Reklama

Reklama

Asterix a Galové

  • Francie Astérix le Gaulois (více)

Obsahy(1)

Románi se zoufale snaží odhalit tajemství nadpozemské síly Galů. Jistý románský vůdce se prostřednictvím špióna dozví o zázračném nápoji a má na získání receptu opravdu silný zájem. Chce ho totiž využít pouze pro svůj vlastní prospěch a dostat se tak až na trůn samotného Cézara. Popletený Getafix mu sice uvaří zázračný nápoj, ale s úplně jinými účinky! Náš hrdina Asterix ho doručí - nápoj s neuvěřitelně silným účinkem, od kterého vlasy rostou, rostou a rostou... Umíte si představit ještě víc zábavy? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Je to pořád ten starý Asterix, objevuje se i Panoramatix! Chybí tu, a to velice snižuje kvalitu tohoto příběhu, Obelix, se kterým ubylo bojů, spíše řekněme úplně vymizeli. Dalo by se říct, že je to jen o chytrosti Asterixe, což není zvykem! Je vidět, že pod tímto snímkem nejsou podepsání tvůrci tohoto komiksu, pan Goscinny a Uderza! Pánové, opravdu mi tu chybíte, Váš francouzský vtip a elegance, proto průměrné hodnocení! ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Prvý z filmov Asterixa a Obelixa prináša príbeh o snahe Rimanov získať recept na čarovný nápoj Galov. Ten je vo filmovej verzii Asterix a Obelix len krátkou epizódou. Napriek tomu hodinový animák nie je nudný. Mlátenie Rimanov nie je tým najdôležitejším momentom a Asterix tu má dostatok priestoru uplatniť svoj bystrý um. Na produkcii však cítiť, že tvorcovia váľali duby s Káčerom Donaldom. 70% ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Ak som pri 12 úkoloch pro Asterixe nadával na zastaralú kreslenú animáciu, Galov som za ňu priam neznášal. Pričom ide o klasické asterixovské dobrodružstvo, so všetkým, čo k tomu patrí. Nápadov a vtípkov je, ako sa na originál patrí, dosť, ale nestačí to. Fakt nie. Nudil som sa. (60%) ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Nerad to jako fanoušek asterixovských filmů říkám, ale toto bylo docela slabé. Jistou omluvou může být, že je to úplně první film - a tak to ještě není úplně vychytané. Obelix je tu dost v pozadí, vtipů je pořídku a i ty animace jsou jakési odfláklé. Nebýt dabingu, na který jsem zvyklý, asi bych dal ještě míň. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Riskol som to a pustil sa do Galského maratónu mimo vekovej prístupnosti a čuduj sa svetu spomienky neklamali. Prvý Asterix sa síce len rozkukáva, no na moje prekvapenie pobavil. Zápletka o infiltrovaní špióna do dediny Galov je postačujúca a následný plán dokonca prekvapivý. Najmä striedmosť tvorcov pri práci s hlavnou myšlienkou, ktorá hovorí, že najsilnejšou zbraňou človeka je mozog, čím prakticky vypustili záverečnú bitku, bez ktorej by to dnes snáď ani nešlo. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl bez vědomí tvůrců Asterixe – scenáristy Goscinnyho a komiksového kreslíře Uderza. Když později na soukromé projekci snímek viděli, nebyli s jeho podobou vůbec spokojení. (Landauer)
  • Asterix a Galové jsou první filmovou adaptací světoznámého komiksu příběhů malého hrdiny Asterixe a jeho přátel. (Zdroj: Zlín Film Festival)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama