Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 090)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Hodně těžký úkol měl před sebou Jonathan Mostow, protože navázat na pokračování Jamese Camerona, to chce člověka s pořádnou sebedůvěrou a patřičným technickým umem... myslím, že se mu to podařilo, příběh se zase posouvá o kus dál a odkrývá tak další část největší války, co kdy lidstvo pamatuje. Film staví na tíživosti situace, dlouhých( né nudných!) a vysvětlujících dialozích, krásné, avšak herecky trochu nevyzrálé Kristanně Loken, překvapivě vtipných momentech, skvělých vizuálních efektech a samozřejmě na strojových hláškách Arnolda Schwarzennegera. Nejlepšími pasážemi třetího dobrodružství jsou demoliční scéna s obřím jeřábem, pro sérii charakteristická přestřelka Arnold vs zbytek(tentokráte na hřbitově) a pak samotný závěr, který je opravdu špičkově zpracován a který si Arnold naprosto užívá(rozmlácená kapota auta, souboj s TX). Závěrečný osvětlující monolog Johna Connora je v kompozici s obrazy začínajícího Soudného dne prostě výborný. Co víc si přát?? Snad jen další pokračování:) 200 miliónů dolarů(rozpočet)/433 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pojaté trochu jinak, než to udělal božský James Cameron, ale jako svižný akční film s pěkným vizuálem Vzpoura strojů svůj účel splní a celkem slušně funguje, i když temnota prvních dvou dílů, jde okolo Hradce... Potěší hlavně Arnold Schwarzenegger, scéna v hrobce, Beltramiho hudba a apokalyptický závěr. Ovšem atmosféru, temnotu či emoce, jako u původních dvou filmů, zde, až na ten působivý konec, příliš nehledejte. P.S. Jen tak pro zajímavost - první Terminátor (1984) stál 6 milionů dolarů. Kreativitu režiséra si holt za peníze nekoupíte. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

V rámci Cameronova vesmíru (byť taktéž značně děravém) děsivá podpásovka, která mě s přibývajícím věkem až tak moc nebere a v mnoha ohledech i trochu irituje. Především pak ve chvílích, kdy se rozšiřuje mytologie a scenáristé kvůli vidině diváckého překvapení vymýšlejí ptákoviny rychleji, než stihne Skynet vyrábět nové endoskelety. Při troše odstupu ale stále jde o zručně natočenou letní oddychovku, která sice degradovala do pozice primitivního "haha" popcornu, ale občas mile překvapí odkazem jak podprahovým, tak zjevným a hlavně po celou stopáž výtečně baví. Za ty sekané zpomalovačky bych ale Mostowa vytahal za ucho. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale dvojkou to malo rozhodne celé skončiť. Terminátor 3 je už len nepekným varením z vody. Hlavný záporák nežného pohlavia síce vypadá naozaj pekne, ale nejako som ho nebral veľmi vážne. Problém som mal aj s mladým Johnom Connorom ktorý mal vačšie gule keď bol ešte decko. Nesadli mi tie postavy a nesadli mi ani herci. Celá časť pôsobí tak trochu ako paródia (film obsahuje aj dosť viac či menej vydarených humorných scén). Za pochvalu stojí hlavne veľmi vydarená akcia na ktorej ten obrovský rozpočet naozaj vidieť. Úplný priemer a čakal som viac. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

srovnávat to s prvním a druhým dílem to opravdu nemá cenu... byl to spíše komediální akční sci-fi thriller :) ale mě se to i tak líbilo :) vidět Arnyho jako klaďase.. byla příjemná změna.. opět si na rameno hodil "lehké" břemeno, tentokrát rakev :) akčních scén se taky dočkáme.. ale co mě v hlavě nejvíce uvízlo: "Řekni to mý ruce!" :-D ()

Galerie (147)

Zajímavosti (73)

  • Když Terminátor (Arnold Schwarzenegger) po zničení Jeepu Cherokee znovu startuje, můžeme mimo jiné zahlédnout nápis „nahrávám Quicktime Video Codec“ (Quicktime je přehrávač používaný počítači Apple). (HellFire)
  • V českém dabingu hlásí urychlovač částic že "Energie byla nastavena na 5,76 teravoltů". Ve skutečnosti se jednotka jmenuje elektronvolt. (McFee)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama