Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboman je hračka a velké přání milionů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší. Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromek, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a přečkat přehršel nástrah, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (415)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Howard Lagston nasbíral doma pár černých puntíků za nesplněné sliby, ale o vánocích si hodlá u synka šplhnout zakoupením jeho oblíbené figurky Turbo Mana. S koupí dárku nepříliš vychytrale počkal až na Štědrý den, kdy si s ostatními nesvědomitými otci mohl u prázdného regálu přečíst nápis "Vyprodáno". Zmatený tatínek však nehází flintu do žita. Začínají svátky klidu a míru, ale Howard si už pomalu začíná přiostřovat lokty, protože na cestě za vysněným Turbo Manem mu nepomůže slušnost, ale pouze rychlost, předvídavost, taktika a hrubá síla. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tato vánoční komedie vůbec neuráží mé umělecké cítění a to buď proto, že žádné nemám, nebo že se v ní vidím. Každý rok si říkám, že začnu nakupovat dárky včas, ale skončím v předvánočním týdnu stejně jako Arnold. Jeho herecký výkon není sice na Oscara, ale to nikdo od něho nečeká. Jeho jednoduchý herecký rejstřík je dostatečně známý, ale pro tuto roli zcela postačující. Film se mi líbí, je veselý, svižný, plný barev, má spád a pobaví každého, kdo se pobavit chce. Tak mi napadá, že jsem dnes v prodejně viděla malé růžové rádio. To by byl pěkný dárek pro vnučku na příští vánoce. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

To nízké hodnocení naprosto chápu a ve výsledku je i pravdivé, ale já měl vždycky Rolničky rád. Je to sice stupidní slátanina, ale když si člověk představí, že má IQ někde kolem 80ti, tak je to celkem slušná zábava. U Schwarzeneggera je to samozřejmě pokles a vlastně jen díky němu stojí film aspoň za něco. 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Další úžasná retrovzpomínka, kterou při sledování podobných filmů z mého mládí :-) nedokážu potlačit. Proto musí už automaticky postoupit na vyšší úroveň čtyř hvězdiček, hehe. Ne, vážně, tomuto filmu nemám z hlediska popcornové zábavy pro mladší co vytknout. A jako dospělý jsem se taky dobře zabavil, protože Arnold je v této roli kupodivu vážně vtipný... ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwargenegger jako Santa Claus? Příjde vám tato představa vtipná? Tak bohužel v této rodinné komedii Arnieho v tomto kostýmu neuvidíme, to nic nemění na tom, že se jedná o povedenou vánoční komedii, která nám ukáže jednu ze špatných vlastností Vánoc a to shon vedoucí šíleným nakupováním dárků a dva otce, kteří jsou schopni udělat, kvuli jejich dětmi vysněné hračce, cokoliv. Nevím proč si bez tohoto filmu nedokážu představit vánoční svátky, ale Arnold mi v této komedii příjde jedinečně zábavný a společně se svým rivalem tvoří velmi komickou dvojci. Příběh je povedený a zábávný již od začátku, nad koncem musíme trochu mávnout rukou, ale jako celek to působí příjemným dojmem. Nemluvně o tom, že Arnold pronese i pár výborných hlášek, které se bohužel v dabingu trochu ztratí. Ostatní herci podávají standartní výkony, ale nedá se říci, že by někdo výrazněji vyčníval. Trochu škoda, je že některé scény nejsou dotaženy do uplna, jelikož v některých situacích si o delší průlběh přímo říkaly. Celkově se jedná o jednu z neodmyslitelných komedií, kterou si vždy, v období Vánoc, rád pustím. Moje hodnocení 75% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. V závěrečných titulcích je však uveden pouze jako kaskadér. (Rominator)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (fisus)
  • Ve filmu pronese Howard Langston (Arnold Schwarzenegger) větu "I'll be back with the doll later". Jedná se o narážku na frázi "I'll be back" ze snímku Terminátor (1984). (Rominator)

Reklama

Reklama