Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1944, kdy už všichni věří, že Německo je poraženo a konec války se blíží, podniknou Němci poslední zoufalý protiútok na relativně klidném úseku fronty v Ardenách. Tanky plukovníka Hesslera se pokusí prolomit frontu s pomocí záškodnické jednotky v amerických uniformách a zničit strategicky důležitý most přes řeku Our. Podplukovník Kiley zjistí, že největší slabinou Němců je zásobování pohonnými hmotami. Chce obratným manévrováním dosáhnout toho, že Němci všechny zásoby spotřebují. Hessler však záměr prohlédne a s patnácti tanky vyrazí dobýt nedaleký americký sklad pohonných hmot. Právě tady se odehraje jedno z klíčových střetnutí slavné bitvy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Battle of the Bulge: The most epic movie tank battle ever:) Bitva v Ardenách je zatím asi jediný válečný film, který mě zcela odrovnal svým obrovským množstvím hlášek:) Totálně drsní Charles Bronson a Telly Savalas (opět s geniálním hlasem Miroslava Moravce). Skvělý scénář, postavy a především také onen fenomenální tankový souboj. "Tak takhle vypadá poražený nepřítel, jako byste zajali nedělní školu", "Řekněte mu, že Američané se učí ustupovat." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Bitvy v Ardenách jsem byl na rozpacích. Když to vezmu z té lepší stránky, tak se rozhodně jedná o živou rekonstrukci neobvykle bránou z dvou úhlů pohledu. Jak ze strany Spojenců tak ze strany Německé. Už to je skvělý nápad, ale celkový dojem nijak nepřekvapí, že se oba důstojníci chovají tak jak se prostě v armádách chovali, nebo jak si tvůrci připsali?.) No na druhou stranu je to poměrně dlouhé a příliš rozvleklé, chvílemi občas bude nudit dlouhými scénami a občas nepotěší historické nepřesnosti. Rozhodně se v té době objevili lepší, válečnější mašinérie než je tato, ale i tak rozhodně stojí za shlédnutí jelikož na tehdejší dobu po stránce válečné není vůbec špatná. --- Je mnoho štěstí. Pro armádu přežít pro nás udržet se v uniformě. To je naše štěstí. ()

Reklama

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Ardénska protiofenzíva bola poslednou šancou na zvrátenie vojny v prospech Nemecka, či získať lepšiu vyjednávaciu pozíciu so spojencami. Totálne zaskočená a nepripravéna Americká armáda bola na pokraji zrútenia avšak podarilo sa jej nápor Nemcov odraziť a zablokovať. Tretia ríša sa začala rozpadať. Ohľadne filmu mám len dve výhrady a to že mohli lepšie zamaskovať americké tanky M26 Pershing za nemecké Tigre ( ruské filmy sú na tom oveľa lepšie a ich modely viac sedia skutočnosti), záverečná bitka určite bola natáčaná niekde typujem v Nevadskej púšti bolo to hneď jasné už z toho že tam nebol žiaden sneh alej aj z typických porastov ktoré tam rastú. Keby tieto veci boli dotiahnuté do konca tak by bol film ešte kvalitnejší. 85% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Fanatický výkon Roberta Shawa ční vysoko nad ostatní, a těm, kdo to ještě nevědí, dojde jak výjimečný stroj byl King Tiger nebo Tiger II chcete-li... až na to, že ho tu neuvidí, protože toto monstrum je pro filmařské účely nahrazeno spojeneckými M47 Pattony;) Bitva V Ardenách je klasickým příkladem toho, že filmovým nářezem lze zamaskovat i způsob, jakým se vydrbalo s odbornými poradci, kteří by rozhodně věděli, jak se věci mají, a jejichž ignorování tento velkospektákl shazuje v očích vojenských historiků do bahna velmi nevábného složení. Toto je zkrátka klasika válečného filmu, která zasluhuje 80%. Což ještě neznamená, že notovat si Panzerlied je v pořádku;) ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto zásadní událost .. asi nejlepší válečný velkofilm z takové té staré, zlaté americké kolekce o 2. světové válce : vynikající výpravu a obsazení měly tyto filmy téměř všechny .. patos a vůli Američanů porazit nepřítele také .. ale tady, podle mě poprvé a zároveň bohužel i naposled, pořádně ukázali, proti komu vlastně museli bojovat .. Na postavě plukovníka Hesslera (Robert Shaw) oddaného fanatického nacisty, ale zároveň nadaného vojáka a chytrého stratéga, majícího bezmeznou úctu a obdiv podřízených (nemyslím toho jeho putzflecka), můžeme vidět, proč ta válka byla tak strašná a úmorná, proč se bojovalo tak dlouho .. Když ho tankisté z jeho nové jednotky vítají a na jeho počest spustí ten svůj marš, člověka až mrazí ... Ostatně, dnes už se oficiálně přiznává, že kdyby Němcům tenkrát nedošly pohonné hmoty, válčilo se na západní frontě o pár týdnů déle ... Paráda film! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Film byl natočen systémem UltraPanavision 70 s extrémním poměrem stran 2,76:1. (warner)
  • V úvodním soundtracku je částečně zakomponována píseň německých tankistů „Panzerlied“, kterou i později zpívají tankoví velitelé před plukovníkem Hesslerem (Robert Shaw). (Hellraiser12)

Reklama

Reklama