Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (612)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, trochu vděku do toho hodnocení! Nebýt tohohle, nebyly by Žhavé Výstřely II skoro o ničem:) Je pravda, že od prvních dvou dílů jsme se přesunuli na žebříčku kvality ještě níž...nicméně v kontextu dlouhodobějšího pohledu na historii a různé cizozemské intervence v Afghánistánu (a jiných zemích nevyznávajících západní životní "filozofii") dostal třetí Rambo trochu jiný rozměr. Ohledně filmu samotného - zbéčkovatěli jsme až hanba, osamělý hrdina zachraňující svého mentora a "celý svět" před "těmi zlými Rusy" je tak, jak je tenhle spektákl pro dvanáctileté natočený, prvoplánový a prokouknutelný stejně tak jako těžce nereálný. PS: Do třetice muzicíruje Jerry Goldsmith, a ani tentokrát se nemá zač stydět. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bůh by měl slitování. On ho nemá." Rambovi jedna válka skončila, tak si našel jinou a vydal se bojovat se sovětskou armádou. Se samopalem, nožem, detonátory, lukem a hrdinným afghánským lidem to nemohlo pro známého tesaře, doktora a horolezce dopadnout špatně. Já jsem se u toho tedy s Topperem Harleym dost nasmál, zejména údajná zvěrstva Sovětů byla propagandisticky zábavná a pod americká moudra o tom, jak se poučili z Vietnamu a do Afghánistánu by nikdy nešli bojovat, by se G. W. Bush určitě ochotně podepsal napalmem. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako reklama pro případné nerozhodnuté kupce Mi-24 to není věru zlé.. Realismus prvního dílu se ztrácí pod hromadou vystřílených nábojnic a já jen doufám, že v Rambově mudžahedínské nenávisti vůči sovětské uniformě není nic osobního. Johne, Johne.. Trautman si tě měl z Hope raději odvést v pytli na mrtvoly.. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Co proti tomu Rambovi všichni máte? Vždyť je to tak krásná, zábavná a poctivě udělaná osmdesátková řežba... Jestli je v něčem opravdu problém, tak je to absence nějakého zajímavého vývoje - příběh začíná i končí nikde, chybí lepší seznámení s prostředím (přičemž země pod Hindúkúšem nabízí působivější lokace, než Izrael, kde se ve skutečnosti natáčelo), s probíhajícím konfliktem i s postavami a akce je většinou dost slabě motivovaná (tedy je tam jen proto, aby tam byla). Většina komentářů tady nějak ironicky glosuje závěrečné věnování a prezentaci afghánských mudžáhidů, ale řekl bych, že toho ke glosování není až tolik, zvlášť když si místní historikové připomenou, že se s Rambem nacházíme ještě v předtálibánské době a útoků z 9/11 se Afghánci nijak neúčastnili. Co je naopak zajímavé, je místy až úsměvná protiruská propaganda schovaná za rádoby humanistické poselství "svět se musí dozvědět, co se tu děje". A je to poselství, jaké se v obdobně tupé a pololživé podobě ukládá do filmů stále. Tak si prosím vždy na Ramba 3 vzpomeňte, až se na nějaký takový budete koukat. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Co uděláme, Johne? - Obklíčíme je. Na konci osmdesátých let obrovská klasika a kasovní trhák s jedním opravdu nádherným filmovým plakátem, který kdysi dlouho visel i u mě doma v dětském pokoji. Jediný Rambo, který dějově přežil a má svou sílu dodnes, je ten úplně první, samozřejmě, ovšem i tohle je skvělý a drsný nářez. Nejakčnější z nejakčnějších. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Tank, který pod svou korbou veze Ramba (Sylvester Stallone) do pevnosti, je autentický ruský tank T-62. Tyto scény byly natáčeny v Izraeli, kde se tyto stroje daly pro natáčení vypůjčit. Naproti tomu v bitevní scéně na konci filmu byla použita replika ruského T-72. Ta byla postavena na podvozku amerického těžkého dopravního pásového vozidla M8A1 Tractor. (ajaxx)
  • Film byl v době svého vzniku "věnován statečnému afghánskému lidu". (curfew77)
  • Film bol zapísaný do Guinessovej knihy rekordov 1990 ako najnásilnejší film tej doby. (genetique)

Reklama

Reklama