Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 089)

tron 

všechny recenze uživatele

„Povedz to mojej ruke.“ Novonastupujúci Jonathan Mostow (Únos) do trojky nadávkoval predovšetkým humor (ktorý najtvrdším fanúšikom Cameronových predchádzajúcich dielov zrejme privedie akútny stav infarktu - slnečné okuliare), tucet odkazov ("Ona sa vráti.“, „Nastúp, ak chceš žiť“, „Máte pekné auto.“) a strhujúce akčné pasáže, ktorým (okrem štvrťhodinovej automobilovej naháňačky s najväčším žeriavom na svete) dominuje nádherne nasnímaná ručná stručná bitka z WC, kde sa rakúsky majster sveta v kulturistike reže s nórskou topmodelkou natoľko brutálne, až pisoáre lietajú (doslova) vzduchom. Atmosféra je podstatne odľahčenejšia, než v prvých dieloch, avšak o to mocnejšie nás sebavedomý frajer Mostow zdrapne za krk v nečakanom finále, ktoré KONEČNE zhmotňuje to, na čo sme čakali dva filmy (a 19 rokov). Vzhľadom na gigantický rozpočet (2OO miliónov) mimo akčných scén prekvapivo komorné a málo výpravné; väčšinou len postavy sedia v aute a rozprávajú sa, prípadne sedia na veterinárnej klinike... a rozprávajú sa. Ani triky nie sú zďaleka také fenomenálne a revolučné, ako v jednotke a dvojke. Ale akonáhle sa rozpúta akcia, je sa na čo pozerať. A nakoniec ma vlastne bavili aj dialógové scény, pričom niektoré sú dokonca nakrútené akoby až ako sitkom (!). Naopak, výrazne ma sklamal takmer úplne chýbajúci kultový hudobný motív. A dojali ma scenáristické hovadiny (načo je Terminátorovi cirkulárka???). Celosvetová tržba 283 by bola v porovnaní s trojkou sama osebe slabá a ešte slabšou ju robí spomínaný masívny rozpočet. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z hlediska akce, nápaditosti a kvality triků nasadila dvojka Terminátora laťku tak vysoko, že snad ani největší optimisté nemohli očekávat, že ji trojka překoná. Nepotvrdily se ani pohřební řeči, že stárnoucí Schwarzenegger je už z formy a svůj part nezvládne. Terminátor představuje jeho životní roli a do třetice se jí zhostil v rámci svých možností nad očekávání dobře. Kristanna Loken je herecky k uzoufání toporná, ale stejně jako kdysi u Schwarzeneggera je to v této terminátoří roli vlastně výhodou - navíc je opravdu hezká a o to při castingu šlo. Film sice ničím zásadním nepřekvapí, na druhou stranu ani nezklame. Vzniklo nadprůměrné akční scifi s rozumnou stopáží a příjemně napínavým koncem, který víc než předchozí dva díly nechává pootevřená zadní vrátka pro případnou čtyřku. Z hereckého týmu je nejlepší sympatická Claire Danes. Na rozdíl od svých předchůdců tenhle kousek nejspíš v paměti neutkví, ale určitě nejde o ztracený čas. Celkový dojem 75 %. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jako akční film obstál T3 obstojně, jako následník legendy však hodně zklamal. Mostow sice servíruje vizuálně atraktivní podívanou, jaká se od filmu čekala, ale nedá se říct, že by i po dvanácti letech (za kterouž to dobu urazily trikové technologie světelné míle cesty) nějak výrazně překonal Cameronův masterpiece. Co se obsahové stránky týče, je to samozřejmě odvar - příběh je chaotický a vyloženě horkotěžce vykonstruovaný, na plné čáře u mě zklamal zlý Terminátor TX v podobě umělé Kristinny Loken, kterého jsem se ani na okamžik nebál (narozdíl od démonického T-1000) a podobný problém jsem měl u většiny castingu (Stahlův Connor a jeho budoucí manželka v podání Claire Danes byli k uzoufání nevýrazní a necharizmatičtí)... To co filmu dodává potřebný terminátorský říz je starý dobrý, toporný guvernér, jehož angličtina se za těch dvanáct let pobytu v americe povážlivě zhoršila (což je skvělé :-D). Všechnu zábavu ve filmu obstarává on, stačí aby na pár minut zmizel z plátna a rázem máte sto chutí jít tloct špačky... T3 je nejspíš zklamáním, ale je alespoň zábavným zklamáním s nostalgickým nádechem, vracejícím vzpomínky na jeden úžasný film z počátku devadesátých let a pozoruhodným koncem. A to dnes není málo. 50% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Poslední velká role legendárního Arnolda Schwarzeneggera, ačkoliv vypadá o poznání starší (nechci říct "obstarožně"), obvod bicepsu se mu nijak nezmenšil, takže je bez problémů schopen rozehrát pořádnou akční podívanou, na jakou jsme zvyklí. T3 je na rozdíl od předchozích dílů pojat více komerčně, J. Mostow asi dobře věděl, že na Camerona nemá a proto se rozhodl, že spíše, než na apokalyptickou atmosféru se bude soustředit na pořádnou akci a čistou zábavu pro diváka. V podstatě to i vychází, Kristanna Loken je sexy, silniční akce demolující vše okolo působívá a dokonce v momentě, kdy žasnete nad náletem vrtulníku do uzavřené garáže, přiletí za ním ještě druhý, aby to náhodou nebylo málo. Bohužel "vyšší smysl" v podobě vyhynutí lidstva vyšel nějak na prázdno, holt bez kvalitního scénáře v nás film zanechá jen minimální pocity. 7/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Síla a vize temné budoucnosti je nenávratně pryč, avšak řící, že to Mostow podělal - to je taky trochu silná káva. Přece jen tady máme stále fantasticky nasnímanou akci, sympatického obstarožního T800 v podání Arnolda Schwarzeneggera a stroj na zabijení alias Kristannu Loken. Ta se mi na celém filmu líbila snad nejvíce. Furlong tu dost chybí, avšak Stahl ho vcelku důstojně zastupuje. Celý snímek se nese v akčně/komediálním hávu. Občas to prospěje, občas to ruší. Každopádně to není tak tragické, jak se čekalo. Jediná skutečně atmosferická záležitost je tak konec. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (73)

  • Film se měl původně natáčet ve Vancouveru v Britské Kolumbii, ale štáb se později přesunul do Los Angeles. Spekuluje se, že důvodem této změny byla rostoucí kritika amerických produkcí natáčených v Kanadě (tedy mimo okolí Los Angeles) a politické aspirace Arnolda Schwarzeneggera (Terminátor). Oficiálním důvodem nicméně bylo, že se na poslední chvíli uvolnily prostory v hollywoodských studiích. (IDžOR)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. června 2003 ve Westwoodu v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama