Reklama

Reklama

Zcela unikátní kombinací komiksu, hororových i vědecko-fantastických filmů a romantických příběhů je ambiciózní projekt od producenta Hvězdných válek George Lucase a scenáristů Indiana Jonese. Howard T. Duck je kačer v kačeřím světě, který je téměř alternativní kopií toho našeho. Jednoho dne je vytržen ze svého pohodlí a i s křeslem přistane kdesi ve špinavých uličkách New Yorku. Seznamuje se s mladou zpěvačkou Beverly (Lea Thompson) a společně se snaží přijít na kloub tomu, jak dostat excentrického a osamělého kačera zpět domů. Na pomoc přispěchá potrhlý vědátor Phil (Tim Robbins), který společně s kolegy zjistí, že Howard byl náhodou přenesen jejich urychlovačem částic. Při dalším pokusu se do doktora Waltera (Jeffrey Jones) dostane mocná příšera z alternativního vesmíru, která jej nakonec ovládne a začne připravovat cestu svým příbuzným, toužícím obsadit celou Zemi. A kdo jiný může zabránit zničení našeho světa, než roztomilý bílý kačer s neodolatelným zobákem? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních hraných marvelovek, první celovečerní marvelovka, hit pirátských videokazet v bývalém Východním bloku a zároveň excelentní finanční propadák. Rok po Návratu Jediho George Lucas přemýšlel o nových Star Wars. Vstřebejte tu myšlenku - George Lucas chtěl nahradit Star Wars TÍMHLE. Vybral si asi tu nejhorší možnost. Postava sarkastického kačera sice fungovala v komiksech a filmy o divných postavách konfrontovaných s každodenní realitou byly tenkrát v módě - ze stejného roku pochází třeba všeobecně oblíbený Star Trek IV (to je ten s velrybama), jenže v televizi vypadala jeho inkarnace divně. Scénář měl díry v logice i zábavnosti, a o pointovaných vtipech si mohl nechat jen zdát. Na režisérské křeslo byl Lucasem protlačen jeho kamarád William "nenatočím dobrou komedii ani s Eddiem Murphym ve vrcholné formě" Hyuck. Když představil svou finální verzi, stejně jako před premiérou Star Wars New Hope se všichni připravili na finanční katastrofu. Tentokrát se ovšem pohádka nekonala. Kombinace úchylnosti, nedostatku humoru, mizerného scénáře a totální podprůměrnosti lidi nenadchla. Film znamenal definitivní konec režisérovy kariéry, a je to jen dobře. ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to před mnoha lety u kamaráda na VHS a líbilo se mi to. Včera jsem to zkouknul a chytilo mě to zas. Je to prostě svým způsobem unikátní film u kterého jsem se navíc několikrát od srdce zasmál. Hlavně v druhé polovině se sice jedná o absolutní béčko, ale atmosféra nejhlubších 80s, celková stylizace a hodně povedený český dabing mě chytil za srdíčko. Dnes navíc už nikdo nic podobného nenatočí. Takže leť kačere! ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sci.fi komedie vyhnaná do absurdna. A to se mi líbí, já absurdno rád. Jako komedie to není sice bůhvíjak dokonalé, ale k pobavení to naprosto postačí. Má to své chyby, ale co už. Btw, všiml jste si někdo, že to má konec jak dneska skoro každý animovaný film? Hlavní hrdina porazí záporáka, ale skoro při tom umře, všichni brečí, ale hrdina vše přežije a nakonec je oslava z hudbou... 4* ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V podstatě absolutně nechápu, proč byl film takový propadák. Dobře, některé scény jsou fakt přetažený, ale Howard je sympaťák ve všech směrech a celkově má, díky němu, film strašně pohodovou atmosféru. Přelomové dílo to není, ale totální kravina hodná zapomnění taky ne. Prostě taková nenáročná pohodovka... ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Ako 14-ročnému sa mi tie efekty zdali úchvatné a káčer bol extra trieda! :) Ale myslím,že už vo svojej dobe to muselo byť pre staršie generácie dosť pritiahnuté za vlasy... Okrem Howardových hlášok tam bol len stupídny dej a viem si predstaviť, že puritánskej Amerike mohli vadiť aj sexuálne náznaky spojenia človek/kačica :) No a línia s votrelcami bol podľa mňa hrob do rakvy tohto určite neortodoxného projektu. Herecké výkony boli slabučké a sami herci boli akokeby vedený ku "komixovému" zobrazovaniu charakterov, čo filmu len a len uškodilo. Najviac prepálený bol inak môj obľúbený Tim ROBBINS a hlavná hrdinka známa z kultovej série NAVRAT DO BUDUCNOSTI - obaja akokeby vyšli z kurzu pantomímy a každú vetu ešte museli preafektovane odgestikulovať. IMHO pod iným režisérom to vôbec nemusela byť priemerná akčná SCI-FI komédia, ale nadupaný fantasy rodinný akčák ala MiB! Keď si porovnám zmienený NAVRAT a HOWARDA, tak scénar a réžia je tu o 2 levely nižšie a tak aj napriek sentimentu to nemože byť ani za tie 3* ()

Galerie (66)

Zajímavosti (26)

  • Když Howard usne na parapetu v bytě Beverly (Lea Thompson), tak mu vypadne peněženka. Beverly ji ze zvědavosti prohledá. Přitom vychází najevo, že městem, kde Howard žije, je Marshington D.G., v jeho zemi se používají bankovky The United States of Anathdae a platební karty Mallardcard, což je parafráze na MasterCard (je použit stejný znak dvou vzájemně se prolínajících kruhů) a mallard je česky divoká kachna. (noelcoward73)
  • Steve Gerber už ve třinácti začal vydávat svůj vlastní komiksový fanzin a když mu bylo dvacet, nastoupil do Marvelu. Postupem času se vypracoval a největší věhlas získal až právě díky Kačeru Howardovi. Největší věhlas a také největší problémy. Právě o tohohle hrdinu se totiž Gerber s Marvelem pohádal a začal se o něj soudit. Během toho pracoval pro menší nakladatelství, pro Image, DC ale i televizi (Transformers, G.I. Joe). Nakonec soud vyhrál a s Marvelem se po čase smířil. Ironií osudu je, že tenhle autor, který je v dobrém i zlém spojený s Marvelem, zemřel právě ve chvíli, kdy psal pro DC minisérii. (Rodriguez)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno