Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (613)

nash. 

všechny recenze uživatele

Stallone a MacDonald zvolili stejný postup jako u předchozího dílu. Vzali dvojku, všechno napumpovali, aby to bylo ještě větší, hlasitější a rychlejší, čímž přepadli z akčního filmu do čisté parodie, ve které karikatura Johna Ramba dotahuje každý moment předchozího dílu do absurdna a mění ho v čistokrevný gag. Rok 1988 se zapsal do historie jako rok, kdy Leslie Nielsen zbledl závistí. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Film je věnován udatnému afgánskému lidu", myslím, že v Americe je Rambo III trezorovým filmem, nabušený a mastí namazaný Stallone si to rozdává s odpornými Sověty v Afghánistánu, jeho spolubojovníky jsou udatní mudžahedínové...tolik k ději. Akce je opět plný kopec, ale tentokrát už je to příliš, neporazitelnost Ramba se zvedla někam ke komiksovým výšinám a Crenna nezklamal, tradičně trapný a s puškou v ruce už trapnější snad ani být nemohl, přesto je to prostě Rambo a já nemůžu (snad z nostalgie) dát méně než za 3 hvězdy ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tohle už si opravdu muselo říkat o parodii:) Vždyť Rambo už je schopen sám vyhladit i ruský národ. Někdy sem se už i divil proč vůbec ti Rusové raději neutečou, vždyť Ramba tady nezastaví před pomstou vůbec nic. Když se navíc přidají geniální dialogy typu : "Co je to?" "Modré světlo" "Co dělá?" "Nic, svítí modře." Tak sami uznejte, že je to špička tvorby scénaristů. Asi to měla být nějaká reklama na modrou lampičku. Konec filmu obstará tank proti helikoptéře. 80. léta byla supr, ale tenhle díl moc nemusím. 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jedná se o nejslabší díl. Že je to naprosto bezmozkovej vejplach by mi nevadilo. Potíž je v tom, že film víceméně nepřichází z ničím novým a v podstatě recykluje to co jsme viděli ve dvojce. Akce je tu taková nenápaditá průměrná. Nevím no není to špatnej film, ale na komoru mě netrefil. Nejvíc pobaví slogan na konci : Věnováno hrdinnému Afghánskému lidu. Obvzlášť podívá li se na to člověk optikou současnosti.60% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

To, co v mých očích dělalo Ramba dřív, se neztratilo ani tady a "ten, jehož válka už skončila" s pohledem postaršího baseta má pořád hodně co do sebe. Díky druhým Žhavým výstřelům se ale první půlhodina téměř nedá brát vážně, hlavně dialog "Povím ti příběh, Johne". Ani nejrozjívenější díl série ale nebere kouzlo vzpomínek příliš daleko. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Afghánští povstalci ve filmu používají především český samopal vzor 58, který je na první pohled téměř nerozeznatelný od známější ruské předlohy AK-47 Kalašnikov. (Žralok)
  • Ačkoli se tvrdilo, že film byl v některých částech Velké Británie zakázán po vražedném řádění Michaela Ryana, který byl údajně inspirován filmy o Rambovi (Sylvester Stallone), není to pravda. Jde o městskou legendu, která vznikla poté, co byl první film Rambo: První krev (1982) stažen z britské televize. Média pouze spekulovala o přímé souvislosti. Rambo III byl ve Velké Británii promítán v lehce zkrácené, cenzurované verzi. V necenzurované verzi zde vyšel až na DVD. (HellFire)

Reklama

Reklama