Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

DDT 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zajímavý film i když si nejsem jistý, jestli bych ho podruhé dokoukal až do konce. Půlka diváků odešla během filmu, protože plakát je pěkně "klamavou reklamou". První tři jména na něm mají přilákat diváky (což se podařilo), ovšem jedná se vesměs o miniaturní role. Celý film táhne výborný (ale neznámý) Sam Rockwell. Za film tři a půl hvězdičky, za plakát mínus pět. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Charlie Kaufman má zvláštní styl. Taky si vybírá zvláštní náměty. A tohle je nejnormálnější film obdařený jeho scénářem, který jsem zatím viděl. Ale není to ten důvod, proč se mi Dangerous Mind tak líbilo. Tím je totiž naprosto skvělý Sam Rockwell...ano, nehraje žádného sympaťáka...zkraje spíš pěkného zoufalce. A možná právě proto jsem mu zhruba po čtyřech minutách zcela nepokrytě a nadšeně fandil:) A ani sonda do "úpadku americké televizní zábavy" (co by asi tehdejší intelektuální kritici říkali dnes...možná by se radši rituálně upálili, než by se dívali na Udělám Cokoliv a podobné grcy) nijak nesnižuje tempo, tahle dvojkolejnost je totiž zdařilou prací scénáristy svedena dohromady tak, že po závěrečné scéně zůstanete jenom civět na titulky a něco si pomyslíte. Co to bude, to záleží na vašem věku. Vážně. Kruci jaký vážně? Vždyť neznám nikoho mimo svoji věkovou skupinu, kdo ten film viděl. (a je to jenom moje chyba, neberte to jako tvrzení, že tohle je film pro dvacetileté) Anyway - přítomnost George Clooneyho a solidní výkon jsem čekal. Drew Barrymore jsem taky čekal. I když takovéhohle výstupu bych se nenadál. Je naprosto skvělá, její postava má vývoj, má jiskru, je i dobově přesná...no prostě mě potěšila. V celkem depresivním filmu byla jako zářící paprsek. A Julia Roberts...ouuu...femme fatale jako když ji vyšije. Úžasná. Ode mě tedy naprosto zasloužených 80%. Ne pro ni...pro tenhle film. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Zajímavá záležitost. George Clooney je asi opravdu šikovný chlapík. Před kamerou to obstojně válí a za ní je také suverén. Možná byl film místy příliš rozvleklý a chtěl maličko popostrčit, ale určitě mě přinejmenším dobře pobavil. Drew Barrymore se mi moc líbila a Sam Rockwell doslova válí. Dále jsem byl mile překvapen z účasti spousty známých tváří. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film plný paradoxů a neuvěřitelného humoru. Sam Rockwell okazuje svou třídu. Jeho televizní král a agent v jednom jsou opravdu velmi pohlcující osobou, která vás nenechá ani minutu na pochybách, že sledujete one man show. Postavy v ostatních rolích jsou přesně vystižení a takový George Clooney jako agentova spojka je jako James Bond v důchodu. Poprvé se mi snad líbilo jak zahrála Julia Roberts. Film je nabitý opravdu velkými hvězdami a nikdo se nesnaží přebít hlavní postavu, ale veze se v jeho stínu celým filmem. George Clooney nakročil k lepším zítřkům opravdu povedeným filmem a jako režisér stále roste a uvidíme, kam se dostane. Český překlad názvu nestojí za komentář, ale jen za úsměv. Doufám, že se nedostaneme k názvům jako Milujte svého Jediho apod. :) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Podle mého je Confessions of a Dangerous Mind zatím nejslabší kaufmanovka. Možná, že je to tím, že se musel držet knižní předlohy. Na rozdíl od ostatních Kaufmanovek zde chyběl humor. Ale u Kaufmana člověk nikdy neví, co chce vlastně říci. Clooney odvedl docela dobrou práci a přizval si i kámoše z Ocean´s Elewen. Schizofrenní není bohužel jen hlavní hrdina, ale i celý film. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • CIA popřela, že by pro ně Chuck Barris kdykoliv pracoval. (don corleone)
  • Julia Roberts pracovala na filmu celých šest dní. (don corleone)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama