Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šermířská pohádka plná intrik, soubojů a lásky... Komtesa Alexandra není jako jiné princezny. Nečeká v koutku, až jí štěstí spadne do klína a na bílém koni pro ni přijede krásný princ. Je tvrdohlavá, statečná, miluje šerm a jízdu na koni. Když ji otec (M. Štěpánek) nutí do sňatku s Arnoštkem (R. Kalvoda), uteče z domova v převleku za chlapce. Vydá se lesem za starou čarodějnicí (B. Holišová) s prosbou, aby se podívala do její budoucnosti. Bude ji to však něco stát. Ztratí své krásné vlasy, ale dostane kouzelnou mast. V převleku odejde do světa, kde potká mladého Valentina (V. Udatný), který se právě vrací domů z války… (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Sympatická pohádka jako stvořená k oddechu po nedělním obědě. Navíc je zajímavá tím, že v ní nejsou jen černobílé postavy a má mnohonásobně zajímavější zápletku než většina nových pohádek (včetně pokračování Zvonící a Zázračné meče, ty bych si klidně nechala ujít). Vlastně je to celkem slušná fantasy. ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Tak náhodou to bolo celkom milá "šermiarska rozprávka" - vrámci možností tv spracovania. Ten šerm bol úsmevný, herci držali zbrane prvý krát v živote a bolo to hrozne zrejmé, takisto však bolo vidieť, že za choreografiou stál niekto, kto vie o čom to je a snažil sa duely stavať na reálnych technikách. To kvitujem. ()

Reklama

PavelZava 

všechny recenze uživatele

V této pohádce vyniká čarodějnice Marrrruna, že to až r zadrnčí. Saša nejede bojovat s lapky, ale utíká před sňatkem s princem salónním typem Arnoštkem a cestou potkává Valentina (Vilém Udatný), který byl zavražděn v Patláviii nebo Matlávii Dobrá ruka, viděl jsem tě při práci (komentář prince, jak Kryštof šermuje) … Když člověk ví, tak vidí ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

S oficiálním textem distributora bych tak úplně nesouhlasil. Nouze o humor tedy byla. Originální byla jen princezna s krátkými vlasy - to se nevidí. Slabší byly i kostýmy. Naopak šermířské souboje bych hodnotil velmi pozitivně a na vysoké úrovni. I exteriéry byly docela pohledné, za to interiéry nejspíš studia nic moc. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jé, v té pohádce se šermuje, to je snad zas další pokus o český akční film, no ne? Jenže pozor, páni televizní režiséři, na takový projekt by to chtělo tučnější prasátko a schopnější herce/šermíře. Na to, že dějově jsou televizní pohádky k ničemu, už jsme si zvykli, tak alespoň ať to šermování má nějaké grády a nevypadá jako hospodská půtka značně podnapilých jedinců. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama