. Římané vyznávali teorii, že všichni neřímané, tedy barbaři, musí a chtějí být latinizováni a Římané mají tu povinnost toto vykonat. (vojtaruzek)
  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)
  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)

Reklama

Reklama