Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 089)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně nejhorší díl z trilogie Terminátora. Poprvé jsem to viděl na VHS v češtině a musím bohužel říct, že celý film mě lezl krkem Nick Stahl (muselo to být dabingem jelikož v originále to je už jiné kafe) a vůbec to chování u něj mě nepasovalo. Od druhého dílu jsem čekal, že se ve třetím díle ukáže jako tvrďák z ulice, ale přitom tam dostal roli ubožáčka, který si neustále stěžoval. Na Kristanu Loken byl nádherný pohled a akční scény taky nezaostávaly, ale zbytek jako napětí či atmosféra už pokulhávala. Nejedná se o propadák, hlavně to zachraňují srandovní okamžiky a příjemný nadhled se kterým to tvůrci natočili. Mé hodnocení za 3,5 hvězdičky... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem chtěl tento film rozcupovat na kousky, protože jsem se nedokázal přenést přes to, že to není od Jamese Camerona. Pořád jsem říkal, že ten by to natočil jinak. Pak mě ale přestalo bavit opakovat očividné skutečnosti a zkusil jsem se na to podívat jako na samostatný film. Sice zbylo hodně látky ke kritizování, ale s odstupem času musím uznat, že poslední film z naší doby o Terminátorech z budoucnosti a boji Johna Connora s nimi je naprosto skvělý film. Už jen proto, že tu naposledy vidíme Arnolda ve své prakticky nejlepší roli a také proto, že je to asi i poslední filmový pokus na toto téma. Vznikl sice seriál, ale o tom není třeba se nějak zmiňovat a film Terminator Salvation je jiné story. A je to škoda. Tato látka by si přinejmenším ještě jeden film zasloužila. Boj Johna Connora stojí za vyprávění a možnosti tvůrců přetvářet dějiny a vyrábět roboty jsou neomezené. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jonathan Mostow pristoupil k Terminatorum trochu jinak nez reziser Cameron, protoze bylo jasne, ze ho nema sanci prekonat a tahle zmena mu vysla. Terminator uz neni tak temnej jako prvni dva dily a misty to je ladeny trochu do komedie. To ovsem neznamena, ze by z toho reziser udelal nejakou parodii, porad je to akcni sci-fi o temny budoucnosti, jen uz se to nebere smrtelne vazne a jelikoz jsem se s tim smiril, tak jsem si film uzil. Arnold, i kdyz je na nem videt, ze zestarl, je porad ve forme a umi to slusne rozjet. Nick Stahl, Claire Danes i Kristanna Loken jsou docela v pohode, ale opet celej film tahne Arnie. Pribeh je v pohode a hezky navazuje na predesle dily a ma fakt dobre vymyslenej zaver. Triky jsou opet na lepsi urovni a vypadaj fakt uzasne, takze tu je zase spousta nezapomenutelnych scen. Mostow zvolil jinou hudbu, takze uz neni tak temna, ale posloucha se dobre. Hlavni vytka, jako u ostatnich Terminatoru, je logicnost. Kdyz se objevi v pritomnosti Arnold, zustane po ceste casem na zemi sklo, coz nikdy nebylo, neni zde vysvetleno jak se vyrobil SkyNet, kdyz bylo vse zniceno, ani neni receno jak se SkyNet nakazil virem, neni zde receno jak muzou rebelove vedet, ze byl zrovna poslan terminator, ani proc za celej Johnovo zivot se pokusi o vrazdu jen trikrat, jakto, ze terminator Arnold umi figly, ktere John naucil jineho atd. Ve filmu taky docela ubylo hlasek, ale je tu jedna, ktera fakt stoji za to: "Talk to the hand", bohuzel uz byla recena ve filmu Ali G, ktery vznik rok pred T3, ale nevadi to, protoze od Arnolda to zni daleko vic cool. I kdyz se film nevyrovna puvodnim dvoum dilum a trochu sklouzava k normalnimu akcnimu filmu, porad to je hodne slusna zabava. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Povedz to mojej ruke.“ Novonastupujúci Jonathan Mostow (Únos) do trojky nadávkoval predovšetkým humor (ktorý najtvrdším fanúšikom Cameronových predchádzajúcich dielov zrejme privedie akútny stav infarktu - slnečné okuliare), tucet odkazov ("Ona sa vráti.“, „Nastúp, ak chceš žiť“, „Máte pekné auto.“) a strhujúce akčné pasáže, ktorým (okrem štvrťhodinovej automobilovej naháňačky s najväčším žeriavom na svete) dominuje nádherne nasnímaná ručná stručná bitka z WC, kde sa rakúsky majster sveta v kulturistike reže s nórskou topmodelkou natoľko brutálne, až pisoáre lietajú (doslova) vzduchom. Atmosféra je podstatne odľahčenejšia, než v prvých dieloch, avšak o to mocnejšie nás sebavedomý frajer Mostow zdrapne za krk v nečakanom finále, ktoré KONEČNE zhmotňuje to, na čo sme čakali dva filmy (a 19 rokov). Vzhľadom na gigantický rozpočet (2OO miliónov) mimo akčných scén prekvapivo komorné a málo výpravné; väčšinou len postavy sedia v aute a rozprávajú sa, prípadne sedia na veterinárnej klinike... a rozprávajú sa. Ani triky nie sú zďaleka také fenomenálne a revolučné, ako v jednotke a dvojke. Ale akonáhle sa rozpúta akcia, je sa na čo pozerať. A nakoniec ma vlastne bavili aj dialógové scény, pričom niektoré sú dokonca nakrútené akoby až ako sitkom (!). Naopak, výrazne ma sklamal takmer úplne chýbajúci kultový hudobný motív. A dojali ma scenáristické hovadiny (načo je Terminátorovi cirkulárka???). Celosvetová tržba 283 by bola v porovnaní s trojkou sama osebe slabá a ešte slabšou ju robí spomínaný masívny rozpočet. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Jonathan Mostow nahradil z hry definitívne vypadnutého Jamesa Camerona. Nie príšliš skúseného, štyridsať dva ročného Mostowa producenti uprednostnili pred spočiatku zamýšľaným Ridley Scottom a Johnom McTiernanom. Mostow dostal k dispozícii zhruba sto päťdesiat miliónový rozpočet a kvalitný scenár. Lenže pán Mostow to nezvládol. Namiesto dlho očakávaného bombastického sci-fi kino hitu, natočil len priemerný akčný film, ktorý parazituje na sláve dvoch legendárnych predchodcov (T1, T2). *** ()

Galerie (147)

Zajímavosti (73)

  • Ve scéně na hřbitově, kdy Terminátor (Arnold Schwarzenegger) použije RPG 69 k zastavení T-X (Kristanna Loken), vystřelí na ni z okénka auta. Tlaková vlna po výstřelu by ale nejspíš auto poškodila a zranila by Kate Brewster (Claire Danes), která v ten moment stála poblíž. (Guilemot)
  • Scénář k filmu napsal také Tedi Sarafian, ale jeho verze by podle studia stála více než 200 milionů amerických dolarů (měl v ní mimo jiné v Los Angeles havarovat Boeing a zničit část města), tudíž byla odmítnuta. Některé nápady z ní však byly použity, např. ženské pohlaví T-X (Kristanna Loken). (HellFire)
  • T-1 byl vůbec prvním plně funkčním Terminátorem, vyrobeným společností Cyber Research Systems. (Stegr)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama